Välkommna till Lärargalans kunskapsevent!

PROGRAM

14.30-14.45
Beata Kull

Beata Kull grundade Lärargalan för 8 år sedan. Hon pratar om varför hon grundade stiftelsen och hennes vision med den.

14.45-15.00
Henrik Wahlström

Henrik Wahlström berättar om varför han valde att tala öppet om psykisk sjukdom, om vikten av att prata om hur vi mår och om kampanjen ”Uppochner” som sprider trygghet och öppenhet åt människor med psykiska problem.

15.00-15.15
Linus Thörnblad

Linus Thörnblad var en av Sveriges mest lovande höjdhoppare, men tvingades avbryta karriären redan som 25-åring. Han som tidigare hoppat en halvmeter högre än sig själv kom plötsligt inte ur sängen.

15.15-15.30
Alisa Fast

Alisa Fast arbetar på Lindängeskolan i Malmö som förstelärare i sv/sva på mellanstadiet. Idag ska hon prata om hur det är att arbeta i ett socioekonomiskt utsatt område där betygen påverkar elevers olika vägval samt hur betygen inte är realistiska utifrån elevers förmågor. Särskilt elever med utländsk bakgrund.

15.30-15.45
Gustavo Nazar

Gustavo Nazar är barnrättsstrateg och utvecklingssamordnare för Normer och värden, samt samordnare för grundskolefotboll mot rasismer. 

Paus 15 minuter

16.00-16.15
Anna Matzinger

Anna Matzinger, projektledare och innehållsansvarig för Livsviktiga snack på Suicide Zero, om hur vi kan rusta våra barn för livet – bara genom att prata.

16.15-16.30
Erik Allard och Mikaela Hilbertsson

Polhemskolan i Lund har i två år genomfört projektet Dansa för livet för att främja psykisk hälsa hos unga. I år kan alla skolor från norr till söder vara med i detta livsviktiga projekt.

16.30-16.45
Lisa Hellström

Lisa Hellström har sin grund inom folkhälsovetenskap och som f.d. elitidrottare. Hon brinner för frågor om skolans hälsofrämjande arbete och sambandet mellan hälsa och lärande. Vad visar forskning om ungas psykiska ohälsa. Hur ser trenderna ut, vad kan det bero på och vad kan vi göra?

16.45-17.00
Malmö universitet