Sveriges nominerade lärare 2019

Här publiceras årets motiveringar löpande fram till galakvällen i november.

Motiveringarna nedan tillhör de lärare som har fått flest antal motiveringar, eller mest utmärkande motiveringar och gått vidare i ett första urval i juryarbetet.

 

Ale

Linda Grundström

Bohusskolan

Linda är en otroligt bra lärare som får oss elever att fokusera mer på våra studier. Hon förgyller våra dagar och får oss att bli motiverade till att lära oss och ger oss ett gott skratt om dagarna. Vissa har dig i två ämnen och du får oss att lära sig mer om språk. Linda sprider alltid kärlek och hon är alltid på gott humör. Hoppas att du vinner Linda❤️

Alingsås

Niklas Willberg

Gustav Adolfsskolan

Han är den bästa idrotts läraren som man kan ha. Man har alltid roligt på lektionerna och han gör så att man försöker även om man inte kan.

Angelica Schålman

Gustav Adolfskolan

Jag tycker att Angelica är den bäst läraren. Hon vill att jag ska lyckas på alla sätt och stöttar mig. Hon ger aldrig upp om oss och kämpar för att vi ska lära oss. Hon ser till att vi lär oss så bra som möjligt och hjälper oss så att vi kan lära oss på det sättet som fungerar bäst gör oss. Detta gör henne till den bästa läraren och därför borde hon vinna.

Arboga

Maude Jonsson

Götlunda skola

Hon är en jätte bra lärare, hon har funnits för oss sen FSK tills nu 6:an, hon får mig att alltid vilja gå till skolan, vi jobbar mycket med datorer/ scratch. Det här är vårt sista år med Maude vi har haft henne som lärare i 4 år snart jag/ vi vill ge henne en bra avslutning det kommer bli ledsamt när vi flyttar in till stan.

Nina Clasén

Götlunda skola

Nina är väldigt bra på att leda en grupp, hon är tydligt och rak. Hon ställer alltid upp i vått och i torrt. Nina är bäst Nina och vi får bestämma lektionerna med henne hela tiden. Nina är den bästa läraren!

Avesta

Katarina Engman-Bredvik

Karlfeldtgymnasiet ro 1

Katarina är en lärare som fått mig att vilja bli godkänd i franska. Det värsta som finns är att göra Katarina besviken för man vet att Katarina tror på en så mycket! Hon ger en bättre självförtroende inom franska och det märks tydligt i klassen att alla trivs, hon sprider mycket värme i klassrummet. Varje fredag så bjuder hon även på fika vilket uppskattas väldigt mycket! Nästa år slutar Katarina och jag kan lova att Karlfeldtgymnasiet kommer bli mycket tomt utan henne!

Pär Andersson

Domarhagen

Han är den bästa läraren jag någonsin haft, han får mig att få en bättre själv känsla och får mig att tänka på regnskogen, jag vill bli som Pär när jag blir stor. Han är cool, snäll, omtänksam och har världens bästa humor. Han får mig att alltid längta till onsdagarna. Han får mig även att alltid tänka på #aktivtsnäll som våran skola jobbar med.

Boden

Daniel Anttila

Brönjaskolan

Daniel är en fantastisk bra lärare som förstår sig på alla. Om någon inte mår bra så hjälper han till och anpassar för just den eleven. Han lär ut på ett bra sätt så att alla förstår. Ifall någon inte förstår förklarar han igen på ett annat sätt så att alla ska få chansen att förstå. Han är mycket rättvis och har mycket bra förståelse för alla elever. Hans arbeten är inte samma hela tiden. Ibland ser vi filmer, ibland läser vi och ibland har han genomgång, osv. En fantastisk lärare på alla sätt.

Bollebygd

Charlotte Qvist

Bollebygdskolan 7-9

Hon lyfter alltid upp mitt inre och får mig att bli glad. Hon ser mig alltid och hjälper jätte gärna till när det behövs. Hon är verkligen jätte bra på att förklara och få en att förstå. Hon har genomgångar varje gång det är något nytt och fortsätter med det tills alla i klassen förstått uppgiften. Om nån inte förstår så sätter hon sig bredvid dig och hjälper dig. Hon hjälper dig för att kunna klara sig på proven. Hon är världen bästa lärare.

Borlänge

Nina Segerstedt

Rytmus

Nina är utan tvekan den bästa läraren jag haft. Hon ser det fina i alla elever och är ALLTID positiv, glad, hjälpsam, professionell och peppande, även när hon själv kanske inte är på topp. Jag och mina klasskompisar pratar alltid om hur mycket vi tycker om henne och hur bra vi mår efter hennes lektioner. Hon ger en så mycket energi och kärlek och får en att känna sig bra och som att man klarar allt. Vi älskar henne så otroligt mycket och kommer sakna henne något brutalt mycket när vi slutar.

Marcus Henriksson

Domnarvetsskola

Han vill verkligen att man ska lyckas, han hjälper en att höja ens betyg. Han låter dig inte ge upp när du lämnar in, han ger tillbaks och visar du är bättre än du tror. Som en lärare ska enligt mig, han hjälper dig nå bättre och ger en motivation att satsa högre.

Erica Sterkenburg

Kunskapsskolan Borlänge

Jag har valt att nominera Erica Sterkenburg eftersom hon alltid möter oss elever med ett stort leende varje dag, hon utstrålar mycket glädje. Hon blandar humor med undervisning vilket får oss att vilja lära oss mer eftersom hon förklarar på ett så bra sätt. Hon är en rättvis lärare som är så omtänksam och bryr sig om sina elever. Hon är väldigt kunnig i sina ämnen och vet vad som gäller. Hon har gjort NO:n mycket roligare!

Anna Söderberg

Kunskapsskolan Borlänge

Jag har valt att nominera Anna Söderberg för att hon alltid får oss elever att känna oss glada för att hon sprider positiv energi. Även om själv har haft en jobbig morgon är hon alltid lika glad och trevlig när hon bemöter oss elever. Man märker tydligt att hon vill att alla sina elever ska nå sina mål för att lyckas i framtiden och gör allt hon kan för att hjälpa oss att göra det. Hon motiverar mig till att bli den bästa versionen av mig själv och inspirerar mig dagligen.

Mattias Ullén

Rytmus

En inspirerande lärare som har visat ett helt nytt sätt att lära ut historia på. Han är den bästa läraren som får en att vilja gå till skolan och gör skolan roligt oavsett vad!

Borås

Cristoffer Jensen

Sandgärdskolan

Cristoffer är en sjukt bra lärare eftersom att han blandar in alla elever i sina diskussioner även dom "tysta" i klassen. Han är dessutom med i lika behandlings teamet vilket jag tycker är ett bra team. Han får klassen att respektera honom på ett bra sätt som skapar en bra arbetsro. Han lär oss samtidigt bra och har fått mig som elev att bli mer intresserad.

Andreas Eriksson

LBS Ljud & Bildskolan Borås

Andreas är den bästa läraren för han lägger ner sin själ på det han gör och har väldigt effektiva och bra metoder för att lära ut. Han bryr sig om elevernas välmående och gör allt i sin makt för att alla ska känna sig respekterade och trygga. Andreas är bra på att anpassa sina undervisningar så att alla förstår på bästa sätt. Han är helt enkelt den mest exemplariska läraren jag har träffat.

Fredrik Sallmén

LBS Ljud & Bildskolan Borås

Fredrik är en lärare som ser elever mer än som bara elever, han ser oss som kompisar eller mer som människor och ser oss allihopa som individer. Han har en otrolig förmåga att bli omtyckt av eleverna på skolan p.g.a. detta med och tackar aldrig nej till en pizza med eleverna. "Salle" som hans smeknamn är, har blivit populär och är en symbol på LBS för alla eleverna och ett av hans kända quotes är "Jag vill inte ha muta, varför tror du jag är lärare?".

Annika Larsson

Drottning Blankas Gymnasieskola

Annika är en väldigt omtänksam och förståelig person, hon ser alltid till att alla eleverna mår bra och vill alla de bästa. Jag inspireras av Annika för att hon är en person som alltid är glad det är väldigt svårt att få henne arg och även när hon mår dåligt så ser hon till att andra mår bra. Hon får mig att vilja lära mig mera och ser till att jag får all den hjälp jag behöver för att kunna lära mig. Jag vill att Annika ska vinna detta priset för att hon inspirerar mig varje dag.

Christian Johansson

Engelska Skolan i Borås

'Denna läraren inspirerar inte bara mig men många andra elever. Mr Johansson får oss att alltid vara moraliska, och göra så som vi tycker och välja bra val. Han brukar alltid börja lektionerna med en "inspirational speech" som påverkar alla elever på bra sätt. Han lägger ner mycket tid på oss som elever. När vi går in i hans lektioner vet alla att man ska va tysta och bete sig bra. Han kräver att vi ska va disciplinerade.

Hanna Markendahl

Realgymnasiet Borås

Alltid ett leende på läpparna. Otroligt inspirerande och motiverande. Får oss elever att känna oss trygga och anpassar lärandet till varje individuell elev. Vill att alla ska lyckas och är en bra vän. Världens bästa lärare helt enkelt.

Angelica Fransman

Engelska Skolan i Borås

Jag tycker min lärare ska vinna för hon hjälper alltid till när det behövs, man har alltid kul med henne men ändå så lär man sig massor och hon finns alltid där oavsett vad.

Mary Kariuki

Engelska Skolan i Borås

Thank you Ms Kariuki for been my mentor and my music teacher for all the years I have been to Jes. You also inspired me to think self and think before I act. You also taught me how to play several instruments. It felt very good to have you as a mentor. Thank you for all your work and effort that you had put in to make me a better person. Thank you for all. Best regrades your mentor student

Anna Wångdhal Padilla

Engelska Skolan i Borås

Anna är den bästa lärare jag någonsin haft. Hon hjälper mig när jag behöver hjälp i vad som helst. Hon ser till att vi får det bästa studier som vi kan få. Hon ser till vad som är bäst för oss i våran klass och hon finns alltit där i vårt och tort. Anna håller koll och har ordning och fixar alltid så att vi kan få en bra arbetsmiljö. Hon får mig att tänka mer.

Mirja Asplund

Engelska Skolan i Borås

Mirja lär ut till oss på ett bra sätt, hon förklarar alltid hur man gör tills alla i klassen förstår. Och hon finns där för att lära oss hur man räknar ut de riktigt svåra uppgifterna!

Christoffer Mossberg

Engelska Skolan i Borås

Jag tycker att Christoffer borde vinna därför att han inspirerar elever till att lära sig mer och han anpassar sig efter elevernas behov. Han gör klassrummet till en bättre plats och lärandet roligt. Han är också bra på att skapa en lugn miljö. Han är inte bara en lärare utan också en vän.

Per Selin

Sandgärdskolan

Jag tycker att Per Selin är en väldigt begåvad och erfaren lärare. Han lär oss alltid nya saker på lektionerna och respekterar alla. Per är en lärare som har höga ambitioner på våra studier. Han lägger väldigt mycket tid på oss och ser till att varje individ förstår allt och får en egen förklaring. Han gör också lektionerna väldigt intressanta vilket jag saknar ganska ofta i skolan. När man går in klassrummet möter Per alla lika och med respekt. Samt har vi alltid en bra värdegrund.

Anders Attås

Karl Johan skola

Jag tycker att Anders ska bli nominerad till bästa lärare för att han är en så fin person, är världens snällaste och lär ut så bra och får oss att vilja lära oss massor av mer saker. t ex han är alltid så trevlig på morgonen och vinkar och säger alltid välkommen tillbaka ifall man varit borta. Anders är världens bästa lärare på flera olika sätt och jag kan inte skriva all saker här för det skulle ta flera ord att skriva hur bra han är...❤️❤️😍😍

Elina Johansson

Kunskapsskolan Borås

När jag i höstas mådde dåligt och var deprimerad fanns hon alltid där. Det räckte att jag sa ”nu” när en ångestattack kom så fanns hon där och lugnade mig. Hon fick mig att känna att jag duger precis som jag är. När jag blev påkörd av en bil för några veckor sedan tog hon med mina bästisar och kom upp till lasarettet och hälsade på efter skolan. Hon får alla att känna sig viktiga, att alla är lika mycket värda. Att alla vi i klassen är lika bäst oavsett hur vi ser ut eller hur bra betyg vi har.

Evelina Andersson

Dalsjöskolan 7-9

Genom alla år vi haft henne har hon gjort vår bråkiga klass till en klass där vi respekterar varandra. Hennes fantastiska personlighet har fått många av oss att orka kämpa oss genom alla tre år. Oavsett vilka motgångar vi har haft så har hon både anpassat lektionerna till varenda en och stöttat oss allihopa. hon har fått oss att vilja lära oss mer & har fått oss att jobba även när vi var skoltrötta. Nu slutar vi grundskolan & kommer ej ha henne mer, så vi vill visa vår uppskattning för henne

Therese Wahlström

LBS Kreativa Gymnasiet Borås

Denna kvinna är så underbar och vill att alla ska må bra och hon hjälper alltid till om det behövs. Hon ser alltid till att man förstår och inspireras av henne väldigt mycket. Jag tycker att hon är värd detta priset mer än någonsin!!!

Botkyrka

Camilla Segerdahl

Tumba gymnasium

Camilla jobbar med IM programmet i Tumba Gymnasium och hon har verkligen inspirerat mig att kämpa för min framtid. Hon är en väldigt omtyckt lärare bland eleverna vilket gör henne rätt med all tålamod och värme hon har mot eleverna. Det finns många lärare på IM programmet som förtjänar denna nomineringen för allt de lägger ner på ungdomarna. Men Camila har stått ut från min sida, hon genuint bryr sig och vill se en god framtid för oss. Jag tycker definitivt Camilla förtjänar denna nomineringen.

Sara Chimar

Kunskapsskolan Tumba

Hon tror på dig och vet att alla kan, om man bara tror på sig själv, hon är rolig, snäll och förstående. Helt enkelt en jätte bra lärare. Hon är bra på att hålla sig till betygskriterierna. När hon ska prata om lite mer viktiga saker som kan vara jobbigt att höra så lägger hon upp det på ett jätte bra sätt.

Stefan Milivojevic

Kunskapsskolan Tumba

Stefan får mig att vilja lära mig och utvecklas, hur jag ska tänka för att fortsätta, vad jag ska tänka på för en förbättring och han skapar en känsla inom mig att vilja lära mig nya saker. Han är med sina elever på ett annat sätt än vad andra lärare är, han kollar så att alla förstår. Han har ett förtroende i sina elever som ingen annan, t.ex jag skulle fråga om att göra den muntliga presentationen nu eller sen eftersom jag kunde få ett bättre betyg, han sa då: "Om du inte får A äter jag upp min hatt", av förtroende.

Monica Eriksson

Grindtorpsskolan

Hon är en bra och varm lärare. Hon lyssnar när man behöver henne och vet på vilka sätt man kan lösa problem och det får mig att känna mig trygg. Hon vet hur man får elever att lyssna och gör lektionerna roliga och samtidigt intressanta!

Mohamad Atiwi

Fittjaskolan Botkyrka Norra

Jag tycker att Mohamed Atiwi är en underbar lärare som gör så att eleverna känner sig trygga och att man kan berätta allt till honom om sina bekymmer och problem, så man får ett bra svar tillbaka. Min lärare har ett bra ledarskap och trivs med sina elever.

Sac Cartwright

Kunskapsskolan Tumba

Sac är förmodligen den mest stöttande lärare jag någonsin haft. Han håller koll på oss alla och det märks hur mycket han bryr sig om oss som individer, och inte bara i vårat skolarbete. Han har allas respekt och tillit. Sac brinner för sitt jobb och för att hjälpa alla. Mig personligen motiverar han dagligen och får mig att satsa 110% och aldrig ge upp. Sac förtjänar detta pris då han verkligen tror på att alla kan lyckas och får alla att tro på sig själva, han inspirerar oss till att anstränga oss

Lina Svärd

Kunskapsskolan Tumba

Jag har Lina i ämnet svenska. Men utöver det undervisar hon även i engelska. Hon är väldigt passionerad kring båda dessa ämnen och ger oss elever mycket motivation och intressanta uppgifter. Lina har fått mig mycket mer intresserad av det svenska språket och fått mig att satsa på det ämnet mera. Lektionerna är väldigt lärorika samt att man kan alltid kan komma till henne och få individuell hjälp. Lina ger alltid tips på utvecklingsområden och förbättringsmöjligheter. Därav bör Lina vinna priset.

Katarina Zagal

Kunskapsskolan Tumba

Jag vill Katarina ska vinna eftersom att hon är en lärare som förstår alla elever. En lärare som inspirerar oss och får oss att vilja jobba med just ämnet, svenska.

Maria Sanchez Correa

Kunskapsskolan Tumba

Jag vill att Maria Sanchez ska vinna för att hon är en duktig lärare och hon bryr sig om sina elever. Hon är verkligen värd att vinna priset, hon är väldigt duktig på att lära ut språk och hon gör lektionerna roliga. Hon är en väldigt rolig människa. Hon motiverar eleverna bra och hon är alltid stöttande. Hon tror på sina elever och har alltid ett leende på läpparna. Maria är en väldigt bra basgruppshandledare och man kan prata med henne om vad som helst, hon blir som en vän. <3

Diana Calancea

Kunskapsskolan Tumba

Jag vill att Diana ska vinna eftersom att hon är den läraren som har tagit emot oss alla elever så bra när vi började här i sexan, hon är den basgruppshandledare som har känts mest trygg!

Bräcke

Orsolya Vas

Gällö skola

Hon får vår klass att bidra till en bra arbetsmiljö samt att hon ger mig det självförtroende jag behöver för att prestera i mina studier. Hon är även en trevlig medmänniska som bidrar till en glad skola! Jag tycker om min fina lärare massor! Hon är även den bästa mentor jag haft<3

Danderyd

Yashar Nasirian

Fribergaskolan

Första terminen i sjuan var Yashar den enda lärare som lyckades få kontroll på vår klass. Vilket har skapat grunden till vår fina sammanhållning i klassen. Hans lektioner är något man alltid ser fram emot. Vi elever har fått en stor roll i undervisningen, då vi demokratiskt själva fått vara med och bestämma hur undervisningen ska gå till samt hur vi examineras. Yashar får en verkligen att synas, och glömmer ingen. Han lyser upp skolan, och gör den rolig! Alla bör ha en Yashar i sin undervisning!

Cathrin Bäckström

Kevingeskolan

Cathrin är den bästa läraren i världen för att hon alltid vill ha vårt bästa och lär oss det så bra hon kan. Hon är alltid snäll och vill inspirera oss inom hennes kreativa ämnen. Tack vare henne har bild och slöjd varit det bästa och mest uppiggande ämnet jag har haft. Jag är väldigt tacksam och glad över att hon är min lärare. Hon ger oss all material vi behöver. Hon ger oss väldigt många råd för att inspirera oss. Hon har väldigt mycket tålamod när någonting är svårt. Lycka till Cathrin!

Jenny Kihlmark

Brage skolan

Jenny är så himla duktig lärare i matematik! Om någon fråga ut i klassen hur man räknar med rest i division så berättar hon. Hon hjälper oss om vi har svårt att förstå och hon låter oss lyssna på musik det gör så att många tycker det är roligt. Jag själv är ganska duktig på matte men är inte så fördjupat i det. Så när jag säger att jag är dålig ger hon alltid komplimanger! Älskar dig Jenny

Cecilia Jevring

Mörbyskolan

Cissi (Cecilia) är den bästa lärare jag någonsin har haft. Hon är snäll och rolig och hennes lektioner är de bästa på hela veckan. Jag ser alltid fram emot dem. På Cissis lektioner lär sig alla massor, hon inspirerar alla till att vilja lära oss massor, till att vilja lära oss mer. Hon får alla att kännas sig trygga och våga prata i klassrummet och hjälper alltid till. Hon får oss att tro på oss själva och uppmuntrar oss. Hennes lektioner är alltid tysta och vi har en jättebra arbetsro.

Johanna Eldin Ericsson

Mörbyskolan

Hon är en underbar lärare som är alltid inspirerande och får mig att vilja lära mig mer. Hon är extremt lätt att prata med och stödjer allas åsikter samt tankar vilket gör att hon är som en vän till oss. Johanna delar med sig sina erfarenheter och får oss att känna mycket mindre stressade inför vår framtid.

Pia Eneström

Viktor Rydbergs Samskola

Pia när jag mådde dåligt och kände att jag inte passade in, fanns du där. Du fick mig att inse hur speciell just jag var. Jag har aldrig haft särskild bra självförtroende jag hade svårt att hitta min väg framåt men det hjälpte du mig med. Du lärde mig att inte gå i andras fotspår, utan istället skapa mina egna. Det finns inga tillräckligt starka ord för att beskriva min tacksamhet till dig. Jag tycker du är värd att vinna det här priset så hårt som du jobbar för att vi ska lyckas! Tack Pia!

Åsa Westergren

Kevingeskolan

Jag tycker att min mentor är väldigt bra på att lära ut och bra på alla grejer som nämns ovan, särkilt så är hon bra på att få oss elever att tänka nytt och att få oss (mig och mina vänner i alla fall) att vilja lära oss mer. Hon förbereder oss alltid jätte bra inför en situation (prov, etc) och försöker tänka på alla och få alla att känna sig ”välkomna” och en del av våran klass. Det blir också alltid roligt när Åsa har oss, hon skojar till det och gör det roligt men håller det professionellt💡.

Pernilla Furugren

Danderyds Gymnasium

Denna lärare har stort engagemang & en stark vilja för att alla elever ska få rätt luft under sina vingar. Hon lägger ner sin tid & själ till alla elever, & eleverna kan se & känna det. Hon är godhjärtad,handlingskraftig,initiativrik,hjälpsam,kreativ & inspirerande.Hon visar lyhördhet,förståelse,respekt & skapar goda förutsättningar till alla elevers drömmar. Hon är en stjärna som sprider glädje, motivation & kunskap. Hon är en förebild. En lärare i världshistorien