Det här är Lärargalan

Lärargalan är en stiftelse som uppmärksammar landets alla fantastiska lärare.

Det finns galor för bästa idrottare, bästa musiker och bästa skådespelare, så varför har inte samhället lyft fram lärare på samma sätt genom en lärargala? Svenska skolor vimlar av energiska, kompetenta och motiverande lärare som varje dag gör skillnad för sina elever. 

Utan utbildning kan inget land utvecklas. I Sverige, där utbildningen är gratis, kan det vara lätt att ta lärare för givet. Lärargalan vill påminna Sverige om vilket fantastiskt jobb våra lärare gör dagligen. Lärare besitter inte bara kunskap utan de kan förklara den. Det är en sällsynt talang som inte många kan behärska. Vi vill sprida framgångsrecept inom läraryrket genom att hylla olika lärarförebilder runt om i landet. 

Lärargalan hålls årligen varje höst. Under varje vår får landets gymnasie-, högstadie- och mellanstadieelever nominera en lärare som gjort en stor skillnad för en. Därefter analyseras, med hjälp av elevernas och lärarnas motiveringar, vilka egenskaper som är grundläggande framgångsrecept för en intressant och lärorik undervisning. Såväl eleverna, lärarna samt skolledningen uppskattar att få vara med och påverka och lyfta fram viktiga element inom undervisningen, som sedan kan inspirera andra skolor, lärarutbildningar, lärarfack, skolverket och Regering.

Lärargalans Galakväll

Över 25 000 elever har nominerat sina favoritlärare till Lärargalan 2018. Snart är det dags att dela ut priserna. Den 12 november äger årets galafest för kunskap och nyfikenhet rum. På Lärargalan hyllar vi Sveriges mest framstående lärare. Under prisutdelningen bjuder vi på en trerätters galamiddag, sång, dans och inspirerande tal.

På plats deltar hundratals lärare, flera ministrar, opinionsbildare och profiler som vill hylla läraryrket och kunskap. Lärargästerna är främst årets lärare inom varje kommun och kandidater för årets lärarpriser. När de har fått chansen att anmäla sig kommer vi göra ett urval från reservlistan med nominerade lärare i fokus.

Efterfesten

Den 12 november äger Lärargalan rum på Berns Salonger. Under galamiddagen hyllar vi Sveriges framstående lärare som ni elever har röstat fram. På galamiddagen är läraryrket, kunskap och pedagogik i fokus. Efter galamiddagen förvandlas Berns Salonger till en efterfest där vi bjuder in Sveriges gymnasie-, högstadie och mellanstadieelever. Lärargalans Stiftelse vill skapa en efterfest där vi får tillfälle att samla elever och lärare från hela Sverige. Efterfesten kommer att bjuda på magisk underhållning med live-band, goda drinkar och härliga sötsaker.

 

Styrelsen

Claes Hemberg
Styrelseledamot
X

Claes Hemberg

Styrelseledamot

Föredetta sparekonom på Avanza

Anna Sterlinger Ahlring
Styrelseledamot
X

Anna Sterlinger Ahlring

Styrelseledamot

Lärare och lärarpodd

- Jag är lärare. Både till yrke och som person. Skolan är Sveriges framtid och vi måste börja lyfta fram skolan på ett positivt sätt. Det lärargalan gör genom sitter engagemang och genom att lyfta fram goda förebilder är magiskt. Därför är jag en del av lärargalans ä styrelse.

Barbro Ehnbom
Styrelseledamot
X

Barbro Ehnbom

Styrelseledamot

Näringslivspersonlighet

Carl-Johan Westring
Styrelseledamot
X

Carl-Johan Westring

Styrelseledamot

Vide President för Education First

Lina Von Post
Styrelseledamot
X

Lina Von Post

Styrelseledamot

Peter Utterström
Styrelseordförande
X

Peter Utterström

Styrelseordförande

- Lärargalan är viktig och fyller stor funktion för att lyfta såväl enskilda lärares som lärarkårens lärarnas status och därmed skolutbildningen generellt! Därför är jag engagerad!

Organisation

Beata Kull
Grundare, styrelseledamot och VD
X

Beata Kull

Grundare, styrelseledamot och VD

Sara Björlin
Projektledare
X

Sara Björlin

Projektledare

Jurymöte 2018