Lärargalan instiftar en ny organisation för att göra skillnad

Stockholm, 2024-02-02

Stiftelsen Lärargalan, som årligen hyllar landets lärare på en prestigefylld gala, breddar sitt engagemang och skapar en ny verksamhet vid namn Stiftelsen Beata. Denna utveckling markerar stiftelsens engagemang för att främja livslångt lärande.

Den nya verksamheten kommer att lansera satsningen “Lära Nu” med målet att berika samhället med ökad bildning och kunskap för livet. 

– Vi ser kunskap som vår tids botemedel i en föränderlig värld, säger grundaren Beata Kull. 

”Lära Nu” inkluderar flera spännande kostnadsfria satsningar såsom podcasten ”Tillbaka till skolbänken”, fortbildande seminarier och lärplattformen ”Laranu.se”. 

På vår lärplattform laranu.se finns övnings- och lektionsmaterial för både elever och lärare skapat av dedikerade lärare runt om i landet menat att fungera som ett komplement till självstudier eller som inspiration för lektionsupplägg.

I podcasten ”Tillbaka till skolbänken” får lyssnarna ta del av kända profilers lärdomar när de delar med sig av skolminnen och livserfarenheter. I det inledande avsnittet är det skådespelaren Dragomir Mrsic som reflekterar över sin barndom och skolgång, Babben Larsson, Tareq Taylor och många fler spännande gäster dyker upp i podden framöver. Till varje podcast följer ett arbetsmaterial för lärare och elever att ta del av via plattformen “laranu.se”.

Samarbeten har även etablerats med Malmö-, Uppsala- och Linköpings universitet, och tillsammans erbjuds en serie seminarier under våren som i nuläget främst riktar sig till lärare och lärarstudenter. 

– Vi ser fram emot att utforska möjligheterna att i framtiden även inkludera både näringslivet och samhället i stort i det här, säger Beata Kull. 

För mer information om Stiftelsen Beata, vänligen besök stiftelsenbeata.org

Kontakt:

press@stiftelsenbeata.org

Fler nyheter