Sveriges nominerade lärare 2019

Nedan samlar vi och publicerar flertalet av årets alla nominerade lärare löpande över hela hösten. Det är ett urval och är endast till för att visa på hur många fantastiska lärare det finns! 
 
OBS motiveringar här nedan är separat från galakvällen. De har inte ett samband. Om du har anmält dig och fått en bekräftelse på din betalning till galan, så är du anmäld och vi räknar med, och ser fram emot att möta dig där.
Ale

Linda Grundström

Bohusskolan

Linda är en otroligt bra lärare som får oss elever att fokusera mer på våra studier. Hon förgyller våra dagar och får oss att bli motiverade till att lära oss och ger oss ett gott skratt om dagarna. Vissa har dig i två ämnen och du får oss att lära sig mer om språk. Linda sprider alltid kärlek och hon är alltid på gott humör. Hoppas att du vinner Linda❤️

Alingsås

Angelica Schålman

Gustav Adolfskolan

Jag tycker att Angelica är den bäst läraren. Hon vill att jag ska lyckas på alla sätt och stöttar mig. Hon ger aldrig upp om oss och kämpar för att vi ska lära oss. Hon ser till att vi lär oss så bra som möjligt och hjälper oss så att vi kan lära oss på det sättet som fungerar bäst gör oss. Detta gör henne till den bästa läraren och därför borde hon vinna.

Niklas Willberg

Gustav Adolfsskolan

Han är den bästa idrotts läraren som man kan ha. Man har alltid roligt på lektionerna och han gör så att man försöker även om man inte kan.

Arboga

Nina Clasén

Götlunda skola

Nina är väldigt bra på att leda en grupp, hon är tydligt och rak. Hon ställer alltid upp i vått och i torrt. Nina är bäst Nina och vi får bestämma lektionerna med henne hela tiden. Nina är den bästa läraren!

Maude Jonsson

Götlunda skola

Hon är en jätte bra lärare, hon har funnits för oss sen FSK tills nu 6:an, hon får mig att alltid vilja gå till skolan, vi jobbar mycket med datorer/ scratch. Det här är vårt sista år med Maude vi har haft henne som lärare i 4 år snart jag/ vi vill ge henne en bra avslutning det kommer bli ledsamt när vi flyttar in till stan.

Avesta

Katarina Engman-Bredvik

Karlfeldtgymnasiet ro 1

Katarina är en lärare som fått mig att vilja bli godkänd i franska. Det värsta som finns är att göra Katarina besviken för man vet att Katarina tror på en så mycket! Hon ger en bättre självförtroende inom franska och det märks tydligt i klassen att alla trivs, hon sprider mycket värme i klassrummet. Varje fredag så bjuder hon även på fika vilket uppskattas väldigt mycket! Nästa år slutar Katarina och jag kan lova att Karlfeldtgymnasiet kommer bli mycket tomt utan henne!

Pär Andersson

Domarhagen

Han är den bästa läraren jag någonsin haft, han får mig att få en bättre själv känsla och får mig att tänka på regnskogen, jag vill bli som Pär när jag blir stor. Han är cool, snäll, omtänksam och har världens bästa humor. Han får mig att alltid längta till onsdagarna. Han får mig även att alltid tänka på #aktivtsnäll som våran skola jobbar med.

Boden

Daniel Anttila

Brönjaskolan

Daniel är en fantastisk bra lärare som förstår sig på alla. Om någon inte mår bra så hjälper han till och anpassar för just den eleven. Han lär ut på ett bra sätt så att alla förstår. Ifall någon inte förstår förklarar han igen på ett annat sätt så att alla ska få chansen att förstå. Han är mycket rättvis och har mycket bra förståelse för alla elever. Hans arbeten är inte samma hela tiden. Ibland ser vi filmer, ibland läser vi och ibland har han genomgång, osv. En fantastisk lärare på alla sätt.

Bollebygd

Charlotte Qvist

Bollebygdskolan 7-9

Hon lyfter alltid upp mitt inre och får mig att bli glad. Hon ser mig alltid och hjälper jätte gärna till när det behövs. Hon är verkligen jätte bra på att förklara och få en att förstå. Hon har genomgångar varje gång det är något nytt och fortsätter med det tills alla i klassen förstått uppgiften. Om nån inte förstår så sätter hon sig bredvid dig och hjälper dig. Hon hjälper dig för att kunna klara sig på proven. Hon är världen bästa lärare.

Borlänge

Anna Söderberg

Kunskapsskolan Borlänge

Jag har valt att nominera Anna Söderberg för att hon alltid får oss elever att känna oss glada för att hon sprider positiv energi. Även om själv har haft en jobbig morgon är hon alltid lika glad och trevlig när hon bemöter oss elever. Man märker tydligt att hon vill att alla sina elever ska nå sina mål för att lyckas i framtiden och gör allt hon kan för att hjälpa oss att göra det. Hon motiverar mig till att bli den bästa versionen av mig själv och inspirerar mig dagligen.

Marcus Henriksson

Domnarvetsskola

Han vill verkligen att man ska lyckas, han hjälper en att höja ens betyg. Han låter dig inte ge upp när du lämnar in, han ger tillbaks och visar du är bättre än du tror. Som en lärare ska enligt mig, han hjälper dig nå bättre och ger en motivation att satsa högre.

Erica Sterkenburg

Kunskapsskolan Borlänge

Jag har valt att nominera Erica Sterkenburg eftersom hon alltid möter oss elever med ett stort leende varje dag, hon utstrålar mycket glädje. Hon blandar humor med undervisning vilket får oss att vilja lära oss mer eftersom hon förklarar på ett så bra sätt. Hon är en rättvis lärare som är så omtänksam och bryr sig om sina elever. Hon är väldigt kunnig i sina ämnen och vet vad som gäller. Hon har gjort NO:n mycket roligare!

Mattias Ullén

Rytmus

En inspirerande lärare som har visat ett helt nytt sätt att lära ut historia på. Han är den bästa läraren som får en att vilja gå till skolan och gör skolan roligt oavsett vad!

Nina Segerstedt

Rytmus

Nina är utan tvekan den bästa läraren jag haft. Hon ser det fina i alla elever och är ALLTID positiv, glad, hjälpsam, professionell och peppande, även när hon själv kanske inte är på topp. Jag och mina klasskompisar pratar alltid om hur mycket vi tycker om henne och hur bra vi mår efter hennes lektioner. Hon ger en så mycket energi och kärlek och får en att känna sig bra och som att man klarar allt. Vi älskar henne så otroligt mycket och kommer sakna henne något brutalt mycket när vi slutar.

Borås

Christian Johansson

Engelska Skolan i Borås

'Denna läraren inspirerar inte bara mig men många andra elever. Mr Johansson får oss att alltid vara moraliska, och göra så som vi tycker och välja bra val. Han brukar alltid börja lektionerna med en "inspirational speech" som påverkar alla elever på bra sätt. Han lägger ner mycket tid på oss som elever. När vi går in i hans lektioner vet alla att man ska va tysta och bete sig bra. Han kräver att vi ska va disciplinerade.

Hanna Markendahl

Realgymnasiet Borås

Alltid ett leende på läpparna. Otroligt inspirerande och motiverande. Får oss elever att känna oss trygga och anpassar lärandet till varje individuell elev. Vill att alla ska lyckas och är en bra vän. Världens bästa lärare helt enkelt.

Anders Attås

Karl Johan skola

Jag tycker att Anders ska bli nominerad till bästa lärare för att han är en så fin person, är världens snällaste och lär ut så bra och får oss att vilja lära oss massor av mer saker. t ex han är alltid så trevlig på morgonen och vinkar och säger alltid välkommen tillbaka ifall man varit borta. Anders är världens bästa lärare på flera olika sätt och jag kan inte skriva all saker här för det skulle ta flera ord att skriva hur bra han är...❤️❤️😍😍

Per Selin

Sandgärdskolan

Jag tycker att Per Selin är en väldigt begåvad och erfaren lärare. Han lär oss alltid nya saker på lektionerna och respekterar alla. Per är en lärare som har höga ambitioner på våra studier. Han lägger väldigt mycket tid på oss och ser till att varje individ förstår allt och får en egen förklaring. Han gör också lektionerna väldigt intressanta vilket jag saknar ganska ofta i skolan. När man går in klassrummet möter Per alla lika och med respekt. Samt har vi alltid en bra värdegrund.

Christoffer Mossberg

Engelska Skolan i Borås

Jag tycker att Christoffer borde vinna därför att han inspirerar elever till att lära sig mer och han anpassar sig efter elevernas behov. Han gör klassrummet till en bättre plats och lärandet roligt. Han är också bra på att skapa en lugn miljö. Han är inte bara en lärare utan också en vän.

Angelica Fransman

Engelska Skolan i Borås

Jag tycker min lärare ska vinna för hon hjälper alltid till när det behövs, man har alltid kul med henne men ändå så lär man sig massor och hon finns alltid där oavsett vad.

Mirja Asplund

Engelska Skolan i Borås

Mirja lär ut till oss på ett bra sätt, hon förklarar alltid hur man gör tills alla i klassen förstår. Och hon finns där för att lära oss hur man räknar ut de riktigt svåra uppgifterna!

Cristoffer Jensen

Sandgärdskolan

Cristoffer är en sjukt bra lärare eftersom att han blandar in alla elever i sina diskussioner även dom "tysta" i klassen. Han är dessutom med i lika behandlings teamet vilket jag tycker är ett bra team. Han får klassen att respektera honom på ett bra sätt som skapar en bra arbetsro. Han lär oss samtidigt bra och har fått mig som elev att bli mer intresserad.

Evelina Andersson

Dalsjöskolan 7-9

Genom alla år vi haft henne har hon gjort vår bråkiga klass till en klass där vi respekterar varandra. Hennes fantastiska personlighet har fått många av oss att orka kämpa oss genom alla tre år. Oavsett vilka motgångar vi har haft så har hon både anpassat lektionerna till varenda en och stöttat oss allihopa. hon har fått oss att vilja lära oss mer & har fått oss att jobba även när vi var skoltrötta. Nu slutar vi grundskolan & kommer ej ha henne mer, så vi vill visa vår uppskattning för henne

Elina Johansson

Kunskapsskolan Borås

När jag i höstas mådde dåligt och var deprimerad fanns hon alltid där. Det räckte att jag sa ”nu” när en ångestattack kom så fanns hon där och lugnade mig. Hon fick mig att känna att jag duger precis som jag är. När jag blev påkörd av en bil för några veckor sedan tog hon med mina bästisar och kom upp till lasarettet och hälsade på efter skolan. Hon får alla att känna sig viktiga, att alla är lika mycket värda. Att alla vi i klassen är lika bäst oavsett hur vi ser ut eller hur bra betyg vi har.

Fredrik Sallmén

LBS Ljud & Bildskolan Borås

Fredrik är en lärare som ser elever mer än som bara elever, han ser oss som kompisar eller mer som människor och ser oss allihopa som individer. Han har en otrolig förmåga att bli omtyckt av eleverna på skolan p.g.a. detta med och tackar aldrig nej till en pizza med eleverna. "Salle" som hans smeknamn är, har blivit populär och är en symbol på LBS för alla eleverna och ett av hans kända quotes är "Jag vill inte ha muta, varför tror du jag är lärare?".

Andreas Eriksson

LBS Ljud & Bildskolan Borås

Andreas är den bästa läraren för han lägger ner sin själ på det han gör och har väldigt effektiva och bra metoder för att lära ut. Han bryr sig om elevernas välmående och gör allt i sin makt för att alla ska känna sig respekterade och trygga. Andreas är bra på att anpassa sina undervisningar så att alla förstår på bästa sätt. Han är helt enkelt den mest exemplariska läraren jag har träffat.

Anna Wångdhal Padilla

Engelska Skolan i Borås

Anna är den bästa lärare jag någonsin haft. Hon hjälper mig när jag behöver hjälp i vad som helst. Hon ser till att vi får det bästa studier som vi kan få. Hon ser till vad som är bäst för oss i våran klass och hon finns alltit där i vårt och tort. Anna håller koll och har ordning och fixar alltid så att vi kan få en bra arbetsmiljö. Hon får mig att tänka mer.

Therese Wahlström

LBS Kreativa Gymnasiet Borås

Denna kvinna är så underbar och vill att alla ska må bra och hon hjälper alltid till om det behövs. Hon ser alltid till att man förstår och inspireras av henne väldigt mycket. Jag tycker att hon är värd detta priset mer än någonsin!!!

Mary Kariuki

Engelska Skolan i Borås

Thank you Ms Kariuki for been my mentor and my music teacher for all the years I have been to Jes. You also inspired me to think self and think before I act. You also taught me how to play several instruments. It felt very good to have you as a mentor. Thank you for all your work and effort that you had put in to make me a better person. Thank you for all. Best regrades your mentor student

Annika Larsson

Drottning Blankas Gymnasieskola

Annika är en väldigt omtänksam och förståelig person, hon ser alltid till att alla eleverna mår bra och vill alla de bästa. Jag inspireras av Annika för att hon är en person som alltid är glad det är väldigt svårt att få henne arg och även när hon mår dåligt så ser hon till att andra mår bra. Hon får mig att vilja lära mig mera och ser till att jag får all den hjälp jag behöver för att kunna lära mig. Jag vill att Annika ska vinna detta priset för att hon inspirerar mig varje dag.

Botkyrka

Camilla Segerdahl

Tumba gymnasium

Camilla jobbar med IM programmet i Tumba Gymnasium och hon har verkligen inspirerat mig att kämpa för min framtid. Hon är en väldigt omtyckt lärare bland eleverna vilket gör henne rätt med all tålamod och värme hon har mot eleverna. Det finns många lärare på IM programmet som förtjänar denna nomineringen för allt de lägger ner på ungdomarna. Men Camila har stått ut från min sida, hon genuint bryr sig och vill se en god framtid för oss. Jag tycker definitivt Camilla förtjänar denna nomineringen.

Sac Cartwright

Kunskapsskolan Tumba

Sac är förmodligen den mest stöttande lärare jag någonsin haft. Han håller koll på oss alla och det märks hur mycket han bryr sig om oss som individer, och inte bara i vårat skolarbete. Han har allas respekt och tillit. Sac brinner för sitt jobb och för att hjälpa alla. Mig personligen motiverar han dagligen och får mig att satsa 110% och aldrig ge upp. Sac förtjänar detta pris då han verkligen tror på att alla kan lyckas och får alla att tro på sig själva, han inspirerar oss till att anstränga oss

Lina Svärd

Kunskapsskolan Tumba

Jag har Lina i ämnet svenska. Men utöver det undervisar hon även i engelska. Hon är väldigt passionerad kring båda dessa ämnen och ger oss elever mycket motivation och intressanta uppgifter. Lina har fått mig mycket mer intresserad av det svenska språket och fått mig att satsa på det ämnet mera. Lektionerna är väldigt lärorika samt att man kan alltid kan komma till henne och få individuell hjälp. Lina ger alltid tips på utvecklingsområden och förbättringsmöjligheter. Därav bör Lina vinna priset.

Katarina Zagal

Kunskapsskolan Tumba

Jag vill Katarina ska vinna eftersom att hon är en lärare som förstår alla elever. En lärare som inspirerar oss och får oss att vilja jobba med just ämnet, svenska.

Diana Calancea

Kunskapsskolan Tumba

Jag vill att Diana ska vinna eftersom att hon är den läraren som har tagit emot oss alla elever så bra när vi började här i sexan, hon är den basgruppshandledare som har känts mest trygg!

Stefan Milivojevic

Kunskapsskolan Tumba

Stefan får mig att vilja lära mig och utvecklas, hur jag ska tänka för att fortsätta, vad jag ska tänka på för en förbättring och han skapar en känsla inom mig att vilja lära mig nya saker. Han är med sina elever på ett annat sätt än vad andra lärare är, han kollar så att alla förstår. Han har ett förtroende i sina elever som ingen annan, t.ex jag skulle fråga om att göra den muntliga presentationen nu eller sen eftersom jag kunde få ett bättre betyg, han sa då: "Om du inte får A äter jag upp min hatt", av förtroende.

Maria Sanchez Correa

Kunskapsskolan Tumba

Jag vill att Maria Sanchez ska vinna för att hon är en duktig lärare och hon bryr sig om sina elever. Hon är verkligen värd att vinna priset, hon är väldigt duktig på att lära ut språk och hon gör lektionerna roliga. Hon är en väldigt rolig människa. Hon motiverar eleverna bra och hon är alltid stöttande. Hon tror på sina elever och har alltid ett leende på läpparna. Maria är en väldigt bra basgruppshandledare och man kan prata med henne om vad som helst, hon blir som en vän. <3

Sara Chimar

Kunskapsskolan Tumba

Hon tror på dig och vet att alla kan, om man bara tror på sig själv, hon är rolig, snäll och förstående. Helt enkelt en jätte bra lärare. Hon är bra på att hålla sig till betygskriterierna. När hon ska prata om lite mer viktiga saker som kan vara jobbigt att höra så lägger hon upp det på ett jätte bra sätt.

Monica Eriksson

Grindtorpsskolan

Hon är en bra och varm lärare. Hon lyssnar när man behöver henne och vet på vilka sätt man kan lösa problem och det får mig att känna mig trygg. Hon vet hur man får elever att lyssna och gör lektionerna roliga och samtidigt intressanta!

Mohamad Atiwi

Fittjaskolan Botkyrka Norra

Jag tycker att Mohamed Atiwi är en underbar lärare som gör så att eleverna känner sig trygga och att man kan berätta allt till honom om sina bekymmer och problem, så man får ett bra svar tillbaka. Min lärare har ett bra ledarskap och trivs med sina elever.

Bräcke

Orsolya Vas

Gällö skola

Hon får vår klass att bidra till en bra arbetsmiljö samt att hon ger mig det självförtroende jag behöver för att prestera i mina studier. Hon är även en trevlig medmänniska som bidrar till en glad skola! Jag tycker om min fina lärare massor! Hon är även den bästa mentor jag haft<3

Danderyd

Yashar Nasirian

Fribergaskolan

Första terminen i sjuan var Yashar den enda lärare som lyckades få kontroll på vår klass. Vilket har skapat grunden till vår fina sammanhållning i klassen. Hans lektioner är något man alltid ser fram emot. Vi elever har fått en stor roll i undervisningen, då vi demokratiskt själva fått vara med och bestämma hur undervisningen ska gå till samt hur vi examineras. Yashar får en verkligen att synas, och glömmer ingen. Han lyser upp skolan, och gör den rolig! Alla bör ha en Yashar i sin undervisning!

Pia Eneström

Viktor Rydbergs Samskola

Pia när jag mådde dåligt och kände att jag inte passade in, fanns du där. Du fick mig att inse hur speciell just jag var. Jag har aldrig haft särskild bra självförtroende jag hade svårt att hitta min väg framåt men det hjälpte du mig med. Du lärde mig att inte gå i andras fotspår, utan istället skapa mina egna. Det finns inga tillräckligt starka ord för att beskriva min tacksamhet till dig. Jag tycker du är värd att vinna det här priset så hårt som du jobbar för att vi ska lyckas! Tack Pia!

Johanna Eldin Ericsson

Mörbyskolan

Hon är en underbar lärare som är alltid inspirerande och får mig att vilja lära mig mer. Hon är extremt lätt att prata med och stödjer allas åsikter samt tankar vilket gör att hon är som en vän till oss. Johanna delar med sig sina erfarenheter och får oss att känna mycket mindre stressade inför vår framtid.

Åsa Westergren

Kevingeskolan

Jag tycker att min mentor är väldigt bra på att lära ut och bra på alla grejer som nämns ovan, särkilt så är hon bra på att få oss elever att tänka nytt och att få oss (mig och mina vänner i alla fall) att vilja lära oss mer. Hon förbereder oss alltid jätte bra inför en situation (prov, etc) och försöker tänka på alla och få alla att känna sig ”välkomna” och en del av våran klass. Det blir också alltid roligt när Åsa har oss, hon skojar till det och gör det roligt men håller det professionellt💡.

Pernilla Furugren

Danderyds Gymnasium

Denna lärare har stort engagemang & en stark vilja för att alla elever ska få rätt luft under sina vingar. Hon lägger ner sin tid & själ till alla elever, & eleverna kan se & känna det. Hon är godhjärtad,handlingskraftig,initiativrik,hjälpsam,kreativ & inspirerande.Hon visar lyhördhet,förståelse,respekt & skapar goda förutsättningar till alla elevers drömmar. Hon är en stjärna som sprider glädje, motivation & kunskap. Hon är en förebild. En lärare i världshistorien

Cathrin Bäckström

Kevingeskolan

Cathrin är den bästa läraren i världen för att hon alltid vill ha vårt bästa och lär oss det så bra hon kan. Hon är alltid snäll och vill inspirera oss inom hennes kreativa ämnen. Tack vare henne har bild och slöjd varit det bästa och mest uppiggande ämnet jag har haft. Jag är väldigt tacksam och glad över att hon är min lärare. Hon ger oss all material vi behöver. Hon ger oss väldigt många råd för att inspirera oss. Hon har väldigt mycket tålamod när någonting är svårt. Lycka till Cathrin!

Cecilia Jevring

Mörbyskolan

Cissi (Cecilia) är den bästa lärare jag någonsin har haft. Hon är snäll och rolig och hennes lektioner är de bästa på hela veckan. Jag ser alltid fram emot dem. På Cissis lektioner lär sig alla massor, hon inspirerar alla till att vilja lära oss massor, till att vilja lära oss mer. Hon får alla att kännas sig trygga och våga prata i klassrummet och hjälper alltid till. Hon får oss att tro på oss själva och uppmuntrar oss. Hennes lektioner är alltid tysta och vi har en jättebra arbetsro.

Jenny Kihlmark

Brage skolan

Jenny är så himla duktig lärare i matematik! Om någon fråga ut i klassen hur man räknar med rest i division så berättar hon. Hon hjälper oss om vi har svårt att förstå och hon låter oss lyssna på musik det gör så att många tycker det är roligt. Jag själv är ganska duktig på matte men är inte så fördjupat i det. Så när jag säger att jag är dålig ger hon alltid komplimanger! Älskar dig Jenny

Ekerö

Denice Sverla

Ekebyhovskolan

Min lärare Denice brukar säga att hon älskar att arbeta med oss och det märks på hennes engagemang och genuina intresse att inspirera oss elever och hennes förmåga att hitta varje elevs sätt att lära sig på bästa sätt. Dessutom studerar hon specialpedagogik och använde sig av den senaste forskningen i undervisningen. Det är alltid en god stämning i klassrummet där alla vågar delta och ingen är rädd för att göra fel.

Eksjö

Pernilla Andersson

Eksjögymnasium

Pernilla har en förmåga att kunna få oss elever att prestera efter bästa förmåga. En människokännare och inte bara en lärare utan en riktigt bra vän. Pernilla Anderson får sina elever att bli motiverade och arbetsvilliga med glimten i ögat. Alltid se ljuset i vardagen som smittar av sig på sina elever. Pernilla Andersson är en förebild men även en otroligt bra lärare.

Emmaboda

Emil Ericsson

Bjurbäcksskolan 7-9

Emil är den bästa läraren, kan ryta i när det behövs och lyssnar alltid på en. Han har en avslappnad men ändå koncentrerad arbetsro i klassrummet och man har alltid roligt på hans lektioner. Man känner alltid för att jobba och alla tycker om honom, han är modern och tänker i nya banor med uppgifter och undervisning.Han är verkligen toppen! Synd att man måste bli av med en sådan lärare när man börjar gymnasiet.

Enköping

Kasper Stenberg

S:t Iliansskolan

Jag tycker att kasper förtjänar att vinna därför att han alltid är glad och positiv och kan skratta och ha kul med eleverna. Han får en att tycka att det är roligt att gå till skolan och lära sig nya saker och kämpa för att nå målen. Jag vet därför att jag hör det i korridoren att jag inte är själv att ha han som favoritlärare. Han är en väldigt bra mentor som ingriper om någonting skulle hända. Han försöker i så god mån som möjligt att anpassa undervisningen till eleverna.

Catarina Eriksson

S:t Iliansskolan

Catarina är en fantastisk lärare. Hon inspirerar mig att göra mitt bästa och jobba på bra. Hon är helt fantastik på att lära, hennes lektioner är alltid lärorika och bra. Hon gör lektionerna intressanta och gör det lätt att lära sig. Catarina är en lärare som jag litar på och är väldigt trevlig. Hon är en underbar lärare. Catarinas lektioner är något som jag ser fram mot varje vecka, oavsett om det är svenska eller SO så tycker jag lektionerna är helt underbara.

Eskilstuna

Eva Ramshorn

Rekarnegymnasiet

Jag vill nominera Eva eftersom att hon får oss elever att tänka på nya sätt och inspirera oss till att göra det bästa vi kan. Hon håller även en perfekt balans i klassrummet mellan att vi har roligt, skrattar och pratar och att vi har fullt fokus på uppgiften vi håller på med. Eva ger oss alltid bra respons snabbt och berättar för oss hur vi ska göra för att förbättra oss på ett pedagogiskt sätt som hon utformar från person till person. Hon är en lärare som förtjänar allt!

Charles Mejilla

Fristadsskolan 7-9

Jag väljer att nominera just honom för att han är sådan stor inspiration i livet. Han lär ut på ett sätt som alla förstår och ger oss även beröm när vi jobbat bra. Han är inte bara en lärare utan han är som en bästa vän. Förutom skolan kan man prata med honom om svårigheter man har och han försöker att hjälpa till. Han ger alla oss en chans till att få det betyg vi vill genom att ge oss tid att plugga och gör även mattestudier efter skolan och på luncher. Han ser vad vi kan och hjälper oss nå det

Linda Lie

Fristadsskolan 7-9

Linda varierar undervisningen, vi provar olika sätt att lära oss. Vi får också olika projekt att arbeta med som är verklighetsanknutna och gör ämnet ännu mer intressant. Hon ser varje elev utifrån där man är. Linda älskar sitt ämne vilket sprider sig bland eleverna.

Linda Haim

Djurgårdsskolan2 7-9

Jag tycker Linda ska få ett pris för att hon får undervisningen att vara rolig. Hennes lektioner är väldigt lärorika samtidigt som hon lär ut på ett roligt sätt. Varje klass som har henne tycker hon är bästa läraren. Min klass och Linda har en riktigt rolig kemi och vi blir nästan som en familj.

Mikaela Lorenzi

NTI-gymnasiet Eskilstuna

Jag har gått på 5 olika skolor och haft väldigt många lärare och hon är 100% den bästa jag har haft i hela mitt liv. Hon gör lektionerna intressanta och hon är som en kompis (som vi respekterar självklart) till alla oss. Mikaela har hjälpt mig på bättre sett en någon lärare har gjort innan, hon visar och förklarar allt på ett väldigt bra sätt. Förut tyckte att svenska lektioner var väldigt tråkiga och jobbiga men hon har gjort att jag ser fram till varje svenska lektion.

Zandra Aase

British junior

Hon gör verkligen undervisningen rolig genom att göra nya saker, t.ex. memory, speeddejting och musik. Hon gör spanskan superkul och vi lär oss jättemycket. Hon fokuserar på att vi ska lära oss. Det gör hon genom att hon låter oss träna så att det verkligen sitter bra i långtidsminnet. Hon har gjort gruppen trygg att prata med varandra och vi är som en stor spansk familj!

Emil Malmkvist

Slagstaskolan

Emil är en väldigt bra lärare som tänker på allas bästa och han får alla att vilja vara i skolan. Han sprider glädje och stöttar alla. Han ska vinna för han engagerar sig i att få oss att må bra i skolan och att vi ska lära oss. Han gör alltid det bästa för vår skull och vi får vara med och bestämma ibland vilket är bra. Tack Emil för att du är en fantastisk lärare. :)

Jennie Werner

Fristadsskolan 7-9

Jennie är en stark och snäll lärare som genom respekt för oss elever även får respekt. Hon är mycket omtyckt för att hon verkligen vet vad hon undervisar och älskar det hon gör. Hon får oss att vilja kämpa och lära oss mer samtidigt som hon gör det på ett roligt sätt. Hon är schysst och rättvis och det märks väldigt tydligt på henne att hon värderar respekt och rättvisa. Hon kan prata med oss elever som att vi vore jämlikar och jag skulle säga att alla som har henne älskar och respekterar henne

Kerstin Dahlin

Ärla skola F-6

Kerstin är en jätte bra lärare som undervisar oss jätte bra och som även är snäll och trevlig men om det behövs kan hon säga till och även höja rösten. Hon undervisar så man förstår och även att man hänger med, hon peppar oss ofta men tar ibland även allvarliga samtal i hela klassen. Kerstin borde vinna för hon är en grym lärare som kämpat mycket men är den bästa läraren någonsin.

Nina Edlund

S:t Eskils gymnasium SEAHJ

Nina älskar att vara lärare och brinner för sitt ämne! Det märks verkligen på hennes lektioner. Hon är alltid engagerad och hennes entusiasm smittar av sig på oss elever. Lektionerna ser alltid olika ut och Nina har ett roligt sätt att undervisa på! Dessutom gör hon alltid sitt bästa för att vi ska utvecklas!

Erik Lindgren

Rinmangymnasiet

Erik Lindgren är en bra lärare där han med sitt nytänkande och speciella sätt att förklara med liknelser gör lektionerna roligare samt lättare att förstå. Vilket är en stor del i vårt lärande.

Oli Gråhed

Rinmangymnasiet

Oli är otrolig. Hon bär på oändligt mycket kunskap kring naturämnen men också samhället i stort. Hon vill gärna dela med sig av sin kunskap och besvarar alltid elevernas kunskaper så gott hon kan. Oli är en inspirerande figur och är en grundpelare på vår skolas naturprogram!

Cecilia Jalkebo

Fristadsskolan 7-9

Jag vill nominera min svensklärare eftersom varje lektion med henne är olik den tidigare med olika digitala verktyg och sidor. Hon inspirerar oss att försöka och pröva oss fram. Hon vill att vi ska testa för det är så man lär sig och hon vill lära oss så mycket hon kan. För att göra det så använder hon roliga saker på internet för att inspirera oss att alltid göra vårat bästa.

Johan Anderson

Djurgårdsskolan2 7-9

Han ser alla på lektionen och får alla att synas och höras, han tar in våra åsikter och planerar lektionen efter våra behov. Hans lektioner är höjdpunkten på veckan!

Veronica Granqvist

British Junior

Jag tycker att Veronica är en bra och trevlig lärare. Hon hjälper alla om de behöver hjälp. Hon är bra på att förklara för mig och alla andra elever i min klass.

Mats- Inge Hassbring

Rinmangymnasiet

Han har fått mig att vilja gå på idrotten. Innan jag började gymnasiet var jag inte på någon idrottslektion alls. Han har fått mig att tycka idrott är roligt och har inspirerat mig till att börja träna och tycka det är kul. Han lyssnar även på vad vi vill göra. Till exempel så hade vi vattenkrig förra året. Han lyssnar på vad vi vill och inspirerar oss till att träna. Även fast han träna ihjäl oss ibland

Erik Tyni

NTI-gymnasiet Eskilstuna

Erik Tyni är en fantastisk lärare, som inte bara är grymt bra på att lära ut, utan kan även få oss elever att se på saker ting från olika synvinklar. En avslappnad men ändå produktiv stämning i klassrummet är nästan alltid närvarande under Erik's lektioner. Småsnack med eleverna runtom kring vart man sitter är alltid tillåtet så länge det inte stör någon annan och det handlar om lektionen eller om det väcker tankar angående den dåvarande uppgiften, andra synvinklar och perspektiv till ex.

Magnus Ollén

Fristadsskolan 7-9

Jag nominerar Magnus för att han inspirerar elever som inte vill gå på lektionen att vilja vara där och arbeta och han sprider allltid glädje. Han är den bästa läraren.

Eslöv

Olof Hedenborg

Sallerupskolan

Olof får oss elever att tänka positivt och ha roligt på slöjden eller vart han än är. Han kan sin grej väldigt bra. Han är helt enkelt skolans roligaste lärare.

Carolina Ignell

Bergagymnasiet

Carolina finns där alltid för ALLA. Utan henne skulle skolan gå under. En riktigt klassmamma till alla klasser! Hennes sätt att kunna anpassa sin undervisning till varje individ så man uppnår sina mål kan enbart hon lyckas med. Hon är alltid engagerad och gärna även på en mer personlig nivå utanför skolan. Med andra ord en riktig grym lärare som förtjänar att prisas!

Fagersta

Ann-Charlotte Hauki

Mariaskolan

Jag vill nominera Ann-Charlotte på grund av hennes vilja att lära ut och få elever att utvecklas. Hennes drivkraft och all tid hon lägger ner på sitt jobb borde uppmärksammas. Jag tror att få är som henne och därför känner jag att hon behöver synas och höras mer. Hon är min förebild och har fått mig att lyckas med det jag vill och jag är en av många. Bästa läraren!!

Falkenberg

Charlotte Falck

drottningblankas gynasieskola

Charlotte är alltid glad och vill alltid att man ska lära sig nya saker hela tiden. Hon är bra på att inspirera oss och förklara så att alla förstår. Hon vill att alla ska trivas och om inte någon gör det så drar hon ihop och försöker få alla att ha någon att vara med även utanför lektionen. Vi elever lär oss alltid nya saker på våra lektioner och hon låter oss vara med och bestämma vad, hur och när vi ska jobba med de olika sakerna. Charlotte är frisörlärare och kan sitt yrke!

Cecilia Andersson

Drottning Blanka Gymnasieskola

Jag tycker min lärare ska vinna eftersom jag har aldrig har haft en sån bra lärare som respekterar en och lär ut matte så bra som hon gör på ett lärorikt sätt och så att man förstår för en gångs skull.

Ulrika Ottergren Ståhl

Drottning Blancas gymnasietskolan

Hon lyser upp våra dagar, hon är den bästa lära eftersom hon bryr sig om sina elever. Hon är verkligen en bra lärare!

Falun

Stefan Cohen

Hagströmska gymnasiet Falun

Stefan är en otroligt duktig lärare som vinner respekt hos alla sina klasser. Stefans sätt att kombinera humor med disciplin blir väldigt bra och han har fått många att få intresse för ämnet samhällskunskap.

Fouad Shrif

Hagströmska gymnasiet Falun

Han är en fantastisk lärare som verkligen verkar älska sitt arbete, och det smittar av sig på oss som hans elever. Han är kunnig och förklarar så alla förstår, och hela klassen gillar honom

Susanna Lennqvist

Jag tycker att Sanna ska vinna för att hon är en väldigt rolig lärare. Hon är väldigt bra på att lära ut och har fått mig att förstå saker som jag i början av lektionen inte trodde att jag skulle förstå. Hon har också fått mig att tycka att engelska är både kul och inte så svårt längre. Även fast vi bara har haft henne som lärare så är hon en jätte bra lärare, en av de bästa jag har haft.

Tobias Berglind

Främbyskolan

Tobias ska vinna för att han är en bra ledare och är väldigt tydlig när han ska förklara idrottslektionerna. Han är också väldigt snäll och har bra humor! Han är ny lärare och det har blivit mycket bättre.

Catharina Asph

Hagströmska gymnasiet Falun

Jag är ny på skolan och har inte så mycket vänner. Catharina har gjort så jag känner mig välkommen och får mig att bli motiverad till att studera och att lära mig mer.

Filipstad

Linn Hååkman

Åsenskolan

Jag tycker att Linn förtjänar att vinna för att hon är snäll, glad, positiv och hon är den bästa läraren i världen! Hon får gamla och tråkiga lektioner till en helt ny nivå och gör lektionerna helt fantastiska!!!

Finspång

Nils Broman

Bergska gymnasiet Bergska skolan

Du är världens bästa lärare Nisse. Du inspirerar oss till att lära oss och bli bättre som dina elever!

Flen

Britt Ling

Kyrkskolan

Hon säger inte bara att vi ska lära oss det, hon gör det lilla extra och förklarar varför vi måste kunna det när vi blir stora. Och inte bara säger att det är bra att kunna som många lärare gör. När man ska ha matte så sitter man och håller tummarna för att det är Britt man ska ha. Hon har gjort så alla vi 30 elever både fyror och femmor är riktigt förbereda till sexan då det är nationella prov. Ingen kan vara nervös till ett prov när man har denna fantastiska lärare Britt Ling. Värdens bästa!!!

Karin Jangedahl

Bruksskolan

Jag vill nominera min lärare för att hon får mig att vilja jobba och hon bryr sig verkligen om oss i min klass och hon är en bra förebild för yngre och hon är en av de lärare som jag kommer att sakna när jag byter skola. Hon kanske inte träffar oss så ofta men enligt mig är hon en jätte bra mentor och tycker att dem som får henne efter min klass kommer att ha mycket tur och man skulle ju nästan tycka att dem andra blir avundsjuka men jag tror att hon kommer att inspirera många barn efter mig <3 :)

Andersson Astrid

Bruksskolan

För att hon hjälper mig med språket och andra ämnen. Hon stöttar och förstår sina elever, hon är lugn och snäll, hon gör det vi behöver och ger aldrig upp på oss.

Madeleine Fantl

Stenhammarskolan

Jag tycker att min lärare borde vinna för att hon har fått mig att älska min franska och helst skulle jag fortsätta att ha henne i all evighet. Jag var den enda i min klass som hade valt mitt språkval franska och först var jag nervös för att jag kände ju ingen men nu har jag fått flera kompisar och trivs super bra i min klass tack var henne men det är inte bara det utan hon undervisar också super bra och hon får mig verkligen att förstå och jag lär mig jätte bra och efter 1 termin hade jag ett C

Färgelanda

Ellinor Wikman

Järbo friskola

Ellinor är en lärare som alltid får en på bra humör. En uppgift man kanske tycker är jätte svår kan bli så enkel med hjälp av henne utan att hon berättar svaret. Hon är duktig på att sprida kärlek till klassen. Hon förstår barn väldigt bra och kan se hur man mår. En av de bästa sakerna med våran fröken är att hon låter oss få säga det vi vill om uppgiften, och hon lyssnar alltid färdigt. Hon är oftast alltid glad. Hon har alltid en trevlig röst mot klassen. Det är därför hon är den bästa läraren!

Gagnef

Birgitta Östgårdh

Mockfjärdsskolan

Bibbi är den lärare som betytt allra mest för mig. Hon har hjälpt och hjälper mig och många andra genom skolan genom nytänkande idéer och anpassningar efter individer. Hon visar ett otroligt starkt och tydligt ledarskap. Utan henne skulle jag aldrig hamnat på Aftonbladet, SVT, P4 osv. Jag skulle nog heller aldrig varit klimataktivist. Hon är den läraren som alltid frågar hur en mår i korridoren, som alltid fokuserar på elevens bästa och undervisningen efter mående! Utan dig vore jag ingenting!

Kristina Johansson

Mockfjärdsskolan

Min lärare ska vinna för att hon är en fantastisk lärare som är öppen på ett sätt ingen annan lärare är. Hon visar på ett tydligt sätt hur, varför och vad jag ska lära mig! Kristina är BÄST 😍❤️

Gislaved

Lisa Axelsson

Villstadskolan

Hon hjälper oss samarbeta, respektera varandra, peppar ungdomarna och hon anpassar och gör lektionerna roliga!!

Maja Rothén

Lundåkerskolan

Maja vill elevernas bästa hon har ordentliga genomgångar hon har koll på dom som har svårt i svenskan eller so. Hon har altid inläst material och lyssnar altid på sina elever. Maja vill elevernas bästa och hon är ett stöd för alla elever.

Emanuela Stankovic

Töråsskolan

Min lärare är bäst på alla sätt och vis för att hon får oss elever att respektera varandra och andra. Hon jobbar också starkt för att alla ska ha det jämställt i klassen. Hon gör så att alla känner sig respekterade och älskade. Hon är rättvis, klok, snäll och underbar. Vår lärare kan ta itu med saker som kan vara jobbigt för vissa elever. Hon gör tråkiga uppgifter roliga och spännande och hon inspirerar oss. Jag önskar starkt att alla har en sådan tur att de har en lika underbar lärare som vi.

Anna-Maria Norrdström

Villstadskolan

Anna-Maria Nordström är den snällaste omtänksammaste läraren på hela Villstadsskolan. Hon låter alla prata och tycka och tänka. ingen är utanför och alla är alltid med och vi älskar henne.

Gnosjö

Anderas Claesson

Bäckaskolan 7-9

Anderas förtjänar verkligen detta pris för att: han är en rättvis lärare, han prioriterar våra svårigheter, han tänker på vårt egna bästa, stärker elevernas självförtroende, han ger ingen elev ”F” om en elev får underkänt så pratar han med eleven, han är kreativ, varrierar på lektionerna, han är alltid bra på humör, han ger alla en andra chans, hans lektioner är intresanta, han lyssnar på våra problem, han hjälper oss med allt, lär ut på ett bra sätt, ger alla en andra chans!

Frida Samuelsson

Bäckaskolan 7-9

En riktigt bra och rättvis lärare som får ut det bästa av alla elever. Hon är bäst, rolig och det är väldigt kul med henne

Gotland

Diego Rossi

Wisbygymnasiet

Diegos lektioner är aldrig tråkiga, inspirerande och man lär sig alltid något nytt. Han har ett unikt sätt att undervisa på som gör att jag tycker det blir roligare och får mig att lära mig mer! Han ser varje individ och inleder nästan varje lektion med att fråga hur varje elev mår. Han är väldigt lätt att ha att göra med. Diego anpassar lärandet för olika elevers behov. Jag tycker Diego är en fantastisk lärare som verkligen förtjänar att få utmärkelsen årets lärare

Hans "Hasse" Illum

Wisbygymnasiet

Hasse är den enda läraren som lagt så mycket energi på oss elever och det har lönat sig, han tar tiden både på och utanför lektionstiden. Han är lätt den bästa matte läraren jag någonsin har haft. Han tar inte ett "jag kan inte" som ett svar när jag började gymnasiet hade jag ett stabilt F första provet gick åt skogen men han gav inte upp och för första gången i mitt liv säger jag inte bara att jag förstår utan jag förstår verkligen och det är ett sant privilegium att ha honom

Ann-Louise Hansson

Endre skola

Jag vill nominera min lärare för att hon sedan dag ett har inspirerat mig att vilja lära mig mer och hjälpt mig att utvecklas. Hon ser alla och ser till att alla hänger med och deltar. Jag tycker om hur hon undervisar, på olika, lite roligare sätt så att vi inte bara jobbar i böcker utan lär oss genom att läsa, se på film och diskutera. Utöver det vill jag säga att hon inte bara är en bra lärare utan också en jättefin människa, som man mår bra av att vara med.

Anders Randler

Wisbygymnasiet

Anders är på många vis en fantastisk lärare, framför allt har han en förmåga att inspirera och väcka ens intresse likt ingen annan lärare jag träffat förut. Det engagemang och den glädje han finner i sina ämnen och i att undervisa lyser igenom och smittar av sig. Han förtjänar att bli nominerad i många av dessa kategorier men just för min egen del så är Anders en stor inspiration och förebild inom själva läraryrket där jag själv en dag vill kunna inspirera andra så som han har inspirerat mig.

Malin Liljeborg

Wisbygymnasiet

Malin är den mentor som vi aldrig fick, hon tog oss in under hennes vingar utan att hon behövde det. Hon har hjälpt oss bli en klass igen när vi hade problem, hon har lärt oss se ur varandras ögon. Hon tar alltid hänsyn till hur vi elever är och mår, vi är hennes största fokus. Jag kommer aldrig glömma Malin, det är därför jag nominerar henne. Hon är den lärare som lärt mig mest och som jag ser upp till mest.

Kristian Willebrand Bünger

Wisbygymnasiet

Kristian är en lärare som går fullhjärtat in i varje nytt område vad det än rör. Ifall en elev undrar lite om en specifik minimalistisk grej, grottar han ner sig i det och ser till att få fram ett hjälpsamt och intressant svar. Han inspirerar och uppmanar jämt till att vi ska lära oss mer, och lyssnar på allas ideér och tar till sig dem med ödmjukhet och en vilja att komma framåt. Den bästa lärare jag någonsin haft. Han kan väldigt mycket om allt dessutom

Christina ”Stina” Widén

Norrbackaskolan

Christinas enorma engagemang och hjärta för varje elev, hennes lekfulla personlighet och förmåga att se alla och dess personlighet, att anpassa undervisningen till individ och grupp och med det få en sådan glöd hos varje barn. Det är magi att få se.

Grums

Helen Lundberg

Jättestenskolan

Hon är väldigt bra och lär oss allt vi vill lära oss, har vi några frågor så hjälper hon gärna till. Och hon är en väldigt snälla lärare som vi alla gillar!

Amanda Björklund

Jättestenskolan

Hon är en bra lärare som får oss att tycka det är kul. Hon inspirerar oss och gör så att vi vill lära oss mer i skolan!

Gävle

Fredrik Jissbacke

Polhemsskolan

Jag tycker att Fredrik inspekterar alla elever och är alltid trevlig och behandlar folk med respekt oavsett om man gör bra ifrån sig på prov eller inte. Har alltid ett gott humör och vill alltid hjälpa till även om de inte handlar om just det ämnet vi håller på med.

Mats Åstrand

Realgymnasiet Gävle

Mats är en lärare som alltid ser oss för den vi är. Han är en underbar lärare som är älskad utav alla sina elever, då han får oss att känna en samhörighet och sprider glädje . Mats är en sån lärare som om man inte förstår en uppgift så förklarar han på ett annat sätt så att man förstår och kan utvecklas som person.

Jonas Lindberg

Realgymnasiet Gävle

Jag tycker att min historia lärare bör vinna för att han är otroligt insatt i de ämnena han lär ut i. Han gör lektionerna intressanta på grund av hans entusiasm. Personligt har han fått mig att bli mer ambitiös i hans lektioner och andra ämnen jag läser. Såg till att jag började bry mig om mina betyg jag fick. Jag har märkt hur han har gjort arbetsmiljön bättre genom att hjälpt mig likt som andra i klassen. Han har höjt mina klass kamraters ambition i klassen. Han får en att sakna hans lektioner.

Göteborg

Rickard Petersson

NTI Mediegymnasiet

Rickard Petersson är den typen av lärare som kan hålla folk uppmärksamma på de mest långsamma och tråkigaste områdena som finns i kurserna. Han gör det på ett sätt så att alla känner sig delaktiga, närvarande och glada. Han har en humor som passar alla och skämtar ofta med eleverna vilket ger oss en gemenskap. Han är nytänkande och kreativ vilket uppmuntrar oss elever att lära oss mer och ta ställning till nya åsikter.

Ida Österberg

International IT-College of Sewden

Min lärare anpassar undervisningen till min och andra elevers situationer. Hon använder metoder som hjälper oss att lära oss bättre, snabbare och tänka på ett nytt sätt. Samt hon inspirerar mig att göra förändring vilket är i sin tur en motivation till att prestera mer på mina studier. Hon diskuterar aktuella problem och inspirerar oss på att hitta lösningar till dessa problem genom naturvetenskap (biologi och kemi). Min lärare är en inspiration och det därför tycker jag att hon ska vinna.

Anneli Parkell

Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg

Anneli är en lärare som tydligt framför för oss elever hur viktigt det faktiskt är att respektera andra, samt att tro på sig själv, speciellt i förberedelse inför arbetslivet. Hon är snabb till att sätta stop för bråk, draman, missförstånd och har alltid varit ett stöd för alla i klassen som behöver extra hjälp, vare sig det är med en situation hemma eller något som pågår i skolan. Anneli är en underbar lärare, mentor och framför allt förebild att se upp till för mig som elev.

Robert Johansson

LBS Ljud & Bildskolan Göteborg

Roberts positiva attityd och hans tydliga genomgångar gör att man blir inspirerad till att lära sig något nytt varje lektion

Emelie Alm

Sjölins Gymnasium Göteborg

Emelie är den bästa matematikläraren jag någonsin haft. Hon är otroligt motiverande och inspirerar mig väldigt mycket. Hon förtjänar verkligen att vinna detta pris.

Sara Lundgren

NTI Mediegymnasiet

Hon gör lektionerna levande, när hon berättar om ämnena blir man väldigt intresserad, man vill lära sig mer! Man kan alltid komma och prata med Sara när man känner att man hamnat efter så hjälper hon en att komma ikapp. Hon erbjuder tider där man kan göra sin redovisning om man har missat den. Hon gör allas röster hörda i klassrummet, hon ser oss alla. Hon låter oss elever få bestämma själva hur vi ska visa våra kunskaper, genom redovisning, inlämning eller seminarie.

Joakim Leipe

Sjölins Gymnasium Göteborg

Jag anser att Joakim kan vara en av de mest intressanta människor jag träffat. Jag gillar att jämföra oss med Kapten Holt och Amy från tv-serien "Brooklyn Nine-Nine". Man söker konstant efter att göra honom stolt. Man vet att han är stolt men visar inte detta för att få oss att jobba hårdare och se olika vinklar av problem och situationer. Han kallar sig även för en "rump-nisse" från Ronja rövardotter då han konstant vill att vi ska fråga "varför?". Han får mig att sträva efter mer.

Jens Michelsen

IT-Gymnasiet Göteborg

Jens lär mig matte och fysik på nya nivåer både gradmässigt och läromässigt. Han är inte bara en matte och fysik lärare, han är en vän som förtjänar ett pris för bästa läraren någonsin för hur han undervisar och för samman våran klass på lektionerna.

Sophia Ericsson

Torslandaskolan 6-9 spår A

Sophia ska vinna för hon är en helt fantastisk lärare. När jag började 7:an och fick Sophia som mattelärare hatade jag matte. Men på mindre än 1 år fick hon mig att ändra uppfattning helt. Nu går jag i 8:an och matte är mitt absoluta favoritämne, tack vare Sophia. Hon fick mig så motiverad och visade att hon tror på mig ända från start. Dessutom ser Sophia alla i klassen och allas förmågor. Hon anpassar undervisningen efter individen och vill att alla ska lyckas!

Elina Alavinia

Rytmus musikergymnasium

Elina är en lärare som gör det roligt att gå till lektionerna. Hon fyller klassrummet med humor och glädje, och försöker alltid förklara så att alla förstår. Elina är inte bara en lärare utan också en kompis. Hon lär känna alla i klassen som individer och inte bara elever vilket gör att hon lättare kan förstå ens svårigheter inom ämnena hon undervisar i. Hon är helt enkelt en sådan lärare som man önskar att alla hade.

Haeder Abbas

Kärraskolan

Han motiverar mig till att lära mig nya saker, och bli bättre på det jag behöver bli bättre på. Han är den bästa läraren jag någonsin haft och fått mig till ett A i matte

Ann Strömberg

Sjölins Gymnasium Göteborg

Ann förändrade en hel klass synsätt på matematik. Hon kom in under en period då vi inte hade haft stabil undervisning på över ett år och fick bli på vår klass som var oerhört odisciplinerad. Hon fick matematik att bli roligt för oss alla med sina hembakta äppelkakor som vi fick räkna ut median, medelvärde etc. på för att få smaka. Hon tog sig an varje elev och gjorde inlärningsmetoderna individuella. En helt fantastisk lärare som nu har gjort att jag har velat läsa mer matte!

Dawn Roth

Hermods Gymnasium Göteborg

Med kreativa och inspirerande lärosätt och ett stort personligt engagemang i sitt arbete anser jag att Ms Roth är oerhört skicklig i sitt arbete. Hon engagerar såväl som motiverar och inspirerar oss elever genom att på ett helt unikt sätt lära oss om skolämnets olika delar.

Merete Lassen

Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg

Denna lärare är som ingen annan jag träffat på under mina 12 år i skolan. Läraren inspirerar på det sättet att den bidrar till nya sätt att se på ämnet, som redan är väldigt abstrakt och kreativt. Med denna läraren blir varje uppgift rolig. Läraren ser alla och lägger ned hela sin själ i arbetet, både den konstnärliga och personliga.

Thomas Andelius

Mikael Elias Gymnasium, Göteborg

Thomas är så otroligt smart och bra på att lära oss. Han har fantastiska genomgångar och lägger alltid ut tips om hur vi kan plugga bättre innan ett prov eller hur vi kan göra efter prov för att lära oss det vi inte kunde. Han gör allt för att alla ska klara skolan och är jättebra på att svara på frågor, dessutom inspirerar han oss och håller undervisningen intressant. Dessutom är han jättehärlig och positiv.

Martin Klok

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg (Mikael Elias Teoretisk Gymnasium)

Martin är glad, rolig, och en lärare som ser till att undervisningen är intressant och att alla i klassrummet hänger med. Alla elever som har haft honom och har honom uppskattar hans entusiasm och roliga idéer så som den årliga "pizza-matten" han håller någon dag innan NP där eleverna kan ställa frågor, samtala med honom och andra elever, och äta pizza med sin lärare och klass. Pizza-matten och Martins undervisning skapar en stark känsla av gemenskap i klassen. Han är Sveriges bästa lärare!

Eva Johansson

Vasaskolan

Min mattelärare Eva har varit lärare i över 20 år. Hon är den absolut bästa lärare vi någonsin haft, och det kan många i min klass hålla med om. Hon är väldigt nytänkande och väldigt inspirerande. Hon ger oss inte bara en bok och säger åt oss att jobba, utan hon ger oss olika roliga övningar och har alltid bra och förklarande genomgångar. Något som alla märker med Eva är att hon verkligen bryr sig om oss elever och vill att vi ska lära oss och lyckas i livet. Hon är den bästa läraren någonsin!

Kristina Burman

Rytmus Musikergymanisum Göteborg

Kristina Burman är den bästa läraren jag någonsin haft. Hon är en fantastisk människa som genuint bryr sig om alla sina elever. Hon ser till att alla känner dig sedda, välkomna och uppskattade. Hon är väldigt smart och godhjärtad. Men hon är även en väldigt engagerad lärare som undervisar jättebra. Hon är verkligen den bästa svenska och engelska läraren jag haft. Hennes uppgifter är väl uttänkta och planerade. Hon är helt enkelt bäst. Hon förtjänar första plats!

Annieke Grahn

NTI-gymnasiet Kronhusgatan

Jag tycker att Annieke ska vinna priset i inspiratör för att hon är duktig på att göra intressanta uppgifter så att man tycker det är kul att vara i skolan. Hon är fantastisk på att inspirera mig och andra genom att förklara tydligt och vara motiverande. Hon har dessutom väldigt bra pedagogik och är bra på att skapa arbetsro i klassrummet. Hon gillar att ge oss uppgifter anpassade till vilken linje vi går vilket bidrar till att det blir mer intressant att läsa om det.

Jennie Bengtsson

Jag gillar min skola.

Jennie inspirerar mig alltid och uppmuntrar mig, när hon pratar i klassen eller med mig känner jag att vill jag plugga mer, att våga vara mig själv, att respektera den andra oavsett vilka bakgrunder har man. Jag är väldigt tacksam för henne för att lektionen med henne känns livande, jag menar hon kan påverka oss och röra våra hjärtan på ett väldigt känsligt sätt. Hon ger oss alltid positivt enregi och behandla oss som sina barn.

Mattias Börjesson

IT-Gymnasiet Göteborg

Han är en otroligt duktig lärare samt mentor. Jag har haft honom i matte 1c-3c, 4 samt 5 och jag hade aldrig nått mina A'n utan honom och hans stöd. Oavsett hur svåra sakerna vi går igenom är, får man motivation och stöd. Aldrig förr har jag sett fram emot en lektion med matte som jag vet är tuff. Jag hade inte bytt honom mot någon lärare i världen.

Josefin Fagerholm

Angeredsgymnasiet 1

Josefin är den absolut underbaraste och grymmaste läraren jag någonsin haft! Hennes goda hjärta och underbara råd kommer jag ha med mig livet ut! Och självklart sättet hon lär ut som får även de mest ointresserade eleverna att engagera sig och lära sig! Hon motiverar oss alltid till att göra bättre och hjälper oss i de ämnen som hon själv inte undervisar i! Sånna som Josefin kallar vi för eldsjälar!

Hero Tofiq

Vättleskolan 4-9

Jag har haft många lärare i min uppväxt, men Hero Tofiq har varit och kommer alltid vara den bästa läraren jag och mina gamla klasskamrater har haft, hon har fått oss att bli från den sämsta till den bästa klassen i vår skola. Hon kämpar för alla barnens framtid och är inte bara en lärare utan som en mamma för oss. Hon förtjänar verkligen det bästa.

Farhang Mati

Angeredsgymnasiet

Farre sätter alltid sina elever först. Han är en varm person som får sina elever att känna sig trygg i skolan. Han lär ut så att alla elever lä sig på sitt eget sätt. Farre hittar alltid möjligheter där man får lära sig något nytt. Han utgår efter varje persons behov.Han och hans kollegor är underskattade efter allt jobb dom har fått stå ut med i våran klass Han har inspirerat mig till att bli lärare vilket är något jag uppskattar väldigt mycket. Det har fått mig att hitta rätt.

Dennis Larsen

NTI

Dennis är den bästa läraren jag har haft och jag har så mycket att tacka honom för. Jag tycker att han förtjänar att vinna. Inte bara för hans engagemang, hans kunskap och hans begåvning att nå fram till så många olika typer av människor. Men också för att han alltid gör det där extra. Han får sina elever att tycka det är roligt och därmed viljan att lära och att prestera mer. Det var inte alltid enkelt... Men det gav mig bättre förutsättningar som jag än idag har stor nytta ut av.

Nils Ödéhn

Hermods Gymnasium Göteborg

Haj inspirerar så många elever, och efter bara en psykologikurs ville alla i klassen blir psykologer. Han är väldigt duktig att få dem som är minst intresserade att bli intresserade, och ger en undervisning på den nivån man vill ha och jobbar ständigt med att man ska tro på sin egna förmåga och förbereder en för universitetsstudier. Hans lektioner är alltid underhållande och alla är alltid på gott humör, även om lektionen består av vanligtvis torra föreläsningar.

Hallstahammar

Sophie Norling

Parkskolan

Jag vill att Sophie Norling ska få priset som årets inspiratör. Hon inspirerar verkligen oss och får oss alla att vilja lära oss mer. Vi har alltid jätteroligt på lektionerna och jag tror att alla elever, generellt har en speciell bond med Sophie som man inte har med andra lärare. Alltid en massa nya roliga saker, ibland är det utmanande men efteråt känner man sig duktig!Hoppas hon tar hem detta priset nu för det är hon värd, världsbäst är hon👏🏾

Pernilla Jansson

Parkskolan

Jag tycker att hon ska vinna för att hon visar oss elever hur man ska tänka i riktiga världen samt hur den påverkas av vad som hänt förr och vad vi borde undvika för att inte begå samma misstag. Hon är en briljant lärare som är insatt i alla elever och vill hjälpa alla att nå sin fulla potential i hennes ämnen.

Marie-Louise Larsson

Näslundskolan

Hon skapar ro i klassrummet och hon är snäll. Hon inspirerar mig till att vilja lära mig mer och hon är en riktigt bra lärare!

Anne Hekkinen

Parkskolan

Anne är den bästa läraren jag har haft någonsin, hon är inte bara lärare hon är mer än det och hon bryr sig så mycket om hennes elever. Jag hoppas att hon får det bästa i framtiden! :)

Magnus Bengtsson

Parkskolan

Magnus lär ut genom nytänkande och varierande lektioner. Han inspirerar oss elever med hjälp av sin positivitet och humor :)