Nomineringen till Lärargalan 2024 har öppnat!
Elever över hela landet uppmanas att nominera sina lärare till prestigefyllda priser.

Mellan den 15 januari och 31 mars kan alla Sveriges elever ta chansen att nominera sina lärare till Lärargalan 2024. Årets gala äger rum den 14 oktober på Cirkus i Stockholm, där pristagarna kommer att belönas för sina framstående insatser inom läraryrket.

Stiftelsen Lärargalan, som har engagerat sig i att stärka läraryrkets ställning sedan 2016, arbetar för att lyfta fram och premiera förtjänstfulla lärare genom elevernas röster. Med en vision om att skapa en bättre framtid genom att hylla och belöna betydande lärare, har stiftelsen nått ut till över 150 000 elever som har nominerat sina lärare till priser som delas ut vid den årliga direktsända galan.

En noggrant utvald jury väljer årets pristagare bland de nominerade och delar ut priser under den storslagna galan. Tidigare prisutdelare inkluderar personligheter som H.K.H. Prins Daniel, Christer Fuglesang och Bianca Ingrosso.

Priser som delas ut på Lärargalan inkluderar:

  • Årets förskollärare
  • Årets lärare inom fritidshem
  • Årets lågstadielärare
  • Årets mellanstadielärare
  • Årets högstadielärare
  • Årets gymnasielärare
  • Årets yrkeslärare
  • Årets lärare
  • Årets ledstjärna

 

För mer information om nomineringen och Lärargalan, vänligen besök larargalan.se

Presskontakt:
press@larargalan.se

Om Stiftelsen Lärargalan

Stiftelsen Lärargalan grundades 2016 med syfte att stärka läraryrkets ställning i samhället. Genom att lyfta fram och belöna framstående lärare har stiftelsens insatser inspirerat och engagerat elever över hela Sverige och genom åren har över 100 lärare tilldelats priser för sin expertis, sitt ledarskap och sin pedagogik.

Pristagarna utses av en jury bestående av tidigare pristagare samt utvalda personer med nära koppling till skolan och kompetens inom professionen. Juryn granskar och kvalitetssäkrar elevernas nomineringar där kvalitet betonas över kvantitet. Bedömningen inkluderar ämnesinnehåll, hur undervisningen bedrivs och vilka metoder som används för att främja undervisningens kvalitet. Juryn, med insikt i aktuell forskning, ser till lärarnas bredd och mångfacetterade bidrag till elevutveckling och skolgemenskap. Kriterierna för pristagare inkluderar bedrivande av meningsfull, varierad och elevanpassad undervisning för att uppnå goda resultat genom nytänkande, gott ledarskap och användande av såväl digitala verktyg som andra hjälpmedel i sin undervisning.

Lärargalan är en årlig höjdpunkt som samlar lärare och eldsjälar inom utbildningssektorn för att hylla framstående personer inom yrket.

Fler nyheter