Här är årets jury inför Lärargalan 2025

Lärargalans jury består av tidigare pristagare från olika delar av landet, med minst en representant från varje region.

Under året arbetar de med att samla in, granska och utvärdera de tusentals nomineringar som skickas in av elever. Det är just elevernas motiveringar som utgör grunden för Lärargalans priser – och juryns uppdrag är att kvalitetssäkra nomineringarna, säkerställa att lärarna är behöriga, ta in referenser och utse pristagarna i såväl de regionala som nationella kategorierna. 

 

Stort tack till årets jury

Juryns ordförande Sara Sjöberg, förstelärare och leg. lärare i matematik vid Höga Kusten Teoretiska Gymnasium i Örnsköldsvik. Medlem i referensgruppen för nationella prov i matematik.

Anna Björk, leg. lärare för årskurs 1–7 i svenska, SO, NO, teknik, musik och engelska, samt kommunövergripande IT-pedagog i Nordanstig kommun.

Helena Bergström, leg. mellanstadielärare i Göteborgs stad med fokus på individanpassad undervisning i svenska, svenska som andraspråk och SO-ämnen. Har utbildningsbakgrund inom bland annat historia, språk och undervisningsmetodik.

Christina Wiklund, leg. lärare i svenska och SO för årskurs 1–9. Verksam vid Pitholmsskolan i Piteå kommun. Förstelärare i FoU-teamet, ledamot i Piteå utbildningsvetenskapliga råd och aktiv i projekt om källkritiskt tänkande och lässtrategier.

Tanja Derblom, förstelärare och leg. lärare för årskurs 1–7 i svenska, SO och engelska. Aretemeriterad, utbildad handledare och mentor för nyanställda. Verksam vid Kunskapsskolan Täby.

Marcela Duran, leg. lärare för årskurs F–6 och verksam vid Innovitaskolan Myrängen i Huddinge kommun. 

Emilia Nilsson, leg. lärare för årskurs F–6 i svenska, matematik, engelska och SO. Har arbetat som mellanstadielärare sedan 2011 och är utbildad handledare för lärarstudenter.

Linda Forssell Asp, förstelärare och leg. lärare för F–6 i matematik, engelska, svenska och teknik. Utbildad handledare och mentor. Verksam vid Gruvrisskolan i Falun. Driver även Instagramkontot @lindas.klassrum.

Carina Karlsson Flink, yrkeslärare inom handel och entreprenörskap vid VBU Högbergsskolan i Ludvika. 

Maria Baum, leg. lärare i bild och media. Ämnesnätverksledare för bild och media och mottagare av Uppsala kommuns pedagogiska pris 2022. Verksam vid Rosendalsgymnasiet i Uppsala.

Markus Åberg, leg. gymnasielärare i historia, samhällskunskap och kriminologi. Har arbetat inom skolan i åtta år, varav de senaste fem som gymnasielärare. Verksam vid Karlstad Fria Läroverk.

Per Genberg, leg. lärare i musik och historia med 14 års erfarenhet. Verksam inom både grundskola och anpassad grundskola i Nordmaling, Västerbotten.

Johan Bergström, civilingenjör i maskinteknik och leg. lärare i matematik och spanska för årskurs 6–9 samt gymnasiet. Utbildad handledare och mentor. Verksam vid Wisbygymnasiet på Gotland.

Ingela Holm, förstelärare och leg. lärare för årskurs F–9 i svenska, engelska och SO. Utbildad handledare och coach, med vidareutbildning inom specialpedagogik och Skolverkets rekryteringsutbildning. Mottagare av Glada Hudiks pris för värdegrundsprojektet “Catwalk i skolan”. Verksam vid Ljungnässkolan i Mönsterås.

Matilda Karlsson, utbildare och föreläsare inom ledarskap och kommunikation. Leg. lärare i svenska och religion för årskurs 6–9 och gymnasiet, med vidareutbildning inom sociologi. Verksam vid Aspero Idrottsgymnasium i Halmstad.

Elena Pejcinovski, förskollärare vid Heleneborgsskolan i Svalövs kommun, Skåne. Har lång erfarenhet av värdegrundsarbete för att skapa en trygg och trivsam skolmiljö.

Ingela Thorstensson, leg. lärare för årskurs F–6 i matematik, NO och svenska. Utbildad VFU-handledare och skyddsombud. Har deltagit i utvärderingen av bedömningsstödet Hitta matematiken. Verksam vid Östra Karups skola i Båstads kommun.

Zahra Govani, leg. lärare i engelska och spanska. Studerar för närvarande en master i pedagogiskt ledarskap och är certifierad life coach.

Pia Krantz, specialpedagog vid Kungsladugårdsskolan i Majorna. Arbetar med att stötta elever med särskilda behov inom Göteborgs grundskoleförvaltning.

Ted Ankarberg, leg. lärare i matematik vid Europaskolan i Strängnäs. Har särskilt fokus på att utveckla lärandet genom att främja goda relationer både i och utanför klassrummet.

Carolina Molberg Swanljung, leg. lärare för årskurs 1–6 i svenska, matematik, SO och idrott. Förstelärare med inriktning mot matematik och utbildad VFU-handledare.

Erica Skogen, förstelärare och leg. lärare i psykologi och engelska vid Storsjögymnasiet i Östersund. Utbildad projektledare och verksam som singer-songwriter. Mottagare av utmärkelsen Årets gymnasielärare i Sverige 2024.

Saman Tahmas, leg. lärare i idrott och hälsa. Har arbetat inom grundskoleförvaltningen i Göteborg sedan 2010, nu verksam vid Angeredsgymnasiet. Utbildad VFU-handledare och engagerad i trygghets- och värdegrundsarbete.

Mikaela Nilsson, leg. gymnasielärare i biologi och kemi. Undervisar elever på naturbruksprogrammet vid Realgymnasiet i Örebro.

Emmeli Orrefjord, meriterad förstelärare och leg. lärare i matematik och NO för årskurs 1–7. Verksam vid Kunskapsskolan i Motala kommun. Utsedd till Årets lärare i Motala 2024.

Anders Nilsson, leg. lärare i musik med över 30 års erfarenhet, verksam i Åseda, Småland. Tidigare operasångare i bland annat Wien och Hamburg. Första mottagare av priset “Mot psykisk ohälsa i skolan”.

Cajsa Sundström, förstelärare och leg. gymnasielärare i svenska, svenska som andraspråk och religionskunskap. Verksam vid Luleå gymnasieskola på introduktionsprogrammet, bygg- och anläggning- samt VVS- och fastighetsprogrammet.

Karin Henriksson, leg. förskollärare med 40 års erfarenhet. Verksam vid Korrebäckens förskola i Malmö. Arbetar för att lyfta barns nyfikenhet och integrera barn med funktionsvariationer.

Emelinda Granvik, leg. gymnasielärare i historia samt bild och media. Verksam vid Midgårdsskolans estetiska program i Umeå.

Anders Nordvall, leg. lärare inom målarutbildning sedan 2014. Förstelärare och skyddsombud med fokus på elevråd, trygghetsteam och elevernas studievälbefinnande.