Sveriges nominerade lärare 2019

Nedan samlar vi och publicerar flertalet av årets alla nominerade lärare löpande under hela hösten. Det är ett urval och är endast till för att visa på hur många fantastiska lärare det finns! 
 
Tänk på att motiveringar här nedan är separat från galakvällen. Det finns inget samband. Om du har anmält dig och fått en bekräftelse på din betalning till galan, så är du anmäld och vi räknar med att möta dig där.  
Ale

Linda Grundström

Bohusskolan

Linda är en otroligt bra lärare som får oss elever att fokusera mer på våra studier. Hon förgyller våra dagar och får oss att bli motiverade till att lära oss och ger oss ett gott skratt om dagarna. Vissa har dig i två ämnen och du får oss att lära sig mer om språk. Linda sprider alltid kärlek och hon är alltid på gott humör. Hoppas att du vinner Linda❤️

Alingsås

Niklas Willberg

Gustav Adolfsskolan

Han är den bästa idrotts läraren som man kan ha. Man har alltid roligt på lektionerna och han gör så att man försöker även om man inte kan.

Angelica Schålman

Gustav Adolfskolan

Jag tycker att Angelica är den bäst läraren. Hon vill att jag ska lyckas på alla sätt och stöttar mig. Hon ger aldrig upp om oss och kämpar för att vi ska lära oss. Hon ser till att vi lär oss så bra som möjligt och hjälper oss så att vi kan lära oss på det sättet som fungerar bäst gör oss. Detta gör henne till den bästa läraren och därför borde hon vinna.

Arboga

Maude Jonsson

Götlunda skola

Hon är en jätte bra lärare, hon har funnits för oss sen FSK tills nu 6:an, hon får mig att alltid vilja gå till skolan, vi jobbar mycket med datorer/ scratch. Det här är vårt sista år med Maude vi har haft henne som lärare i 4 år snart jag/ vi vill ge henne en bra avslutning det kommer bli ledsamt när vi flyttar in till stan.

Nina Clasén

Götlunda skola

Nina är väldigt bra på att leda en grupp, hon är tydligt och rak. Hon ställer alltid upp i vått och i torrt. Nina är bäst Nina och vi får bestämma lektionerna med henne hela tiden. Nina är den bästa läraren!

Avesta

Pär Andersson

Domarhagen

Han är den bästa läraren jag någonsin haft, han får mig att få en bättre själv känsla och får mig att tänka på regnskogen, jag vill bli som Pär när jag blir stor. Han är cool, snäll, omtänksam och har världens bästa humor. Han får mig att alltid längta till onsdagarna. Han får mig även att alltid tänka på #aktivtsnäll som våran skola jobbar med.

Katarina Engman-Bredvik

Karlfeldtgymnasiet ro 1

Katarina är en lärare som fått mig att vilja bli godkänd i franska. Det värsta som finns är att göra Katarina besviken för man vet att Katarina tror på en så mycket! Hon ger en bättre självförtroende inom franska och det märks tydligt i klassen att alla trivs, hon sprider mycket värme i klassrummet. Varje fredag så bjuder hon även på fika vilket uppskattas väldigt mycket! Nästa år slutar Katarina och jag kan lova att Karlfeldtgymnasiet kommer bli mycket tomt utan henne!

Boden

Daniel Anttila

Brönjaskolan

Daniel är en fantastisk bra lärare som förstår sig på alla. Om någon inte mår bra så hjälper han till och anpassar för just den eleven. Han lär ut på ett bra sätt så att alla förstår. Ifall någon inte förstår förklarar han igen på ett annat sätt så att alla ska få chansen att förstå. Han är mycket rättvis och har mycket bra förståelse för alla elever. Hans arbeten är inte samma hela tiden. Ibland ser vi filmer, ibland läser vi och ibland har han genomgång, osv. En fantastisk lärare på alla sätt.

Bollebygd

Charlotte Qvist

Bollebygdskolan 7-9

Hon lyfter alltid upp mitt inre och får mig att bli glad. Hon ser mig alltid och hjälper jätte gärna till när det behövs. Hon är verkligen jätte bra på att förklara och få en att förstå. Hon har genomgångar varje gång det är något nytt och fortsätter med det tills alla i klassen förstått uppgiften. Om nån inte förstår så sätter hon sig bredvid dig och hjälper dig. Hon hjälper dig för att kunna klara sig på proven. Hon är världen bästa lärare.

Borlänge

Mattias Ullén

Rytmus

En inspirerande lärare som har visat ett helt nytt sätt att lära ut historia på. Han är den bästa läraren som får en att vilja gå till skolan och gör skolan roligt oavsett vad!

Nina Segerstedt

Rytmus

Nina är utan tvekan den bästa läraren jag haft. Hon ser det fina i alla elever och är ALLTID positiv, glad, hjälpsam, professionell och peppande, även när hon själv kanske inte är på topp. Jag och mina klasskompisar pratar alltid om hur mycket vi tycker om henne och hur bra vi mår efter hennes lektioner. Hon ger en så mycket energi och kärlek och får en att känna sig bra och som att man klarar allt. Vi älskar henne så otroligt mycket och kommer sakna henne något brutalt mycket när vi slutar.

Anna Söderberg

Kunskapsskolan Borlänge

Jag har valt att nominera Anna Söderberg för att hon alltid får oss elever att känna oss glada för att hon sprider positiv energi. Även om själv har haft en jobbig morgon är hon alltid lika glad och trevlig när hon bemöter oss elever. Man märker tydligt att hon vill att alla sina elever ska nå sina mål för att lyckas i framtiden och gör allt hon kan för att hjälpa oss att göra det. Hon motiverar mig till att bli den bästa versionen av mig själv och inspirerar mig dagligen.

Marcus Henriksson

Domnarvetsskola

Han vill verkligen att man ska lyckas, han hjälper en att höja ens betyg. Han låter dig inte ge upp när du lämnar in, han ger tillbaks och visar du är bättre än du tror. Som en lärare ska enligt mig, han hjälper dig nå bättre och ger en motivation att satsa högre.

Erica Sterkenburg

Kunskapsskolan Borlänge

Jag har valt att nominera Erica Sterkenburg eftersom hon alltid möter oss elever med ett stort leende varje dag, hon utstrålar mycket glädje. Hon blandar humor med undervisning vilket får oss att vilja lära oss mer eftersom hon förklarar på ett så bra sätt. Hon är en rättvis lärare som är så omtänksam och bryr sig om sina elever. Hon är väldigt kunnig i sina ämnen och vet vad som gäller. Hon har gjort NO:n mycket roligare!

Borås

Cristoffer Jensen

Sandgärdskolan

Cristoffer är en sjukt bra lärare eftersom att han blandar in alla elever i sina diskussioner även dom "tysta" i klassen. Han är dessutom med i lika behandlings teamet vilket jag tycker är ett bra team. Han får klassen att respektera honom på ett bra sätt som skapar en bra arbetsro. Han lär oss samtidigt bra och har fått mig som elev att bli mer intresserad.

Elina Johansson

Kunskapsskolan Borås

När jag i höstas mådde dåligt och var deprimerad fanns hon alltid där. Det räckte att jag sa ”nu” när en ångestattack kom så fanns hon där och lugnade mig. Hon fick mig att känna att jag duger precis som jag är. När jag blev påkörd av en bil för några veckor sedan tog hon med mina bästisar och kom upp till lasarettet och hälsade på efter skolan. Hon får alla att känna sig viktiga, att alla är lika mycket värda. Att alla vi i klassen är lika bäst oavsett hur vi ser ut eller hur bra betyg vi har.

Mary Kariuki

Engelska Skolan i Borås

Thank you Ms Kariuki for been my mentor and my music teacher for all the years I have been to Jes. You also inspired me to think self and think before I act. You also taught me how to play several instruments. It felt very good to have you as a mentor. Thank you for all your work and effort that you had put in to make me a better person. Thank you for all. Best regrades your mentor student

Anna Wångdhal Padilla

Engelska Skolan i Borås

Anna är den bästa lärare jag någonsin haft. Hon hjälper mig när jag behöver hjälp i vad som helst. Hon ser till att vi får det bästa studier som vi kan få. Hon ser till vad som är bäst för oss i våran klass och hon finns alltit där i vårt och tort. Anna håller koll och har ordning och fixar alltid så att vi kan få en bra arbetsmiljö. Hon får mig att tänka mer.

Mirja Asplund

Engelska Skolan i Borås

Mirja lär ut till oss på ett bra sätt, hon förklarar alltid hur man gör tills alla i klassen förstår. Och hon finns där för att lära oss hur man räknar ut de riktigt svåra uppgifterna!

Angelica Fransman

Engelska Skolan i Borås

Jag tycker min lärare ska vinna för hon hjälper alltid till när det behövs, man har alltid kul med henne men ändå så lär man sig massor och hon finns alltid där oavsett vad.

Christoffer Mossberg

Engelska Skolan i Borås

Jag tycker att Christoffer borde vinna därför att han inspirerar elever till att lära sig mer och han anpassar sig efter elevernas behov. Han gör klassrummet till en bättre plats och lärandet roligt. Han är också bra på att skapa en lugn miljö. Han är inte bara en lärare utan också en vän.

Therese Wahlström

LBS Kreativa Gymnasiet Borås

Denna kvinna är så underbar och vill att alla ska må bra och hon hjälper alltid till om det behövs. Hon ser alltid till att man förstår och inspireras av henne väldigt mycket. Jag tycker att hon är värd detta priset mer än någonsin!!!

Per Selin

Sandgärdskolan

Jag tycker att Per Selin är en väldigt begåvad och erfaren lärare. Han lär oss alltid nya saker på lektionerna och respekterar alla. Per är en lärare som har höga ambitioner på våra studier. Han lägger väldigt mycket tid på oss och ser till att varje individ förstår allt och får en egen förklaring. Han gör också lektionerna väldigt intressanta vilket jag saknar ganska ofta i skolan. När man går in klassrummet möter Per alla lika och med respekt. Samt har vi alltid en bra värdegrund.

Anders Attås

Karl Johan skola

Jag tycker att Anders ska bli nominerad till bästa lärare för att han är en så fin person, är världens snällaste och lär ut så bra och får oss att vilja lära oss massor av mer saker. t ex han är alltid så trevlig på morgonen och vinkar och säger alltid välkommen tillbaka ifall man varit borta. Anders är världens bästa lärare på flera olika sätt och jag kan inte skriva all saker här för det skulle ta flera ord att skriva hur bra han är...❤️❤️😍😍

Andreas Eriksson

LBS Ljud & Bildskolan Borås

Andreas är den bästa läraren för han lägger ner sin själ på det han gör och har väldigt effektiva och bra metoder för att lära ut. Han bryr sig om elevernas välmående och gör allt i sin makt för att alla ska känna sig respekterade och trygga. Andreas är bra på att anpassa sina undervisningar så att alla förstår på bästa sätt. Han är helt enkelt den mest exemplariska läraren jag har träffat.

Fredrik Sallmén

LBS Ljud & Bildskolan Borås

Fredrik är en lärare som ser elever mer än som bara elever, han ser oss som kompisar eller mer som människor och ser oss allihopa som individer. Han har en otrolig förmåga att bli omtyckt av eleverna på skolan p.g.a. detta med och tackar aldrig nej till en pizza med eleverna. "Salle" som hans smeknamn är, har blivit populär och är en symbol på LBS för alla eleverna och ett av hans kända quotes är "Jag vill inte ha muta, varför tror du jag är lärare?".

Annika Larsson

Drottning Blankas Gymnasieskola

Annika är en väldigt omtänksam och förståelig person, hon ser alltid till att alla eleverna mår bra och vill alla de bästa. Jag inspireras av Annika för att hon är en person som alltid är glad det är väldigt svårt att få henne arg och även när hon mår dåligt så ser hon till att andra mår bra. Hon får mig att vilja lära mig mera och ser till att jag får all den hjälp jag behöver för att kunna lära mig. Jag vill att Annika ska vinna detta priset för att hon inspirerar mig varje dag.

Christian Johansson

Engelska Skolan i Borås

'Denna läraren inspirerar inte bara mig men många andra elever. Mr Johansson får oss att alltid vara moraliska, och göra så som vi tycker och välja bra val. Han brukar alltid börja lektionerna med en "inspirational speech" som påverkar alla elever på bra sätt. Han lägger ner mycket tid på oss som elever. När vi går in i hans lektioner vet alla att man ska va tysta och bete sig bra. Han kräver att vi ska va disciplinerade.

Evelina Andersson

Dalsjöskolan 7-9

Genom alla år vi haft henne har hon gjort vår bråkiga klass till en klass där vi respekterar varandra. Hennes fantastiska personlighet har fått många av oss att orka kämpa oss genom alla tre år. Oavsett vilka motgångar vi har haft så har hon både anpassat lektionerna till varenda en och stöttat oss allihopa. hon har fått oss att vilja lära oss mer & har fått oss att jobba även när vi var skoltrötta. Nu slutar vi grundskolan & kommer ej ha henne mer, så vi vill visa vår uppskattning för henne

Hanna Markendahl

Realgymnasiet Borås

Alltid ett leende på läpparna. Otroligt inspirerande och motiverande. Får oss elever att känna oss trygga och anpassar lärandet till varje individuell elev. Vill att alla ska lyckas och är en bra vän. Världens bästa lärare helt enkelt.

Botkyrka

Maria Sanchez Correa

Kunskapsskolan Tumba

Jag vill att Maria Sanchez ska vinna för att hon är en duktig lärare och hon bryr sig om sina elever. Hon är verkligen värd att vinna priset, hon är väldigt duktig på att lära ut språk och hon gör lektionerna roliga. Hon är en väldigt rolig människa. Hon motiverar eleverna bra och hon är alltid stöttande. Hon tror på sina elever och har alltid ett leende på läpparna. Maria är en väldigt bra basgruppshandledare och man kan prata med henne om vad som helst, hon blir som en vän. <3

Diana Calancea

Kunskapsskolan Tumba

Jag vill att Diana ska vinna eftersom att hon är den läraren som har tagit emot oss alla elever så bra när vi började här i sexan, hon är den basgruppshandledare som har känts mest trygg!

Mohamad Atiwi

Fittjaskolan Botkyrka Norra

Jag tycker att Mohamed Atiwi är en underbar lärare som gör så att eleverna känner sig trygga och att man kan berätta allt till honom om sina bekymmer och problem, så man får ett bra svar tillbaka. Min lärare har ett bra ledarskap och trivs med sina elever.

Stefan Milivojevic

Kunskapsskolan Tumba

Stefan får mig att vilja lära mig och utvecklas, hur jag ska tänka för att fortsätta, vad jag ska tänka på för en förbättring och han skapar en känsla inom mig att vilja lära mig nya saker. Han är med sina elever på ett annat sätt än vad andra lärare är, han kollar så att alla förstår. Han har ett förtroende i sina elever som ingen annan, t.ex jag skulle fråga om att göra den muntliga presentationen nu eller sen eftersom jag kunde få ett bättre betyg, han sa då: "Om du inte får A äter jag upp min hatt", av förtroende.

Katarina Zagal

Kunskapsskolan Tumba

Jag vill Katarina ska vinna eftersom att hon är en lärare som förstår alla elever. En lärare som inspirerar oss och får oss att vilja jobba med just ämnet, svenska.

Camilla Segerdahl

Tumba gymnasium

Camilla jobbar med IM programmet i Tumba Gymnasium och hon har verkligen inspirerat mig att kämpa för min framtid. Hon är en väldigt omtyckt lärare bland eleverna vilket gör henne rätt med all tålamod och värme hon har mot eleverna. Det finns många lärare på IM programmet som förtjänar denna nomineringen för allt de lägger ner på ungdomarna. Men Camila har stått ut från min sida, hon genuint bryr sig och vill se en god framtid för oss. Jag tycker definitivt Camilla förtjänar denna nomineringen.

Lina Svärd

Kunskapsskolan Tumba

Jag har Lina i ämnet svenska. Men utöver det undervisar hon även i engelska. Hon är väldigt passionerad kring båda dessa ämnen och ger oss elever mycket motivation och intressanta uppgifter. Lina har fått mig mycket mer intresserad av det svenska språket och fått mig att satsa på det ämnet mera. Lektionerna är väldigt lärorika samt att man kan alltid kan komma till henne och få individuell hjälp. Lina ger alltid tips på utvecklingsområden och förbättringsmöjligheter. Därav bör Lina vinna priset.

Sac Cartwright

Kunskapsskolan Tumba

Sac är förmodligen den mest stöttande lärare jag någonsin haft. Han håller koll på oss alla och det märks hur mycket han bryr sig om oss som individer, och inte bara i vårat skolarbete. Han har allas respekt och tillit. Sac brinner för sitt jobb och för att hjälpa alla. Mig personligen motiverar han dagligen och får mig att satsa 110% och aldrig ge upp. Sac förtjänar detta pris då han verkligen tror på att alla kan lyckas och får alla att tro på sig själva, han inspirerar oss till att anstränga oss

Sara Chimar

Kunskapsskolan Tumba

Hon tror på dig och vet att alla kan, om man bara tror på sig själv, hon är rolig, snäll och förstående. Helt enkelt en jätte bra lärare. Hon är bra på att hålla sig till betygskriterierna. När hon ska prata om lite mer viktiga saker som kan vara jobbigt att höra så lägger hon upp det på ett jätte bra sätt.

Monica Eriksson

Grindtorpsskolan

Hon är en bra och varm lärare. Hon lyssnar när man behöver henne och vet på vilka sätt man kan lösa problem och det får mig att känna mig trygg. Hon vet hur man får elever att lyssna och gör lektionerna roliga och samtidigt intressanta!

Bräcke

Orsolya Vas

Gällö skola

Hon får vår klass att bidra till en bra arbetsmiljö samt att hon ger mig det självförtroende jag behöver för att prestera i mina studier. Hon är även en trevlig medmänniska som bidrar till en glad skola! Jag tycker om min fina lärare massor! Hon är även den bästa mentor jag haft<3

Danderyd

Cecilia Jevring

Mörbyskolan

Cissi (Cecilia) är den bästa lärare jag någonsin har haft. Hon är snäll och rolig och hennes lektioner är de bästa på hela veckan. Jag ser alltid fram emot dem. På Cissis lektioner lär sig alla massor, hon inspirerar alla till att vilja lära oss massor, till att vilja lära oss mer. Hon får alla att kännas sig trygga och våga prata i klassrummet och hjälper alltid till. Hon får oss att tro på oss själva och uppmuntrar oss. Hennes lektioner är alltid tysta och vi har en jättebra arbetsro.

Cathrin Bäckström

Kevingeskolan

Cathrin är den bästa läraren i världen för att hon alltid vill ha vårt bästa och lär oss det så bra hon kan. Hon är alltid snäll och vill inspirera oss inom hennes kreativa ämnen. Tack vare henne har bild och slöjd varit det bästa och mest uppiggande ämnet jag har haft. Jag är väldigt tacksam och glad över att hon är min lärare. Hon ger oss all material vi behöver. Hon ger oss väldigt många råd för att inspirera oss. Hon har väldigt mycket tålamod när någonting är svårt. Lycka till Cathrin!

Yashar Nasirian

Fribergaskolan

Första terminen i sjuan var Yashar den enda lärare som lyckades få kontroll på vår klass. Vilket har skapat grunden till vår fina sammanhållning i klassen. Hans lektioner är något man alltid ser fram emot. Vi elever har fått en stor roll i undervisningen, då vi demokratiskt själva fått vara med och bestämma hur undervisningen ska gå till samt hur vi examineras. Yashar får en verkligen att synas, och glömmer ingen. Han lyser upp skolan, och gör den rolig! Alla bör ha en Yashar i sin undervisning!

Johanna Eldin Ericsson

Mörbyskolan

Hon är en underbar lärare som är alltid inspirerande och får mig att vilja lära mig mer. Hon är extremt lätt att prata med och stödjer allas åsikter samt tankar vilket gör att hon är som en vän till oss. Johanna delar med sig sina erfarenheter och får oss att känna mycket mindre stressade inför vår framtid.

Pernilla Furugren

Danderyds Gymnasium

Denna lärare har stort engagemang & en stark vilja för att alla elever ska få rätt luft under sina vingar. Hon lägger ner sin tid & själ till alla elever, & eleverna kan se & känna det. Hon är godhjärtad,handlingskraftig,initiativrik,hjälpsam,kreativ & inspirerande.Hon visar lyhördhet,förståelse,respekt & skapar goda förutsättningar till alla elevers drömmar. Hon är en stjärna som sprider glädje, motivation & kunskap. Hon är en förebild. En lärare i världshistorien

Pia Eneström

Viktor Rydbergs Samskola

Pia när jag mådde dåligt och kände att jag inte passade in, fanns du där. Du fick mig att inse hur speciell just jag var. Jag har aldrig haft särskild bra självförtroende jag hade svårt att hitta min väg framåt men det hjälpte du mig med. Du lärde mig att inte gå i andras fotspår, utan istället skapa mina egna. Det finns inga tillräckligt starka ord för att beskriva min tacksamhet till dig. Jag tycker du är värd att vinna det här priset så hårt som du jobbar för att vi ska lyckas! Tack Pia!

Jenny Kihlmark

Brage skolan

Jenny är så himla duktig lärare i matematik! Om någon fråga ut i klassen hur man räknar med rest i division så berättar hon. Hon hjälper oss om vi har svårt att förstå och hon låter oss lyssna på musik det gör så att många tycker det är roligt. Jag själv är ganska duktig på matte men är inte så fördjupat i det. Så när jag säger att jag är dålig ger hon alltid komplimanger! Älskar dig Jenny

Åsa Westergren

Kevingeskolan

Jag tycker att min mentor är väldigt bra på att lära ut och bra på alla grejer som nämns ovan, särkilt så är hon bra på att få oss elever att tänka nytt och att få oss (mig och mina vänner i alla fall) att vilja lära oss mer. Hon förbereder oss alltid jätte bra inför en situation (prov, etc) och försöker tänka på alla och få alla att känna sig ”välkomna” och en del av våran klass. Det blir också alltid roligt när Åsa har oss, hon skojar till det och gör det roligt men håller det professionellt💡.

Ekerö

Denice Sverla

Ekebyhovskolan

Min lärare Denice brukar säga att hon älskar att arbeta med oss och det märks på hennes engagemang och genuina intresse att inspirera oss elever och hennes förmåga att hitta varje elevs sätt att lära sig på bästa sätt. Dessutom studerar hon specialpedagogik och använde sig av den senaste forskningen i undervisningen. Det är alltid en god stämning i klassrummet där alla vågar delta och ingen är rädd för att göra fel.

Eksjö

Pernilla Andersson

Eksjögymnasium

Pernilla har en förmåga att kunna få oss elever att prestera efter bästa förmåga. En människokännare och inte bara en lärare utan en riktigt bra vän. Pernilla Anderson får sina elever att bli motiverade och arbetsvilliga med glimten i ögat. Alltid se ljuset i vardagen som smittar av sig på sina elever. Pernilla Andersson är en förebild men även en otroligt bra lärare.

Emmaboda

Emil Ericsson

Bjurbäcksskolan 7-9

Emil är den bästa läraren, kan ryta i när det behövs och lyssnar alltid på en. Han har en avslappnad men ändå koncentrerad arbetsro i klassrummet och man har alltid roligt på hans lektioner. Man känner alltid för att jobba och alla tycker om honom, han är modern och tänker i nya banor med uppgifter och undervisning.Han är verkligen toppen! Synd att man måste bli av med en sådan lärare när man börjar gymnasiet.

Enköping

Catarina Eriksson

S:t Iliansskolan

Catarina är en fantastisk lärare. Hon inspirerar mig att göra mitt bästa och jobba på bra. Hon är helt fantastik på att lära, hennes lektioner är alltid lärorika och bra. Hon gör lektionerna intressanta och gör det lätt att lära sig. Catarina är en lärare som jag litar på och är väldigt trevlig. Hon är en underbar lärare. Catarinas lektioner är något som jag ser fram mot varje vecka, oavsett om det är svenska eller SO så tycker jag lektionerna är helt underbara.

Kasper Stenberg

S:t Iliansskolan

Jag tycker att kasper förtjänar att vinna därför att han alltid är glad och positiv och kan skratta och ha kul med eleverna. Han får en att tycka att det är roligt att gå till skolan och lära sig nya saker och kämpa för att nå målen. Jag vet därför att jag hör det i korridoren att jag inte är själv att ha han som favoritlärare. Han är en väldigt bra mentor som ingriper om någonting skulle hända. Han försöker i så god mån som möjligt att anpassa undervisningen till eleverna.

Eskilstuna

Linda Haim

Djurgårdsskolan2 7-9

Jag tycker Linda ska få ett pris för att hon får undervisningen att vara rolig. Hennes lektioner är väldigt lärorika samtidigt som hon lär ut på ett roligt sätt. Varje klass som har henne tycker hon är bästa läraren. Min klass och Linda har en riktigt rolig kemi och vi blir nästan som en familj.

Eva Ramshorn

Rekarnegymnasiet

Jag vill nominera Eva eftersom att hon får oss elever att tänka på nya sätt och inspirera oss till att göra det bästa vi kan. Hon håller även en perfekt balans i klassrummet mellan att vi har roligt, skrattar och pratar och att vi har fullt fokus på uppgiften vi håller på med. Eva ger oss alltid bra respons snabbt och berättar för oss hur vi ska göra för att förbättra oss på ett pedagogiskt sätt som hon utformar från person till person. Hon är en lärare som förtjänar allt!

Mikaela Lorenzi

NTI-gymnasiet Eskilstuna

Jag har gått på 5 olika skolor och haft väldigt många lärare och hon är 100% den bästa jag har haft i hela mitt liv. Hon gör lektionerna intressanta och hon är som en kompis (som vi respekterar självklart) till alla oss. Mikaela har hjälpt mig på bättre sett en någon lärare har gjort innan, hon visar och förklarar allt på ett väldigt bra sätt. Förut tyckte att svenska lektioner var väldigt tråkiga och jobbiga men hon har gjort att jag ser fram till varje svenska lektion.

Kerstin Dahlin

Ärla skola F-6

Kerstin är en jätte bra lärare som undervisar oss jätte bra och som även är snäll och trevlig men om det behövs kan hon säga till och även höja rösten. Hon undervisar så man förstår och även att man hänger med, hon peppar oss ofta men tar ibland även allvarliga samtal i hela klassen. Kerstin borde vinna för hon är en grym lärare som kämpat mycket men är den bästa läraren någonsin.

Erik Lindgren

Rinmangymnasiet

Erik Lindgren är en bra lärare där han med sitt nytänkande och speciella sätt att förklara med liknelser gör lektionerna roligare samt lättare att förstå. Vilket är en stor del i vårt lärande.

Veronica Granqvist

British Junior

Jag tycker att Veronica är en bra och trevlig lärare. Hon hjälper alla om de behöver hjälp. Hon är bra på att förklara för mig och alla andra elever i min klass.

Johan Anderson

Djurgårdsskolan2 7-9

Han ser alla på lektionen och får alla att synas och höras, han tar in våra åsikter och planerar lektionen efter våra behov. Hans lektioner är höjdpunkten på veckan!

Oli Gråhed

Rinmangymnasiet

Oli är otrolig. Hon bär på oändligt mycket kunskap kring naturämnen men också samhället i stort. Hon vill gärna dela med sig av sin kunskap och besvarar alltid elevernas kunskaper så gott hon kan. Oli är en inspirerande figur och är en grundpelare på vår skolas naturprogram!

Mats- Inge Hassbring

Rinmangymnasiet

Han har fått mig att vilja gå på idrotten. Innan jag började gymnasiet var jag inte på någon idrottslektion alls. Han har fått mig att tycka idrott är roligt och har inspirerat mig till att börja träna och tycka det är kul. Han lyssnar även på vad vi vill göra. Till exempel så hade vi vattenkrig förra året. Han lyssnar på vad vi vill och inspirerar oss till att träna. Även fast han träna ihjäl oss ibland

Erik Tyni

NTI-gymnasiet Eskilstuna

Erik Tyni är en fantastisk lärare, som inte bara är grymt bra på att lära ut, utan kan även få oss elever att se på saker ting från olika synvinklar. En avslappnad men ändå produktiv stämning i klassrummet är nästan alltid närvarande under Erik's lektioner. Småsnack med eleverna runtom kring vart man sitter är alltid tillåtet så länge det inte stör någon annan och det handlar om lektionen eller om det väcker tankar angående den dåvarande uppgiften, andra synvinklar och perspektiv till ex.

Zandra Aase

British junior

Hon gör verkligen undervisningen rolig genom att göra nya saker, t.ex. memory, speeddejting och musik. Hon gör spanskan superkul och vi lär oss jättemycket. Hon fokuserar på att vi ska lära oss. Det gör hon genom att hon låter oss träna så att det verkligen sitter bra i långtidsminnet. Hon har gjort gruppen trygg att prata med varandra och vi är som en stor spansk familj!

Nina Edlund

S:t Eskils gymnasium SEAHJ

Nina älskar att vara lärare och brinner för sitt ämne! Det märks verkligen på hennes lektioner. Hon är alltid engagerad och hennes entusiasm smittar av sig på oss elever. Lektionerna ser alltid olika ut och Nina har ett roligt sätt att undervisa på! Dessutom gör hon alltid sitt bästa för att vi ska utvecklas!

Linda Lie

Fristadsskolan 7-9

Linda varierar undervisningen, vi provar olika sätt att lära oss. Vi får också olika projekt att arbeta med som är verklighetsanknutna och gör ämnet ännu mer intressant. Hon ser varje elev utifrån där man är. Linda älskar sitt ämne vilket sprider sig bland eleverna.

Jennie Werner

Fristadsskolan 7-9

Jennie är en stark och snäll lärare som genom respekt för oss elever även får respekt. Hon är mycket omtyckt för att hon verkligen vet vad hon undervisar och älskar det hon gör. Hon får oss att vilja kämpa och lära oss mer samtidigt som hon gör det på ett roligt sätt. Hon är schysst och rättvis och det märks väldigt tydligt på henne att hon värderar respekt och rättvisa. Hon kan prata med oss elever som att vi vore jämlikar och jag skulle säga att alla som har henne älskar och respekterar henne

Charles Mejilla

Fristadsskolan 7-9

Jag väljer att nominera just honom för att han är sådan stor inspiration i livet. Han lär ut på ett sätt som alla förstår och ger oss även beröm när vi jobbat bra. Han är inte bara en lärare utan han är som en bästa vän. Förutom skolan kan man prata med honom om svårigheter man har och han försöker att hjälpa till. Han ger alla oss en chans till att få det betyg vi vill genom att ge oss tid att plugga och gör även mattestudier efter skolan och på luncher. Han ser vad vi kan och hjälper oss nå det

Cecilia Jalkebo

Fristadsskolan 7-9

Jag vill nominera min svensklärare eftersom varje lektion med henne är olik den tidigare med olika digitala verktyg och sidor. Hon inspirerar oss att försöka och pröva oss fram. Hon vill att vi ska testa för det är så man lär sig och hon vill lära oss så mycket hon kan. För att göra det så använder hon roliga saker på internet för att inspirera oss att alltid göra vårat bästa.

Magnus Ollén

Fristadsskolan 7-9

Jag nominerar Magnus för att han inspirerar elever som inte vill gå på lektionen att vilja vara där och arbeta och han sprider allltid glädje. Han är den bästa läraren.

Emil Malmkvist

Slagstaskolan

Emil är en väldigt bra lärare som tänker på allas bästa och han får alla att vilja vara i skolan. Han sprider glädje och stöttar alla. Han ska vinna för han engagerar sig i att få oss att må bra i skolan och att vi ska lära oss. Han gör alltid det bästa för vår skull och vi får vara med och bestämma ibland vilket är bra. Tack Emil för att du är en fantastisk lärare. :)

Eslöv

Olof Hedenborg

Sallerupskolan

Olof får oss elever att tänka positivt och ha roligt på slöjden eller vart han än är. Han kan sin grej väldigt bra. Han är helt enkelt skolans roligaste lärare.

Carolina Ignell

Bergagymnasiet

Carolina finns där alltid för ALLA. Utan henne skulle skolan gå under. En riktigt klassmamma till alla klasser! Hennes sätt att kunna anpassa sin undervisning till varje individ så man uppnår sina mål kan enbart hon lyckas med. Hon är alltid engagerad och gärna även på en mer personlig nivå utanför skolan. Med andra ord en riktig grym lärare som förtjänar att prisas!

Fagersta

Ann-Charlotte Hauki

Mariaskolan

Jag vill nominera Ann-Charlotte på grund av hennes vilja att lära ut och få elever att utvecklas. Hennes drivkraft och all tid hon lägger ner på sitt jobb borde uppmärksammas. Jag tror att få är som henne och därför känner jag att hon behöver synas och höras mer. Hon är min förebild och har fått mig att lyckas med det jag vill och jag är en av många. Bästa läraren!!

Falkenberg

Charlotte Falck

drottningblankas gynasieskola

Charlotte är alltid glad och vill alltid att man ska lära sig nya saker hela tiden. Hon är bra på att inspirera oss och förklara så att alla förstår. Hon vill att alla ska trivas och om inte någon gör det så drar hon ihop och försöker få alla att ha någon att vara med även utanför lektionen. Vi elever lär oss alltid nya saker på våra lektioner och hon låter oss vara med och bestämma vad, hur och när vi ska jobba med de olika sakerna. Charlotte är frisörlärare och kan sitt yrke!

Cecilia Andersson

Drottning Blanka Gymnasieskola

Jag tycker min lärare ska vinna eftersom jag har aldrig har haft en sån bra lärare som respekterar en och lär ut matte så bra som hon gör på ett lärorikt sätt och så att man förstår för en gångs skull.

Ulrika Ottergren Ståhl

Drottning Blancas gymnasietskolan

Hon lyser upp våra dagar, hon är den bästa lära eftersom hon bryr sig om sina elever. Hon är verkligen en bra lärare!

Falun

Catharina Asph

Hagströmska gymnasiet Falun

Jag är ny på skolan och har inte så mycket vänner. Catharina har gjort så jag känner mig välkommen och får mig att bli motiverad till att studera och att lära mig mer.

Tobias Berglind

Främbyskolan

Tobias ska vinna för att han är en bra ledare och är väldigt tydlig när han ska förklara idrottslektionerna. Han är också väldigt snäll och har bra humor! Han är ny lärare och det har blivit mycket bättre.

Susanna Lennqvist

Jag tycker att Sanna ska vinna för att hon är en väldigt rolig lärare. Hon är väldigt bra på att lära ut och har fått mig att förstå saker som jag i början av lektionen inte trodde att jag skulle förstå. Hon har också fått mig att tycka att engelska är både kul och inte så svårt längre. Även fast vi bara har haft henne som lärare så är hon en jätte bra lärare, en av de bästa jag har haft.

Stefan Cohen

Hagströmska gymnasiet Falun

Stefan är en otroligt duktig lärare som vinner respekt hos alla sina klasser. Stefans sätt att kombinera humor med disciplin blir väldigt bra och han har fått många att få intresse för ämnet samhällskunskap.

Fouad Shrif

Hagströmska gymnasiet Falun

Han är en fantastisk lärare som verkligen verkar älska sitt arbete, och det smittar av sig på oss som hans elever. Han är kunnig och förklarar så alla förstår, och hela klassen gillar honom

Filipstad

Linn Hååkman

Åsenskolan

Jag tycker att Linn förtjänar att vinna för att hon är snäll, glad, positiv och hon är den bästa läraren i världen! Hon får gamla och tråkiga lektioner till en helt ny nivå och gör lektionerna helt fantastiska!!!

Finspång

Nils Broman

Bergska gymnasiet Bergska skolan

Du är världens bästa lärare Nisse. Du inspirerar oss till att lära oss och bli bättre som dina elever!

Flen

Karin Jangedahl

Bruksskolan

Jag vill nominera min lärare för att hon får mig att vilja jobba och hon bryr sig verkligen om oss i min klass och hon är en bra förebild för yngre och hon är en av de lärare som jag kommer att sakna när jag byter skola. Hon kanske inte träffar oss så ofta men enligt mig är hon en jätte bra mentor och tycker att dem som får henne efter min klass kommer att ha mycket tur och man skulle ju nästan tycka att dem andra blir avundsjuka men jag tror att hon kommer att inspirera många barn efter mig <3 :)

Britt Ling

Kyrkskolan

Hon säger inte bara att vi ska lära oss det, hon gör det lilla extra och förklarar varför vi måste kunna det när vi blir stora. Och inte bara säger att det är bra att kunna som många lärare gör. När man ska ha matte så sitter man och håller tummarna för att det är Britt man ska ha. Hon har gjort så alla vi 30 elever både fyror och femmor är riktigt förbereda till sexan då det är nationella prov. Ingen kan vara nervös till ett prov när man har denna fantastiska lärare Britt Ling. Värdens bästa!!!

Andersson Astrid

Bruksskolan

För att hon hjälper mig med språket och andra ämnen. Hon stöttar och förstår sina elever, hon är lugn och snäll, hon gör det vi behöver och ger aldrig upp på oss.

Madeleine Fantl

Stenhammarskolan

Jag tycker att min lärare borde vinna för att hon har fått mig att älska min franska och helst skulle jag fortsätta att ha henne i all evighet. Jag var den enda i min klass som hade valt mitt språkval franska och först var jag nervös för att jag kände ju ingen men nu har jag fått flera kompisar och trivs super bra i min klass tack var henne men det är inte bara det utan hon undervisar också super bra och hon får mig verkligen att förstå och jag lär mig jätte bra och efter 1 termin hade jag ett C

Färgelanda

Ellinor Wikman

Järbo friskola

Ellinor är en lärare som alltid får en på bra humör. En uppgift man kanske tycker är jätte svår kan bli så enkel med hjälp av henne utan att hon berättar svaret. Hon är duktig på att sprida kärlek till klassen. Hon förstår barn väldigt bra och kan se hur man mår. En av de bästa sakerna med våran fröken är att hon låter oss få säga det vi vill om uppgiften, och hon lyssnar alltid färdigt. Hon är oftast alltid glad. Hon har alltid en trevlig röst mot klassen. Det är därför hon är den bästa läraren!

Gagnef

Birgitta Östgårdh

Mockfjärdsskolan

Bibbi är den lärare som betytt allra mest för mig. Hon har hjälpt och hjälper mig och många andra genom skolan genom nytänkande idéer och anpassningar efter individer. Hon visar ett otroligt starkt och tydligt ledarskap. Utan henne skulle jag aldrig hamnat på Aftonbladet, SVT, P4 osv. Jag skulle nog heller aldrig varit klimataktivist. Hon är den läraren som alltid frågar hur en mår i korridoren, som alltid fokuserar på elevens bästa och undervisningen efter mående! Utan dig vore jag ingenting!

Kristina Johansson

Mockfjärdsskolan

Min lärare ska vinna för att hon är en fantastisk lärare som är öppen på ett sätt ingen annan lärare är. Hon visar på ett tydligt sätt hur, varför och vad jag ska lära mig! Kristina är BÄST 😍❤️

Gislaved

Maja Rothén

Lundåkerskolan

Maja vill elevernas bästa hon har ordentliga genomgångar hon har koll på dom som har svårt i svenskan eller so. Hon har altid inläst material och lyssnar altid på sina elever. Maja vill elevernas bästa och hon är ett stöd för alla elever.

Lisa Axelsson

Villstadskolan

Hon hjälper oss samarbeta, respektera varandra, peppar ungdomarna och hon anpassar och gör lektionerna roliga!!

Emanuela Stankovic

Töråsskolan

Min lärare är bäst på alla sätt och vis för att hon får oss elever att respektera varandra och andra. Hon jobbar också starkt för att alla ska ha det jämställt i klassen. Hon gör så att alla känner sig respekterade och älskade. Hon är rättvis, klok, snäll och underbar. Vår lärare kan ta itu med saker som kan vara jobbigt för vissa elever. Hon gör tråkiga uppgifter roliga och spännande och hon inspirerar oss. Jag önskar starkt att alla har en sådan tur att de har en lika underbar lärare som vi.

Anna-Maria Norrdström

Villstadskolan

Anna-Maria Nordström är den snällaste omtänksammaste läraren på hela Villstadsskolan. Hon låter alla prata och tycka och tänka. ingen är utanför och alla är alltid med och vi älskar henne.

Gnosjö

Anderas Claesson

Bäckaskolan 7-9

Anderas förtjänar verkligen detta pris för att: han är en rättvis lärare, han prioriterar våra svårigheter, han tänker på vårt egna bästa, stärker elevernas självförtroende, han ger ingen elev ”F” om en elev får underkänt så pratar han med eleven, han är kreativ, varrierar på lektionerna, han är alltid bra på humör, han ger alla en andra chans, hans lektioner är intresanta, han lyssnar på våra problem, han hjälper oss med allt, lär ut på ett bra sätt, ger alla en andra chans!

Frida Samuelsson

Bäckaskolan 7-9

En riktigt bra och rättvis lärare som får ut det bästa av alla elever. Hon är bäst, rolig och det är väldigt kul med henne

Gotland

Hans "Hasse" Illum

Wisbygymnasiet

Hasse är den enda läraren som lagt så mycket energi på oss elever och det har lönat sig, han tar tiden både på och utanför lektionstiden. Han är lätt den bästa matte läraren jag någonsin har haft. Han tar inte ett "jag kan inte" som ett svar när jag började gymnasiet hade jag ett stabilt F första provet gick åt skogen men han gav inte upp och för första gången i mitt liv säger jag inte bara att jag förstår utan jag förstår verkligen och det är ett sant privilegium att ha honom

Diego Rossi

Wisbygymnasiet

Diegos lektioner är aldrig tråkiga, inspirerande och man lär sig alltid något nytt. Han har ett unikt sätt att undervisa på som gör att jag tycker det blir roligare och får mig att lära mig mer! Han ser varje individ och inleder nästan varje lektion med att fråga hur varje elev mår. Han är väldigt lätt att ha att göra med. Diego anpassar lärandet för olika elevers behov. Jag tycker Diego är en fantastisk lärare som verkligen förtjänar att få utmärkelsen årets lärare

Malin Liljeborg

Wisbygymnasiet

Malin är den mentor som vi aldrig fick, hon tog oss in under hennes vingar utan att hon behövde det. Hon har hjälpt oss bli en klass igen när vi hade problem, hon har lärt oss se ur varandras ögon. Hon tar alltid hänsyn till hur vi elever är och mår, vi är hennes största fokus. Jag kommer aldrig glömma Malin, det är därför jag nominerar henne. Hon är den lärare som lärt mig mest och som jag ser upp till mest.

Ann-Louise Hansson

Endre skola

Jag vill nominera min lärare för att hon sedan dag ett har inspirerat mig att vilja lära mig mer och hjälpt mig att utvecklas. Hon ser alla och ser till att alla hänger med och deltar. Jag tycker om hur hon undervisar, på olika, lite roligare sätt så att vi inte bara jobbar i böcker utan lär oss genom att läsa, se på film och diskutera. Utöver det vill jag säga att hon inte bara är en bra lärare utan också en jättefin människa, som man mår bra av att vara med.

Christina ”Stina” Widén

Norrbackaskolan

Christinas enorma engagemang och hjärta för varje elev, hennes lekfulla personlighet och förmåga att se alla och dess personlighet, att anpassa undervisningen till individ och grupp och med det få en sådan glöd hos varje barn. Det är magi att få se.

Kristian Willebrand Bünger

Wisbygymnasiet

Kristian är en lärare som går fullhjärtat in i varje nytt område vad det än rör. Ifall en elev undrar lite om en specifik minimalistisk grej, grottar han ner sig i det och ser till att få fram ett hjälpsamt och intressant svar. Han inspirerar och uppmanar jämt till att vi ska lära oss mer, och lyssnar på allas ideér och tar till sig dem med ödmjukhet och en vilja att komma framåt. Den bästa lärare jag någonsin haft. Han kan väldigt mycket om allt dessutom

Anders Randler

Wisbygymnasiet

Anders är på många vis en fantastisk lärare, framför allt har han en förmåga att inspirera och väcka ens intresse likt ingen annan lärare jag träffat förut. Det engagemang och den glädje han finner i sina ämnen och i att undervisa lyser igenom och smittar av sig. Han förtjänar att bli nominerad i många av dessa kategorier men just för min egen del så är Anders en stor inspiration och förebild inom själva läraryrket där jag själv en dag vill kunna inspirera andra så som han har inspirerat mig.

Grums

Amanda Björklund

Jättestenskolan

Hon är en bra lärare som får oss att tycka det är kul. Hon inspirerar oss och gör så att vi vill lära oss mer i skolan!

Helen Lundberg

Jättestenskolan

Hon är väldigt bra och lär oss allt vi vill lära oss, har vi några frågor så hjälper hon gärna till. Och hon är en väldigt snälla lärare som vi alla gillar!

Gävle

Jonas Lindberg

Realgymnasiet Gävle

Jag tycker att min historia lärare bör vinna för att han är otroligt insatt i de ämnena han lär ut i. Han gör lektionerna intressanta på grund av hans entusiasm. Personligt har han fått mig att bli mer ambitiös i hans lektioner och andra ämnen jag läser. Såg till att jag började bry mig om mina betyg jag fick. Jag har märkt hur han har gjort arbetsmiljön bättre genom att hjälpt mig likt som andra i klassen. Han har höjt mina klass kamraters ambition i klassen. Han får en att sakna hans lektioner.

Fredrik Jissbacke

Polhemsskolan

Jag tycker att Fredrik inspekterar alla elever och är alltid trevlig och behandlar folk med respekt oavsett om man gör bra ifrån sig på prov eller inte. Har alltid ett gott humör och vill alltid hjälpa till även om de inte handlar om just det ämnet vi håller på med.

Mats Åstrand

Realgymnasiet Gävle

Mats är en lärare som alltid ser oss för den vi är. Han är en underbar lärare som är älskad utav alla sina elever, då han får oss att känna en samhörighet och sprider glädje . Mats är en sån lärare som om man inte förstår en uppgift så förklarar han på ett annat sätt så att man förstår och kan utvecklas som person.

Göteborg

Dawn Roth

Hermods Gymnasium Göteborg

Med kreativa och inspirerande lärosätt och ett stort personligt engagemang i sitt arbete anser jag att Ms Roth är oerhört skicklig i sitt arbete. Hon engagerar såväl som motiverar och inspirerar oss elever genom att på ett helt unikt sätt lära oss om skolämnets olika delar.

Ida Österberg

International IT-College of Sewden

Min lärare anpassar undervisningen till min och andra elevers situationer. Hon använder metoder som hjälper oss att lära oss bättre, snabbare och tänka på ett nytt sätt. Samt hon inspirerar mig att göra förändring vilket är i sin tur en motivation till att prestera mer på mina studier. Hon diskuterar aktuella problem och inspirerar oss på att hitta lösningar till dessa problem genom naturvetenskap (biologi och kemi). Min lärare är en inspiration och det därför tycker jag att hon ska vinna.

Sophia Ericsson

Torslandaskolan 6-9 spår A

Sophia ska vinna för hon är en helt fantastisk lärare. När jag började 7:an och fick Sophia som mattelärare hatade jag matte. Men på mindre än 1 år fick hon mig att ändra uppfattning helt. Nu går jag i 8:an och matte är mitt absoluta favoritämne, tack vare Sophia. Hon fick mig så motiverad och visade att hon tror på mig ända från start. Dessutom ser Sophia alla i klassen och allas förmågor. Hon anpassar undervisningen efter individen och vill att alla ska lyckas!

Farhang Mati

Angeredsgymnasiet

Farre sätter alltid sina elever först. Han är en varm person som får sina elever att känna sig trygg i skolan. Han lär ut så att alla elever lä sig på sitt eget sätt. Farre hittar alltid möjligheter där man får lära sig något nytt. Han utgår efter varje persons behov.Han och hans kollegor är underskattade efter allt jobb dom har fått stå ut med i våran klass Han har inspirerat mig till att bli lärare vilket är något jag uppskattar väldigt mycket. Det har fått mig att hitta rätt.

Rickard Petersson

NTI Mediegymnasiet

Rickard Petersson är den typen av lärare som kan hålla folk uppmärksamma på de mest långsamma och tråkigaste områdena som finns i kurserna. Han gör det på ett sätt så att alla känner sig delaktiga, närvarande och glada. Han har en humor som passar alla och skämtar ofta med eleverna vilket ger oss en gemenskap. Han är nytänkande och kreativ vilket uppmuntrar oss elever att lära oss mer och ta ställning till nya åsikter.

Ann Strömberg

Sjölins Gymnasium Göteborg

Ann förändrade en hel klass synsätt på matematik. Hon kom in under en period då vi inte hade haft stabil undervisning på över ett år och fick bli på vår klass som var oerhört odisciplinerad. Hon fick matematik att bli roligt för oss alla med sina hembakta äppelkakor som vi fick räkna ut median, medelvärde etc. på för att få smaka. Hon tog sig an varje elev och gjorde inlärningsmetoderna individuella. En helt fantastisk lärare som nu har gjort att jag har velat läsa mer matte!

Hero Tofiq

Vättleskolan 4-9

Jag har haft många lärare i min uppväxt, men Hero Tofiq har varit och kommer alltid vara den bästa läraren jag och mina gamla klasskamrater har haft, hon har fått oss att bli från den sämsta till den bästa klassen i vår skola. Hon kämpar för alla barnens framtid och är inte bara en lärare utan som en mamma för oss. Hon förtjänar verkligen det bästa.

Josefin Fagerholm

Angeredsgymnasiet 1

Josefin är den absolut underbaraste och grymmaste läraren jag någonsin haft! Hennes goda hjärta och underbara råd kommer jag ha med mig livet ut! Och självklart sättet hon lär ut som får även de mest ointresserade eleverna att engagera sig och lära sig! Hon motiverar oss alltid till att göra bättre och hjälper oss i de ämnen som hon själv inte undervisar i! Sånna som Josefin kallar vi för eldsjälar!

Mattias Börjesson

IT-Gymnasiet Göteborg

Han är en otroligt duktig lärare samt mentor. Jag har haft honom i matte 1c-3c, 4 samt 5 och jag hade aldrig nått mina A'n utan honom och hans stöd. Oavsett hur svåra sakerna vi går igenom är, får man motivation och stöd. Aldrig förr har jag sett fram emot en lektion med matte som jag vet är tuff. Jag hade inte bytt honom mot någon lärare i världen.

Jennie Bengtsson

Jag gillar min skola.

Jennie inspirerar mig alltid och uppmuntrar mig, när hon pratar i klassen eller med mig känner jag att vill jag plugga mer, att våga vara mig själv, att respektera den andra oavsett vilka bakgrunder har man. Jag är väldigt tacksam för henne för att lektionen med henne känns livande, jag menar hon kan påverka oss och röra våra hjärtan på ett väldigt känsligt sätt. Hon ger oss alltid positivt enregi och behandla oss som sina barn.

Haeder Abbas

Kärraskolan

Han motiverar mig till att lära mig nya saker, och bli bättre på det jag behöver bli bättre på. Han är den bästa läraren jag någonsin haft och fått mig till ett A i matte

Thomas Andelius

Mikael Elias Gymnasium, Göteborg

Thomas är så otroligt smart och bra på att lära oss. Han har fantastiska genomgångar och lägger alltid ut tips om hur vi kan plugga bättre innan ett prov eller hur vi kan göra efter prov för att lära oss det vi inte kunde. Han gör allt för att alla ska klara skolan och är jättebra på att svara på frågor, dessutom inspirerar han oss och håller undervisningen intressant. Dessutom är han jättehärlig och positiv.

Martin Klok

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg (Mikael Elias Teoretisk Gymnasium)

Martin är glad, rolig, och en lärare som ser till att undervisningen är intressant och att alla i klassrummet hänger med. Alla elever som har haft honom och har honom uppskattar hans entusiasm och roliga idéer så som den årliga "pizza-matten" han håller någon dag innan NP där eleverna kan ställa frågor, samtala med honom och andra elever, och äta pizza med sin lärare och klass. Pizza-matten och Martins undervisning skapar en stark känsla av gemenskap i klassen. Han är Sveriges bästa lärare!

Kristina Burman

Rytmus Musikergymanisum Göteborg

Kristina Burman är den bästa läraren jag någonsin haft. Hon är en fantastisk människa som genuint bryr sig om alla sina elever. Hon ser till att alla känner dig sedda, välkomna och uppskattade. Hon är väldigt smart och godhjärtad. Men hon är även en väldigt engagerad lärare som undervisar jättebra. Hon är verkligen den bästa svenska och engelska läraren jag haft. Hennes uppgifter är väl uttänkta och planerade. Hon är helt enkelt bäst. Hon förtjänar första plats!

Anneli Parkell

Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg

Anneli är en lärare som tydligt framför för oss elever hur viktigt det faktiskt är att respektera andra, samt att tro på sig själv, speciellt i förberedelse inför arbetslivet. Hon är snabb till att sätta stop för bråk, draman, missförstånd och har alltid varit ett stöd för alla i klassen som behöver extra hjälp, vare sig det är med en situation hemma eller något som pågår i skolan. Anneli är en underbar lärare, mentor och framför allt förebild att se upp till för mig som elev.

Annieke Grahn

NTI-gymnasiet Kronhusgatan

Jag tycker att Annieke ska vinna priset i inspiratör för att hon är duktig på att göra intressanta uppgifter så att man tycker det är kul att vara i skolan. Hon är fantastisk på att inspirera mig och andra genom att förklara tydligt och vara motiverande. Hon har dessutom väldigt bra pedagogik och är bra på att skapa arbetsro i klassrummet. Hon gillar att ge oss uppgifter anpassade till vilken linje vi går vilket bidrar till att det blir mer intressant att läsa om det.

Dennis Larsen

NTI

Dennis är den bästa läraren jag har haft och jag har så mycket att tacka honom för. Jag tycker att han förtjänar att vinna. Inte bara för hans engagemang, hans kunskap och hans begåvning att nå fram till så många olika typer av människor. Men också för att han alltid gör det där extra. Han får sina elever att tycka det är roligt och därmed viljan att lära och att prestera mer. Det var inte alltid enkelt... Men det gav mig bättre förutsättningar som jag än idag har stor nytta ut av.

Nils Ödéhn

Hermods Gymnasium Göteborg

Haj inspirerar så många elever, och efter bara en psykologikurs ville alla i klassen blir psykologer. Han är väldigt duktig att få dem som är minst intresserade att bli intresserade, och ger en undervisning på den nivån man vill ha och jobbar ständigt med att man ska tro på sin egna förmåga och förbereder en för universitetsstudier. Hans lektioner är alltid underhållande och alla är alltid på gott humör, även om lektionen består av vanligtvis torra föreläsningar.

Elina Alavinia

Rytmus musikergymnasium

Elina är en lärare som gör det roligt att gå till lektionerna. Hon fyller klassrummet med humor och glädje, och försöker alltid förklara så att alla förstår. Elina är inte bara en lärare utan också en kompis. Hon lär känna alla i klassen som individer och inte bara elever vilket gör att hon lättare kan förstå ens svårigheter inom ämnena hon undervisar i. Hon är helt enkelt en sådan lärare som man önskar att alla hade.

Joakim Leipe

Sjölins Gymnasium Göteborg

Jag anser att Joakim kan vara en av de mest intressanta människor jag träffat. Jag gillar att jämföra oss med Kapten Holt och Amy från tv-serien "Brooklyn Nine-Nine". Man söker konstant efter att göra honom stolt. Man vet att han är stolt men visar inte detta för att få oss att jobba hårdare och se olika vinklar av problem och situationer. Han kallar sig även för en "rump-nisse" från Ronja rövardotter då han konstant vill att vi ska fråga "varför?". Han får mig att sträva efter mer.

Sara Lundgren

NTI Mediegymnasiet

Hon gör lektionerna levande, när hon berättar om ämnena blir man väldigt intresserad, man vill lära sig mer! Man kan alltid komma och prata med Sara när man känner att man hamnat efter så hjälper hon en att komma ikapp. Hon erbjuder tider där man kan göra sin redovisning om man har missat den. Hon gör allas röster hörda i klassrummet, hon ser oss alla. Hon låter oss elever få bestämma själva hur vi ska visa våra kunskaper, genom redovisning, inlämning eller seminarie.

Emelie Alm

Sjölins Gymnasium Göteborg

Emelie är den bästa matematikläraren jag någonsin haft. Hon är otroligt motiverande och inspirerar mig väldigt mycket. Hon förtjänar verkligen att vinna detta pris.

Jens Michelsen

IT-Gymnasiet Göteborg

Jens lär mig matte och fysik på nya nivåer både gradmässigt och läromässigt. Han är inte bara en matte och fysik lärare, han är en vän som förtjänar ett pris för bästa läraren någonsin för hur han undervisar och för samman våran klass på lektionerna.

Merete Lassen

Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg

Denna lärare är som ingen annan jag träffat på under mina 12 år i skolan. Läraren inspirerar på det sättet att den bidrar till nya sätt att se på ämnet, som redan är väldigt abstrakt och kreativt. Med denna läraren blir varje uppgift rolig. Läraren ser alla och lägger ned hela sin själ i arbetet, både den konstnärliga och personliga.

Eva Johansson

Vasaskolan

Min mattelärare Eva har varit lärare i över 20 år. Hon är den absolut bästa lärare vi någonsin haft, och det kan många i min klass hålla med om. Hon är väldigt nytänkande och väldigt inspirerande. Hon ger oss inte bara en bok och säger åt oss att jobba, utan hon ger oss olika roliga övningar och har alltid bra och förklarande genomgångar. Något som alla märker med Eva är att hon verkligen bryr sig om oss elever och vill att vi ska lära oss och lyckas i livet. Hon är den bästa läraren någonsin!

Robert Johansson

LBS Ljud & Bildskolan Göteborg

Roberts positiva attityd och hans tydliga genomgångar gör att man blir inspirerad till att lära sig något nytt varje lektion

Hallstahammar

Anne Hekkinen

Parkskolan

Anne är den bästa läraren jag har haft någonsin, hon är inte bara lärare hon är mer än det och hon bryr sig så mycket om hennes elever. Jag hoppas att hon får det bästa i framtiden! :)

Magnus Bengtsson

Parkskolan

Magnus lär ut genom nytänkande och varierande lektioner. Han inspirerar oss elever med hjälp av sin positivitet och humor :)

Marie-Louise Larsson

Näslundskolan

Hon skapar ro i klassrummet och hon är snäll. Hon inspirerar mig till att vilja lära mig mer och hon är en riktigt bra lärare!

Pernilla Jansson

Parkskolan

Jag tycker att hon ska vinna för att hon visar oss elever hur man ska tänka i riktiga världen samt hur den påverkas av vad som hänt förr och vad vi borde undvika för att inte begå samma misstag. Hon är en briljant lärare som är insatt i alla elever och vill hjälpa alla att nå sin fulla potential i hennes ämnen.

Sophie Norling

Parkskolan

Jag vill att Sophie Norling ska få priset som årets inspiratör. Hon inspirerar verkligen oss och får oss alla att vilja lära oss mer. Vi har alltid jätteroligt på lektionerna och jag tror att alla elever, generellt har en speciell bond med Sophie som man inte har med andra lärare. Alltid en massa nya roliga saker, ibland är det utmanande men efteråt känner man sig duktig!Hoppas hon tar hem detta priset nu för det är hon värd, världsbäst är hon👏🏾

Halmstad

Camilla Ruthström

drottning blankas gymnasium 3

Min motivering är att Camilla är en underbar och bra lärare. Hon hjälper en jätte mycket med att t.ex att få det så bra som möjligt i skolan och vill alltid det bästa. Hon får alltid en att må bra och om man inte mår så bra så finns hon alltid för en om man behöver prata. Hon är den som jag mest gillar att ha på lektionerna.

Emma Waltersson

Drottning Blanka Halmstad

Min lärare förtjänar verkligen detta priset, eftersom hon får mig att bli intresserad av skolarbetet. Hon presenterar arbetet på ett sätt som får mig att tänka nytt, detta gör varje lektion till ett nöje. Hon är en mycket bra lärare som ger sitt allt för att det vi gör i skolan ska bli roligt och lärorikt.

Maria Andersson

Drottning blanka gymnasieskola

Maria inspirerar till nya men också gamla saker. Hon har en viljestyrka av guld och vill se alla lyckas.Hon sprider glädje och energi till alla. Hon ger inte upp på sina elever till eleverna har lyckats med sina mål.

Patrik Nordvall

Drottning blankas gymnasieskola

Han inspirerar till att inte ge upp på något, att man ska se allt positivt i alla lägen och att ta allt med en nypa salt. Han är mån om att alla ska må bra och trivas, men samtidigt att man lär sig det man ska.

Lina Hane

Andersbergsskolan 1

På grund av Lina jag fick massa nya tankar, och började kolla på livet från ett annat perspektiv. Hon har inspirerat mig!

Pierre Bolmér

Drottning Blankas Gymnasieskola

Jag vill nominera min lärare till priset inspiratör, för att han alltid får klassen på bra humör och inspirerar oss till att tänka utanför ramarna. Han motiverar oss genom sitt sätt att lära och får oss att tro på varandra. Han bemöter oss alltid med ett leende och det finns inga dumma frågor. Man lämnar alltid hans lektioner med ny energi och ett glatt humör!

Anna Sölvberg

LBS Ljud & Bildskolan Halmstad

Anna ger en perfekt balans mellan att vara som en mamma i skolan och bara vara den bästa läraren jag någonsin har haft, hon märker när man har det svårt med både personliga problem och i skolan och då anpassar hon det och ger de redskapen och stödet man behöver för att klara igenom det. Tycker hon förtjänar priset för just dessa anledningarna

Christian Hansson

LBS Ljud & Bildskolan Halmstad

Hanson är en väldigt inspirerande, rolig och kunnig lärare som jag anser har hjälpt mig mycket under min skoltid. Han har med sitt ledarskap kunnat inspirera mig till att gå till skola och lägga ner mer tid på mina uppgifter.

Haninge

Camilla Rudemyr

Brandbergsskolan

Camilla är väldigt sträng men samtidigt snäll hon vill få oss och få bra betyg och lär oss massa saker som vi kan komma ihåg innan något prov. Camilla brukar vara rolig också och ge oss självsäkerhet. Camilla kan alltid stötta oss och hon är bra på och se till att samla in mobilerna, jag lovar.

Helsingborg

Anders Notelius

ProCivitas Privata Gymnasium, Helsingborg

Genom att anpassa undervisningen efter mig och min situation så inspirerar och förbereder Anders mig inför framtida studier. Exempelvis när vi skulle ha prov i sannolikhetslära bidrog Anders med fantastisk hjälp. Sannolikhetslära är svårt och jag var nervös inför provet, men Anders gav mig resurserna jag behövde för att lyckas genom fackkunskaper samt tips på hur jag kan fortsätta att utvecklas på egen hand. Till hösten ska jag plugga Teknisk Fysik i Lund och det är tack vare Anders!

Sara Dahlgren

Drottningblankas gymnasie skola södra kyrkogatan

Jag nominerar denna underbara kvinna för hon får oss och vinna, hjälper oss genom allt även när det är kallt. En inspiration för oss alla som får oss att med skolan palla. Hon förtjänar all respekt för hon är perfekt. Hon finns alltid där i både gott och misär.

Ellinor Andersson

Elinor tycker jag är värdig detta pris av många anledningar. Den viktigaste är att när jag trodde på mig själv som minst och hade gett upp på matte som mest så hjälpte hon mig att steg för steg ta mig igenom eländet samtidigt som min låga och osäkra röst successivt blev högre för varje gång jag var säkrare på en uppgift tack vare hennes hjälp. Detta tycker jag är en lärares viktigaste uppgift för oavsett kunskapsnivå ska man känna sig säker i sig själv och detta är en lärares främsta uppgift.

Jessica Fältman

Sally Bauerskolans Högstadium

Hon är alltid stöttande. Har hur många sätt att förklara samma sak på så alla förstår. Personligt band till alla elever. Vill att alla ska lyckas. Jessica är den lärare alla elever vill ha men bara vissa får uppleva. Vi var en klass som kunde vara ganska stökig men när vi hade Jessica blev alla engagerade i det hon sa till oss att göra. Hela klassen gjorde vad man skulle och ville göra sitt bästa.

Petra Carnert

Nicolaiskolan

Petra Carnert är en av de mest fantastiska lärare som alltid sätter sina elever först. Hon arbetar aktivt med att utmana varje individuella elev på deras nivå för att de ska kunna utvecklas. Hon är mycket kunnig inom sina ämnen och jobbar jämt med att komma på nya idéer för hur vi ska lära oss på bästa sätt. Varje elev är sedd och hörd (något som inte alla lärare lyckas med) och det tycker jag förtjänar en utmärkelse!

Marie Nilsson

Wieselgrensskolan

Hon har inspirerat oss och motiverat oss varje år och jag älskar henne som familj. Hon har visat oss att vi alla kan och att alla har starka sidor. Hon har sett oss som personer och hon accepterar oss för den vi är

Fredrik Persson

NTI-Gymnasiet Helsingborg

Fredrik vet hur man får en att skratta i klassrummet. Han vill att vi ska lyckas med det vi vill men samtidigt att vi ska ha roligt under tiden och inte ta allt på blodigt allvar. Jag känner att han vet vad vi kan klara av och ge oss uppgifter som ger en lagom utmaning. Det sättet som han lär ut på göt att man vill lära sig mer, eller bara vara där. Man vill inte missa hans lektioner. Sen ska man ge honom lite extra poäng, han har ju sådana gudomliga skämt.

Anders Månsson

ProCivitas Privata Gymnasium, Helsingborg

Anders är en lärare vars glädje och passion för ämnet verkligen smittar av sig. Han ser alltid till att alla förstår konceptet bakom uppgiften och inte bara svaret. Förutom hans känsla för bra undervisning ser man att verkligen bryr sig om alla och vill deras bästa. Om en elev upplever sig stressad kan han, mot den kanske instinktiva tanken, hjälpa en omprioritera och se till att hälsan alltid går före studierna. Svårt att inte tycka om ett ämne han håller i, iallafall före man läser Fysik 2.

Ellinor Nordin

Johannes Hedberggymnasiet

Ellinor är en fantastisk lärare som gör ämnet matematik till något roligt, hon får de svåraste mattetalen att bli en barnlek. Hon har flera olika sätt att lösa uppgifter på för att just jag ska kunna förstå. Hon ser alla, ger alla möjligheten att visa var de går för. Hon är genuint snäll och omtänksam, hon vill att vi alla ska lyckas inte några få, hon tar sig sin tid att hjälpa trots att vi inte har lektioner. Hon är förstående, hon ger oss det vi behöver för att förstå och vilja lära oss mer!!

Björn Johnsson

LBS Ljud & Bildskolan Helsingborg

Björn fick mig att förstå matten. Första gången i hela mitt liv som jag trott på mig själv när det gäller matten. Det är tack vare han som jag har fått bättre betyg. Han fick mig att fatta grejen. Med repliken "ursäkten att du inte kan matte är ren bullshit" fick han mig att tro på mig själv och inspirera mig till att nå högre betyg. Med klara instruktioner och bra men lättsamma genomgångar fick han oss alla att gilla matte, trots att vi klagar väldigt mycket så gillar vi hans lektioner.

Linnea Ungewitter

Johannes Hedberggymnasiet

Linnea ser alla i klassrummet och ser till att alla får den tid som var och en behöver. Linnea får oss att bli inspirerade till att plugga eftersom att hon alltid tror på oss. Hon ser också alltid till så att lektioner och examinationer gynnar oss elever, eftersom att hon vill att alla ska lyckas. Linnea är läraren som sätter sig in i sina elevers situation och genom hennes glada energi och motiverande pepp får oss att till och med tycka att grammatiken är rolig!

Ing-britt Svensson

Johannes Hedberggymnasiet

Jobbet som lärare för många är enbart att undervisa elever i de ämnen de har. Men Ing-britt gör mer än så. Ing-britt har gett yrket lärare en helt ny mening. Hon går ut ur sin väg för att hjälpa hennes elever, med inte bara skolarbete men personliga problem. Hon lyssnar, förstår och försöker lösa problemen med en även om det inte är hennes jobb. Tack vare Ing-britt så har jag klarat av min skolgång trots psykiska påfrestningar. Hon var den enda som sa till mig att mitt välmående kommer först.

Daniel Granér

Johannes Hedberggymnasiet

Jag tycker Daniel Granér förtjänar priset då han inspirerar mig att lära mig nya sker inom historia. Han respekterar varje elev och lägger lika mycket fokus på var och en. Man har potential att utvecklas med Daniels hjälp. Att respektera andra och sätta eleverna i första hand är något Daniel kan, och det uppskattas av alla. Jag har aldrig träffat en lärare som är lika inspirerande och driven som Daniel.

Denise Levesque

Johannes Hedberggymnasiet

Jag är stolt över att ha en så fantastisk lärare (och mentor) som Denise. Hon väcker liv och intresset i språk och har oändlig positiv energi. Direkt när du kliver in i klassrummet kommer du att skratta, lära dig otroligt mycket samt njuta av gemenskapen som finns i klassrummet tack vare Denise. Det har inte gått en enda lektion med Denise där vi inte har haft en lärorik och glädjande lektion. Hon får dig att längta efter att ha hennes lektioner. Hon är så himla förstående, glad och omtänksam.

Monica Karlsson

LBS kreativa gymnasiet

Hon har hjälpt och stöttat mig otroligt mycket det senaste året, jag har fått all hjälp och anpassning tack vare henne. Jag skulle inte klara av att gå i skolan utan henne just nu, och hon är en otroligt bra person för mig. Trots att hon har fullt upp med annat ser hon mig och förstår mig på ett sätt många andra inte gjort.

Joseph Wahlund

ProCivitas Privata Gymnasium, Helsingborg

Joseph är utan tvekan den bästa läraren jag haft/har! Självklart handlar det inte bara om mattelektionerna utan han hjälper även till utanför lektionerna om man har några funderingar om matte såväl som annat! Men när det få kommer till matten har han lyckats inspirera och hjälpa oss jättemycket genom att ha en egen hemsida där alla lösningar till böckerna finns samt att det också finns massvis med extrauppgifter att göra på olika nivåer!

Mikael Björklund

ProCivitas

Mikael har en förmåga att göra lärandet roligt och lättförståeligt trots matematikens höga krav. Har aldrig förstått matte så enkelt som jag gör idag och detta är en direkt konsekvens av Mickes lärandekunskaper. Han inspirerar oss och jag känner idag att jag vill arbeta inom matematiken och eventuellt även som mattelärare, så inspirerande och duktig är han. Han lyckas även öka mitt självförtroende gällande matematiken och framtidsplaner och Mikael förtjänar verkligen uppmärksamhet för hans jobb.

Emma Palm

Drottningblanka

Emma har allt mer visat oss att studie är kul. Emma har också förberett oss till våra framtida studie. Hon har förbättrat vår arbetsmiljö och visat oss mest av allt att respektera andra när de gäller studie. Emma visar kärlek när hon redovisar och det har fått oss att tycka mer om ämnet men samt skolan. Emma förtjänar att vinna mest pågrund av att hon hjälper varje person med medkänsla och samt låta individerna förstå vad dom är mest bra på. Även om Emma inte vinner så har hon vunnit vår röst.

Maria Ekberg

Drottning Blanka gymnasieskola södra Kyrkogatan

Hon är väldigt inspirerande och kan så himla mycket. Hon lär oss allt om hotellbranschen och förbereder oss för att böra jobba själva.

Maria Kjellsson

Rydebäckskolan

Maria är en av dem finaste människorna jag träffat i hela mitt liv. Hon har hjälpt mig genom mycket & får mig alltid att le. Hon är som skolans ”mamma” hon bryr sig om alla & stöttar alla genom deras bra & dåliga stunder. Jag älskar Maria från botten av mitt hjärta. Hon har gjort en bra insatts i mitt liv & även många andra barns.

Dominik Antoniewicz

JENSEN Gymnasium Helsingborg

En lärare som motiverar mig att vilja lära mig mer. Han gör matematik roligt och får eleverna att tro på sig själva. Han vet när han behöver vara tuff för att få tyst på eleverna. Han är alltid öppen för kritik så att han kan förbättra lektionerna och lärandet. Han är den första lärare som faktiskt ser mig i klassrummet och bryr sig om jag behöver hjälp. Om alla lärare var som honom skulle världen bli full av geniala människor och framtiden skulle vara här mycket snarare.

Emilié Eiderborn

JENSEN Gymnasium Helsingborg

Min lärare förklarar vikten av hälsa och hur den påverkas av samhället. Hon använder sig av våra uppgifter på ett sådant sätt att jag lär mig effektivt och inte blir för stressad men ändå vill göra mitt bästa. Hon lyssnar på eleverna och kommer på lösningar till olika klasskonflikter som passar alla. Vi kan relatera till henne eftersom hon pratar på ett roligt och ungdomligt men ändå seriöst sätt. Hon inspirerar mig att alltid göra mitt bästa och inte vara för hård på mig själv.

Max Anttila

ProCivitas Privata Gymnasium, Helsingborg

Max är den bästa läraren jag har haft som är grym på att integrera viktiga samhällsämnen i svenska undervisningen. Han säger ifrån när elever diskriminerar och är sexistiska eller rasistiska. Uppgifterna som vi får är på hög nivå där vi oftast utmanas att ifrågesätta "normativa" värdegrunder i samhället som kanske inte alltid är rätt. Han ger oss nya perspektiv på ex. prostitution, islamofobi, extremism genom litterära- och filmanalyser. Vill egentligen nominera honom till alla kategorier!

Hofors

Johanna Norrvik

Petreskolan

Hon får alltid oss att känna oss välkomna och skapar en fantastisk sammanhållning i klassen. Hon kan både vara rolig och bestämd vilket verkligen behövs. Man blir inspirerad av så kul man har på hennes lektioner och hon peppar oss att aldrig ge upp. Hon klagar aldrig på någon och är alltid rättvis. Den bästa läraren jag har haft någonsin.

Huddinge

Emine Okur

Glömstaskolan

Emine är en superbra lärare och lär oss så mycket i matematik, NO och mycket mer. Tack Emine

Åsa Lomas

Skapaskolan

För att hon är helt enkelt den bästa läraren som finns. Du inspirerar oss! Tack Åsa

Chloe Prior

Internationella Engelska Skolan Huddinge

Hon är bra och skapar värme i klassrummet och gör så att lektionerna blir roliga :)

John Bang

Skapaskolan

Han har verkligen visat att han tror på mig och får mig att våga sjunga ut. Han inspirerar mig och och mina vänner! Han är otrolig lärare!

Jimmy Askelius

Visättraskolan

Han fick mej att nå till högre höjder och gjorde så att jag blev förberedd för livet som kommer! Han är generös och sjysst. Våran klass var ett ren stök-klass innan han kom, han fick oss att respektera varandra i klassen! Han lät oss komma i grupper hem till honom och laga mat med varandra, det gjorde så att vi blev bättre vänner med varandra!

Nadia Kalantar

Internationella Engelska Skolan Huddinge

Hon är alltid glad och vill alltid det bästa för oss! Hon fick mig att bli mer intresserad i matte när jag hatade det. Det betyder mycket och inspirerar mig.

Jenny Ohlis

Vistaskolan

Jag har aldrig gillat skolan men hon får mig att tänka om hon inspirera mig och hjälper mig både som person och i skolan. Därför vill jag nominera henne, min favorit lärare.❤️🏫

Jesper Norin

Södertörns friskola

Varje dag jag vet att jag har matte eller No känns det lite roligare att gå till skolan. Jespers sätt att lära ut inspirerar en och får mig att vilja lära mig mer o mer. Han gör varje lektion kul och givande. Det syns att han brinner för sitt ämnen.Han kommer till skolan långt innan hans lektion och stannar flera timmar efter för att hjälpa dom som vill.Han ser och bryr sig vilket har hjälpt bla mig när jag mått dåligt. Jesper ser alla tar sig tid, inspirerar, gör skolan roligare o är fantastisk!

Paola Molina

Internationella Engelska Skolan Huddinge

Jag vill Nominera Ms Molina. Hon är alltid glad och positiv och ser alltid det bästa i eleverna. Hon lär ut på ett sätt så att alla förstår och finns alltid när man behöver hjälp vare sig det är privat eller om studier. Hon är väldigt kunnig på det hon gör! Hon tror på oss elever och vill alltid det bästa. Hennes lektioner är också väldigt roliga och har variation. Vi får göra massor av roliga saker tillsammans och man lär sig extremt mycket. Hon är en riktig inspiration är en fantastisk lärare

Chimen Ali

Visättraskolan

Chimen är viktig! Hon hjälper helt enkelt de som inte förstår, att förstå.

Hanna Wiesel

Huddingegymnasiet

Hanna är en lärare som ser alla i klassrummet, får en att känna sig trygg och respektera varandra. Hon är bra på att skapa arbetsro. Hon har även en bra relation till oss elever och får oss motiverade. Hon vill att vi elever ska lyckas, dessutom TROR hon att vi kan lyckas. Utanför klassrummet agerar hon om något skulle hända och hon vill att vi ska få det så bra som möjligt därför stöttar hon oss i våra beslut och vår vilja.

Hudiksvall

Fredrik Dahlström

Hudikgymnasiet

Fredrik förändrade mitt liv helt och hållet. Jag började gymnasiet och var ett sjunkande skepp, men med hjälp av Fredrik har jag kämpat framåt och slutar aldrig se ljuset trots det negativa i livet som ibland uppstår. Jag vet inte vart jag hade varit om det inte vore för han, men förmodligen inte på samma plats där jag är idag. Han ser alla på skolan och ställer alltid upp om något dyker upp. En sådan lärare är svår att hitta och bör uppmärksammas. Elevernas bästa är alltid i fokus och det märks

Pia Larsson

Hudikgymnasiet

Pia Larsson är i särklass världens bästa lärare. Hon får alla att känna sig sedda, hon är driven och vill att andra ska lyckas. Hon slutar aldrig att finnas där för en och ser till att man aldrig ger upp. Hon är förstående och vill andra väl. Hon är alltid glad, positiv och har nära till skratt. Man blir alltid glad i hennes närhet och man kan alltid få en varm omtänksam kram om man behöver. Tack Pia för att du aldrig gav upp på mig när jag tänkte ge upp.

Hultsfred

Nathalie Johansson

albäckskolan

Vi visste till 9an att vi skulle få en ny idrottslärare, något vi absolut inte ville. Vi fick nathalie, en person som verkligen alla borde få chansen att lära känna under en skolgång. Den personen som alltid kan ha roligt och fortfarande lägga stor vikt på ämnet, den personen som man kan prata med allt om och fortfarande känna sig trygg. När man väl kommer in till idrotten vet man alltid att lektionen kommer vara rolig och lärorik samtidigt som man alltid känner en trygghet i allt man gör.

Isak Brånstrand

Albäcksskolan

För Isak är den bästa läraren som finns, han är alltid rättvis, smart och rolig. Han vill allas bästa.

Henning Hägemann Schencke

Albäcksskolan 1

Henning är en underbar människa insidan ut. Han har fått oss elever att se oss själva på ett bra sätt. Han respekterar alla och lär oss jättebra. Han har lärt oss respekt, hänsyn osv. Han är bara en underbar människa insidan ut. HAN ÄR BÄST!!

Mohammad Khatab

Albäcksskolan 1

Han får oss att tänka positivt och vilja lära sig mer. Han är ju då en studiehandledning lärare och han förklarar alla uppgifter på ett bra sätt och man förstår vad han menar, han försöker också att förklara på ett sätt som vi förstår. Han är snäll men när det behövs så blir han arg och seriös så han har lagom av varje så det inte blir att han är för snäll eller för sträng, jag tycker alla lärare borde vara så. Han får oss också att respektera varandra o han skapar trygghet bland alla eleverna.

Stina Nilsson

Albäcksskolan 1

Stina är en lärare som förbereder sina nyanlända elever på ett professionellt och välanpassat sätt. Hon ser till varje individs förutsättningar utifrån skolbakgrund, kulturella perspektiv, språknivå och inlärningsbehov. Utöver detta värnar hon om elevernas trivsel och inkludering och skapar broar mellan pedagoger och elever.

Aleksandra Jejna

Albäcksskolan 1

Hon är bra på många olika sätt. En av dem viktigaste sakerna som hon är bra på är att hon inte trycker ner en elev typ, hon försöker att peppa eleverna. Hon har jag inte haft länge som sv lärare och mentor men det är tillräckligt mycket snälla saker som hon har sagt till mig. Jag kände mig osynlig men sedan när hon blev vår mentor, fick hon mig i andra positiva tankar. Hon är så duktig och positiv. Hon har allt som en lärare behöver. Allt jag har skrivit är 1% av varför hon ska nomineras. Aleksandra <3

Malin Åberg

Sitti

Malin är en riktigt bra lärare för hon får mig att vilja jobba frammåt för min framtid och mina studier.

Peter Nordin

Albäcksskolan

Peter är alltid positiv och glad. Han får oss elever att känna att So ämnena i skolan faktiskt är roliga. Man blir aldrig uttråkad på hans lektioner eftersom att han undervisar på ett bra sätt som fångar uppmärksamheten. Han är förstående och pushande. Har man det svårt med något på lektionen så förenklar han det och hjälper så att man klarar det.

Catharina Borg Davidsson

Albäcksskolan 1

Jag tycker att alla borde ha en lärare som Catharina. Eftersom hon inspirerar många lärare till att lära sig mer och att orka med vardagen. Hon finns där för en i alla lägen. Jag hoppas att hon vinner detta priset för att hon är så värt det.

Despina Åverling

Albäcksskolan

Vår klass var skolans sämsta. Tills en av våra tidigare mentorer slutade och Despina kom in i klassen. Sen dess har vi blivit en klass igen. Där alla kan vara med alla och där ingen är utanför. Hon har även väckt studieintresset för mig och säkert flera andra i klassen. Därför vill jag nominera Despina till ”årets ledarskap”.

Julia Pettersson

Albäcksskolan

Jordens bästa lärare som förtjänar allt bra i livet. Hjälpt mig och min klass i tre år!!! Jordens bästa lärare!!

Maria Knutsson

Silverdalensskola

Hon finns alltid där för oss och stötar oss på prov och sånt.Hon är alltid gald , snäll trevlig och förstående. Ja hon är värdes bästa lärare. En gång var det en elev som trilla i golvet som fick åka sy i läppen men hon hjälpte oss. Hon anmälde oss till en shack tävling och tog oss till final ja hon är BÄST.

Emanuel Nilsson

Albäckskolan

Emanuel är en sån lärare alla verkligen borde ta del utav. Med hans lugn i kroppen och hans lugna ton får han alla i klassrummet att vilja lyckas, tro på sig själva och verkligen försöka lära sig mer om ämnet. När man har honom i klassrummet har man alltid en trygg och lugn känsla och han arbetar med en sån ro i klassrummet som får ALLA att vilja lyckas med de vi gör. Finns ingen lärare jag ser upp till mer än vad jag gör till just Emanuel Nilsson!

Camilla Solnevik

Hultsfreds gymnasium 3

Jag vill ge min lärare detta pris för att hon har gjort så jag kan lita på mig själv.

Nils Broman

Albäcksskolan 1

Nisse är en förebild inte bara för eleverna i klassrummet utan även för lärarkoĺlegor och föräldrar. Genom sitt naturliga pedagogiska förhållningssätt och nytänkande får han elever att tänka nytt och visar vägen för nytänkande inom dagens pedagogik och skola.

Alexander Bragstad

Albäcksskolan 1

Han får mig att bli motiverad till att lära mig engelska!

Härjedalen

Anita Wahlström Eriksson

Härjedalens gymnasium

Hon är bäst på att se varje individ i hennes klass även om de är otroligt många. Hon är glad jämt och här har man en som bryr sig med själ och hjärna

Härryda

Fredrik Jacobsson

Djupedalskolan

Fredrik är den bästa läraren, han får mig att jobba och förtjänar att vina ett pris för sitt engagemang.

Hanna Vilnersson

Djupedalskolan

Min lärare Hanna Vilnersson är en person som visar vem som bestämmer i klassrummet men hon är fortfarande en så go och härlig person och det känns verkligen som om att man känner henne. Hon har alltid en planering till uppgiften man ska göra vilket gör den mer strukturerad och lättare att förstå. Man skulle kunna prata med henne om vad som helst känns det som, det känns som om att hon alltid vet vad hon ska säga. Man känner aldrig heller att man inte vill gå till hennes lektioner.

Hässleholm

Nina Bengtsson

Linnéskolan F-9

Nina är en fantastisk lärare med otroliga knep för att få oss att lära oss saker inom språk

Madelene Hällefors

Linnéskolan F-9

Hon är den bästa musik läraren i världen och skapar jämlikhet mellan alla oavsett hur bra man är.

Charlotta Ingelström

Linnéskolan F-9

Hon är den bästa slöjdläraren i världen och en av de få lärarna jag kan anförtro mig helt till, hon är lätt att prata med och en person med ett stort hjärta.

Johan Nylund

Internationella Engelska Skolan Hässleholm

Johan kommer alltid med en positiv energi, och får alltid oss elever att skratta under skoltid!

Ulf Palmqvist

Röinge skola F-6

En fantastiskt rolig lärare som har mycket att komma med,men kan även bli lite sträng så att man faktiskt lär sig något.

Terese Engqvist

Furutorpskolan 7-9

Hon får oss elever att vilja lära oss. Hon gör så alla förstår och känner sig trygga i klassrummet. Hon anpassar skolarbetet efter våra svårigheter. Hon är en trygghet i skolan. Man kan prata med henne om allt. Hon är väldigt förstående. Hon är den bästa läraren jag någonsin har haft. Det är väldigt svårt att vara en bättre lärare än hon.

Annika Ferm

Röinge skola F-6

Vår gamla lärare som vi saknar jättemycket! Hon gjorde alltid våra lektioner till de bästa och roligaste! Hon gjorde alltid så att man lyckades och fick ron i klassrummet till en bra nivå. En helt fantastisk lärare helt enkelt! Bäst<333

Charlotte Andersson

Linnéskolan F-9

Lotta är den bästa läraren! Hon ser inte bara på oss som en skolklass utan hur ser och bryr sig om varje individ. Hon inspirerar och gör varje lektion rolig på ett sätt så att man ändå lär sig. Det är alltid bra miljö i klassrummet och hon är bara helt enkelt bäst!

Sofia Högstedt

Linnéskolan F-9

Sofia är en mycket drivande lärare på skolan. Hon jobbar med nytänkande, att eleverna ska uppnå sina mål & krav och att de ska lära sig så mycket som möjligt. Sofia driver projekt som tar eleverna på resor i världen som till länderna Indien, Finland och Tyskland. Med sin tjänst som förstelärare lyfter hon inte bara oss elever, utan kan hjälpa de andra lärarna på skolan så att vi tillsammans kan bli så bra som möjligt. Sofia är en glad lärare som alltid finns tillgänglig, hjälper en och vill allt

Håbo

Göran Bylund

Fridegårdsgymnasiet

Göran ser alla och väcker stort intresse genom att få allt att verka intressant. Hans engagemang smittar av sig och det är med glädje vi alla går på hans lektioner! Det behövs flera lärare som verkligen trivs på sitt jobb eftersom det syns för oss elever. Göran gör skolan till en rolig plats och får en att alltid vilka tänka nytt och utvecklas.

Rebecka Blom

Västerängsskolan

Rebecka får mig att Vilja lära mig, både franska och svenska. Jag har aldrig varit intresserad av det inann hon kom till vår skola. Hon är så snäll och vill hjälpa.

Claes Edlund

Gransäterskolan

Genom att sprida humor och kunskap i klassrumet, har han fått mig och flera att bli bättre elever och individer.

Claes Edlund

Gransäterskolan

Den bästa läraren någonsin och han såg alltid till att alla mår bra i klassen. Oerhört duktig på att lära ut och han är en stor anledning till att jag är den person jag är idag.

Lovisa Westerlund

Potentia Education

Lovisa inspirerar och pepper mig till att lära mig nya saker. Hon lär ut på ett sätt som får mig att vilja lära mig ännu mer. Hon är helt fantastisk!! Lovisa får mig att se saker på ett annat sätt som ingen annan lärare har fått mig. Hon uppmuntrar mig och min klass att fortsätta kämpa i bara Fast det kan kännas tungt. Hon är en grym lärare och förtjänar att vinna utan några som helst omständigheter!!

Sofie Johansson

Västerängsskolan

Jag tycker att Sofie ska vinna eftersom att hon motiverar hela klassen i arbetet och bidrar alltid till en god stämning i klassrummet. Samt att hon alltid är glad och positiv. Man blir alltid på bra humör när man kommer in på hennes lektioner och man lär sig alltid nya saker av hennes undervisningar.

Höganäs

Sandra Holmgren

Jonstropsskolan

Sandra är en glädjespridare, hon är bra på att hjälpa och lära. Med Sandra känne rjag mig trygg

Kristina Spirén

Brunnbyskolan

Kristina är en superduktig pedagog, lär ut naturvetenskap och matematik och annat om livet också. Hon förklarar så att alla förstår men låter även de som vill ha mer utmaningar och lära sig mer och få undervisning på en högre nivå. Hon har humor och värme och skapar en supermysig stämning under lektionerna. Hon är helt enkelt bäst! Hon förtjänar att vinna! Mvh Alla elever på Brunnbys högstadie.

Petter Cavell

Jonstorpsskolan 7-9

Han har samma entusiasm som när han började för 20 år sedan, han har fått mig att känna mig välkommen till denna skolan.

Carina Sehovac

Jonstorpsskolan 7-9

Jag tycker Carina ska vinna detta pris för hon gör lektionerna till de bästa. Hon lär ut på ett bra och ett roligt sett. Hon behandlar alla elever lika och på ett bra sätt. Hon gör att jag blir taggad på skolan, hon e världens bästa lärare!

Höör

Hanna Borgström

Sätoftaskolan

Hanna är bäst för att hon gör lektionerna roliga och gör så att jag vill lära mig mer och hon respekterar alla i klassrummet och hon har glittriga regnbågsfärgade skor och hon är bara fantastisk.

Järfälla

Lorén Razmgah

Källtorpskolan

Jag ser Lorén som en lärorik, kreativ, hjälpsam och en helt fantastisk lärare. Hon använder språket på ett sätt så att alla kan förstå och hon använder språket rätt, då vi lär oss en massa under lektionerna. Jämlikheten är perfekt, oavsett kön, religion, härkomst så respekterar hon alla eleverna. Hon hjälper oss lika mycket och gör allt för att vi ska lyckas. Hennes undervisningar är det bästa som finns, varje dag som lektionen tar slut så längtar jag redan efter nästa lektion med henne.

Nawal Rahman

Källtorpskolan

Hon får alltid oss att vilja lära oss mer och gör så de är jätte super duper kul. Varje gång vi har hennes ämnen så ser man fram emot de och tänker att nu ska jag verkligen lära mig mer och va en duktig elev.

Lena Landberg Lillqvist

Järfälla gymnasium

Jag har gått i olika skolor i över 10 år och haft hur många lärare som helst, både bra och dåliga. Dock har jag aldrig haft en sådan lärare som Lena. Det lena gör för sina elever är obeskrivligt. Hon investerar sin tid hos de enskilda eleverna och försöker hjälpa dessa elever så gått hon kan. Den mest osjälviska människan jag träffat. Du förtjänar betydligt mer uppskattning än detta pris, dock hoppas jag att när du vinner detta pris eller något annat kommer någon form av uppskattning visas.

Rûken Dal

Källtorpskolan

Jag vill egentligen nominera henne för flera val. Som nytänkande, ledarskap. Men något som hon alltid brukar göra är att inspirera oss. Hon har inspirerat mig väldigt mycket, att jag alltid ska göra mitt bästa, även om jag kanske inte alltid lyckas. Jag vill verkligen att min lärare ska vinna. Ingen annan lärare har behandlat sina elever såsom jag har sett henne behandla sina egna. Hon har lärt oss väldigt mycket. Jag hoppas att hon vinner!

Julia Hansen

Källtorpskolan

Hon lär oss mycket och får oss allt vilja jobba mer. Hon bryr sig om oss väldigt mycket. Julia är snäll, fin, omtänksam och massor mer. Jag hoppas verkligen att hon vinner lärargalan för det förtjänar hon❤️

Sahar Rosmarin

Källtorpskolan

Det finns ingen bättre lärare jag har haft och hon gör så att man blir intresserad av det vi gör. Man blir peppad på att gå till lektion för att man lär sig mycket och det är arbetsro.

Andreas Argelid

Kolarängskolan

Andreas är bäst!Han ser oss och lyssnar samtidigt som att han är lagom sträng. Jag har aldrig haft en så bra lärare som Andreas!

Per Wall

Didaktus

Jag vill att min lärare ska vinna då jag tycker att han är en fantastisk och e bäst på att leda oss och han visar alla respekt och medkänsla. Han tänker på alla vad man behöver och hur man jobbar, man kan inte hitta någon bättre i skolan än han. Han har lätt mig sen jag började här till att fortsätta skolan och inte sluta vilket jag tänkt flera gånger men han har alltid fått mig att fortsätta.

Jwan Ismail

Jag vill nominera min lärare för att hon är världens bästa arabiska lärare, och hon ger alltid bra idéer hon lär ut bra och hon är bäst och sist men inte minst så gör hon lektionerna mycket roligare.

Elin Desta

Källtorpskolan

Hon är smart. Hon är rolig,, hon får mig att jobba, hon e rolig man kan prata med henne hon är bäst

Helena Strömbäck

Källtorpskolan

Helena får sina elever att respektera varandra och behandlar alla lika dant. Helena anpassar sin undervisning utifrån elevens situation. Helena har stärkt min självkänsla.

Lars Hanserkers

Källtorpskolan

Han är jätte bra på att förklara så att alla förstår. Alla som vill ha bra betyg får skansen. Han försöker alltid uppmuntra oss.

Cheima Bouchnak

Källtorpskolan

Hon får mig att se fram emot lektionerna. Det är lätt att förstå vad hon menar och genomgångarna är tydliga. Hon får mig att vilja lära mig mer. Det är roligt på hennes lektioner. Hon är snäll och lyssnar och hjälper när man behöver hjälp på lektionerna.

Elin Desta

Källtorpskolan

Hon är smart. Hon är rolig. Hon får mig att jobba. Hon ser mig.

Anna Silén

Källtorpskolan

Hon inspirerar mig genom sin kunskap. Hon lär mig på ett roligt sätt och har respekten av eleverna så lektionerna blir väldigt tysta.

Jönköping

Mattias Häll

Attarpskolan

Mattias är en så bra lärare för att han ser ALLA i klassrummet- men även i korridoren m.m, han tar tag i saker som ingen annan lärare skulle ha gjort. Han bryr sig lika mycket om alla i klassen, lär upp super bra och hjälper alla så gott de går. Jag har haft många dåliga lärare genom åren som inte har hjälp till med saker jag har svårt med, men de gör verkligen Mattias Häll. Helt enkelt en superbra lärare och mentor!!

Maria Persson

Ribbaskolan

Maria har fullt koll på läget. Hon lär så mycket men fortforande sköter alla sig på hennes lektioner. Hon är den läran jag går till om ingen annan förstår. Hon är alltid inspereriande och visar att allt är möjligt. Jag känner mig alltid trygg och glad på hennes lektioner.

Martin Odh

Ribbaskolan

Martin är en bra lärare för att han är rättvis och en bra ledare. Han respekterar alla och får alla att höras lika mycket. Han lär ut på ett förstårligt och roligt sätt. Han har mycket varierade lektioner, så att man aldrig blir uttråkad.

Robert Dahlström

Plusgymnasiet i Jönköping

Han är en grym lärare som lyssnar på alla, han är häftig och en riktig inspirationskälla. Det är skönt att ha en lärare som anpassar sig till oss elever och ser alla våra behov. Han har mycket kunskap och vet vad han pratar om vilket känns tryggt utbildningsmässigt. Han är ett stöd både som lärare i våra ämnen, men han hjälper oss även med andra saker som betyder mycket. Han förtjänar att få en utmärkelse för det han gör för vår skola och för alla elever och lärare. Ingen lärare är som han!!!

John Allvin

LBS Ljud & Bildskolan Jönköping

Han är en väldigt bra och tydlig ledare, han har dessutom aldrig fel och hela klassen tycker att han ska ha en löneförhöjning så jag tycker åtminstone att vi skulle nominera honom här.

Lena Säf

Ribbaskolan

Lena är en superbra lärare och lyssnar väldigt bra på vad elever har att säga, oavsett om det är med pluggandet att göra eller ej. Hon gör lektionerna roliga och hjälper till på ett bra sätt, hon lär oss på olika sätt beroende på vad man själv tycker är lättast.

Rand Ishac

Kunskapsskolan Jönköping

Hon är snäll, hon har respekt, hon har tålamod, hon bryr sig om folk.

Anna Westgård

Praktiska Gymnasiet

Anna är en rolig och nytänkande lärare som låter eleverna vara med och bestämma vad vi ska göra på lektionerna. Hon blandar teori med praktiskt och låter oss elever ta den tid vi behöver för att göra klart. Hon stressar inte på oss med en massa prov och läxor utan hon låter oss visa våra kunskaper via till exempel gemensam förhör eller kahoot. Anna blandar humor med allvar och kopplar teorilektionerna med våra praktiskalektioner. Anna ser om eleverna har fastnat eller inte mår bra och hjälper oss.

Hanna Svensson

Kunskapsskolan Jönköping

När jag mår som allra sämst och inte tror på mig själv så finns hon alltid där och stöttar oss! Jag tycker att Hanna förtjänar detta priset för att hon är så underbar och gör allas dag bättre! Och även fast vi inte haft henne så länge så tycker jag att hon är den allra bästa läraren jag någonsin haft! För hon skapar en relation med alla elever som ingen annan lärare skulle göra! Om hon skulle få detta priset så skulle det vara som ett tack för det hon gör för oss varje dag!❤️❤️

Kalix

Maria Nyman

Norrskenets friskola

Maria är omtyckt av alla elever och hon ser oss alla för de vi är. Hon får oss att ge det lilla extra i allt vi gör. Hennes lektion längtar man till.

Jenny Johanson

Norrskentsfriskola kalix

Hon är snäll och rolig. Hon gör en glad på lektionerna.

Kalmar

Andreas Urzander

Kalmarsundsskolan

Han gör satt man vill lära sig mer. När vi tränar så kommer man ihåg han lär oss på ett bra sätt. Alla kan göra det han planerar. Han passar tider satt man hinner göra allt.

Monica Karlsson

Kalmarsundsskolan

För att hon gör så att jag förstår, hon är rolig, snäll, kreativ och lär mig på ett jättebra sätt. Jag vill nominera Monica föra att hon är den bästa läraren på skolan.

Hanna Forsberg

Kalmarsundsskolan

Hanna är en underbar människa och lärare. Lektionerna blev aldrig tråkiga eftersom att hon alltid hittade på något nytt som att tex använda sig av teaterspel med hela klassen. Hanna gav mig en helt annan blick av historian. Alla elever älskar Hanna för den hon är och SO-lektionerna blev aldrig tråkiga. Hanna är bäst och jag hoppas att hon vinner.

Maja Borgström

Kalmarsundsskolan

Min motivering till att Maja Borgström ska bli nominerad till bästa läraren är just för att hon är snäll i alla situationer, rolig, alltid ett glatt leende på läpparna oavsett var eller när, om man har problem med någon fråga så hjälper hon väldigt mycket och hon formulerar knasiga frågor till ett jättebra sätt. Maja har bara jobbat som lärare i ungefär ett år och är helt fantastiskt och även så är hon bäst med att jobba med ungdomar.Hon förtjänar verkligen det här!!:)😁

Julia Karlsson

Kalmar Fria Läroverk

Hon har förstärkt mitt självförtroende genom att bevisa för mig att jag kan visa min kunskap trots mina inlärningssvårigheter. Detta har gett mig högre betyd i fler än vara hennes ämnen.

Nathalie Taranger Ljunggren

Jenny Nyströmsskolan 1 ES, IM

Nathalie kämpar varje dag för oss elever att vi ska må så bra, ha det så bra och att vi ska kunna utvecklas till vår högsta möjliga nivå.Nathalie är alltid glad och positiv vilket smittar av sig och gör en väldigt glad och inspirerad att lära sig. Nathalie har en bakgrund och kunskap inom dans som få andra kan mäta sig med vilket visas i sättet av hennes undervisning och att hon kan dela med sig av sina egna upplevelser som en dansare. Nathalie är som en stöttepelare för oss elever.

Karlshamn

Malin Leviné Olausson

Frialäroverken

Jag tycker att Malin förtjänar att vinna detta pris för att hon sprider sån stor glädje i klassrummet samt att hon får oss alla att känna oss lika sedda och hörda, vilket är väldigt viktigt. Hon gör även allt för att vi som är hennes mentorselever ska få en så bra sammanhållning som bara möjligt. Hon ställer alltid upp och lyssnar alltid om man vill lätta på hjärtat vilket för mig är en väldigt viktig egenskap, att kunna finnas för andra och stötta igenom eventuella svåra tider. Malin är bäst!

Karlskrona

Malin Brindefalk

Fischerströmska

Min lärare, hon är helt underbart.Det finns inte ens ord som kan beskriva hur underbara hon är.

Eleonora Nessler

af Chapmangymnasiet

Eleonora ska vinna för att hon får sina elever att känna trygghet och ett slags lugn som inte andra lärare kan.

Pernilla Hammarström

af Chapmangymnasiet

Pernilla är inte bara en underbar lärare utan hon är en underbar person. Hon anpassar undervisningen så att varje elev har chansen att visa vad denne går för. I Pernillas klassrum har alla möjlighet att lyckas.

Mostafa Hassan

Törnströmska gymnasiet

Han är en ung men erfaren lärare som undervisar på det bästa möjliga sättet och lär sina elever allt han kan . dessutom han är väldigt snäll och verkligen har omtanke om sina elever och skapar god och kul stämning.

Anna-Karen Elsborg

af Chapmangymnasiet

Denna människans intresse ligger i att kombinera humor med intelligens och hon gör det riktigt bra också. En förmåga att inkludera alla i allt. Hon kan få en hel klass att sitta knäpptysta utan att behöva höja rösten men kan även få oss att skratta tills vi gråter. Hon engagerar och ger alltid 100%, inspirerar, hon arrangerar utbyten, motiverar, stöttar och ger hjälp till oss som har det tufft. Utan henne skulle jag inte fixat språklektionerna.Anna, du gör det värt för oss att gå till skolan.

Sherzad Mustafa

Törnströmska gymnasiet

Han kom hit för mindre än ett år sedan till vår skola, och vi trodde direkt att han skulle vara en tråkig lärare. Men han är otroligt skicklig och gemytlig för klassens bästa. Han har ett start personligt band med eleverna, och han kan lära sig utav eleverna själva. Han är en karismatisk, snäll & underbar lärare som förtjänar allt fint i livet. Han gjorde så jag och många andra började tycka om matte över huvud taget.

Jennie Villnersson Månsson

af Chapmangymnasiet

Du gör oss alla till bättre medborgare och väcker ett engagemang kring demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet hos alla dina elever. Du respekterar dina elever som ser upp till och respekterar dig. Världen hade varit en bättre plats om fler hade fått förmånen att undervisas av dig.

Karola Rosenberg

af Chapmangymnasiet

Karola är en inspirerande lärare, hon finns alltid där för en och gör allt för att man ska förstå.

Johan Karlsson

Wämöskolan 7-9

När jag började på Wämöskolan avskydde jag matte. Jag trodde inte att jag kunde någonting. Men Johan fick mig att förstå matte på ett helt annat sätt och nu är det mitt favoritämne.Det är bara en av flera gånger som Johan har hjälpt mig. Han är den smartaste och roligaste läraren som jag någonsin har träffat. Jag ska snart sluta på Wämöskolan och jag önskar att jag kunde stanna åtminstone ett år till. Johan är Sveriges bästa lärare och jag kommer sakna honom otroligt mycket.

Andreas Ohlsson

Galären, grundskola

Jag tycker min lärare ska vinna för han skapar rolig känsla i klassrummet, Andreas hjälper alla med konflikter. Han lär mig och hjälper mig att förbereda mig för framtiden T. ex när vi jobbade med privatekonomi fick vi ha egna jobb och hus eller nu när vi lär oss om medeltiden får vi vara olika adelshus. Han ÄR VÄRLDENS BÄSTA LÄRARE!! Han kan få en ledsen person att börja gapskratta.

Therese Ovesson

Galären, grundskola

Hon hjälper mig i alla stunder hon vägvisar mig Therese är bäst hon kan bli lite sträng men det är bara bra👍Ser tårarna innan de kommer. Hon förstår mig som en syster. Hon inseperar mig till att fortsätta leva och att fortsätta jobba. VI I KLASSEN ÄLSKAR HENNE FRÅN TÅRNA UPP TILL HUVUDET.

Anna Nicklasson

af Chapmangymnasiet

Anna är JÄTTEduktig på matte och kan förklara allt på många sätt. Hon är alltid förberedd på uppgifter och hjälper gärna till. Hon är också mentor för vår klass och tar oss alltid på allvar och hjälper oss med stort som smått. Hon är varm, rolig och världens härligaste lärare, men kräver också respekt tillbaka. Allt detta gör att hon är Karlskronas, Blekinges, Sveriges och världens bästa lärare.

Carola Regnell

af Chapmangymnasiet

En lärare som alltid vill oss elever det bästa! Trots att hon är ensam mentor för 28 elever så ser hon och lyssnar på varenda en.Hon sprider alltid bra energi runt om sig och man blir alltid glad av att se henne springa runt i korridorerna. Hon är våran trygga punkt som vi alltid kan luta oss mot, något hon alltid varit.

Maria Blomgren

Musikugglan

Hon vill alltid allas bästa. Inspirerar oss till nya saker. Roliga lektioner. Hon peppar och stöttar oss och fråga om det är något bär man är lite nere. Hon vill att man inte ska lägga ner så mycket tid på att plugga in för prov att vi går igenom det mycket att man inte ska behöva det. Är alltid snäll och rolig. Har lite andra idéer än vad andra kanske har på lektionerna. En underbar person och personlighet.❤️❤️❤️ Man kan prata med henne när man behöver. Vill så gjärna att hon vinner❤️❤️❤️

Katarina Olsson

Fischerströmska gymnasiet

Katarina är världens bästa lärare. Hon är hjälpsam med alla sina elever. Hon vill hjälpa alla. När jag började skolan var lite svårt för mig för att jag haft en skit dålig lärare innan. Sedan när jag började hos Katarina livet har blivit annorlunda för mig. Skolan blev enklare för mig när jag började hos K A T A R I N A.

Timofej Sibelev

Aspöskolan F-6

Sedan Timofej blev lärare på min skola så blev jag mer intresserad.

Cecilia Karlstedt

Musikugglan

Hon gör så jag gillar skolan mer och hon har anpassat mycket för mig, vilket stärker mig.

Katarina Lidfors

Törnströmska gymnasiet

Alltid ett leende på läpparna och med glimten i ögat tar du lektionerna med storm. Du finns där när vi behöver dig oavsett vad och anpassar dig utefter allas förutsättningar. Du är flexibel och motiverande, med dig kan inget gå fel.

Helena Cedfalck

af Chapmangymnasiet

Helena Cedfalck måste vinna priset "ledarskap". Hon är en ekonomilärare som ser alla och bryr sig om alla utan att göra björntjänster. Hon peppar alltid alla och ser allas begränsningar och förutsättningar. Eftersom Helena är så bra på att läsa av folk är hon den ultimata läraren och ledaren. Allt går snabbt framåt och man får mersmak med henne som lärare. Helena bör vinna priset inom ledarskap, eftersom hon är en så bra lärare och ledare motiverar hon oss elever till att bli lika motiverande.

Linda Hjortevik

Musikugglan

Hon är bra hon gör roliga saker att lära och gör det roligt att gå i skola.

Daniel Uhlas

Törnströmska gymnasiet

Daniel försöker hjälpa och anpassa allt efter individen. Han ser och förstår saker och han försöker få alla att känna sig bekväma i de dem gör.

Lina Milesson

Fischerströmska gymnasiet

Först skulle jag säga nytänkande, hon hittar nya inspirerande sätt attra oss som hon lopplar till kundkapsmålen, men hon blandar integrationen i detta samtidigt som hon har lärt mig språket. Hon ser till alla elevers behov. Hon sprider glädje i klassrummet vilket gör att man inte ville missa en lektion. Hon brinner för ämnet och detta smittar av sig till oss samtliga elever. Hon ger sig inte från alla elever förstår.

Karlstad

Hans Gurnett

Klara Gymnasium Karlstad

Hans är alltid där för varje elev han har och gör allt han kan för oss för att vi ska kunna lyckas med våra studier. Han möter också alla med öppna armar och ett varmt hjärta.

Maria Jonsson

Praktiska Gymnasium

Jag gillar sättet du bär dig själv i klassrummet, hur du använder din charm och humor för att skapa en trygg och skön känsla i klassrummet, sättet du pratar och lever dig in i det du uttrycker är inspirerande för min resa, jag tycker att du är extremt lätt att prata med och det känns som att du visar mycket av vem du är när du undervisar. Tack för att du bidrar till en roligare skolgång!

Anna Lee

Engelska Skolan i Karlstad

När vi har henne så kan jag koncentrera mig bra.

Björn Grönqvist

Klara Gymnasium Karlstad

Jag tycker att Björn Grönqvist är den bästa möjliga samhällskunskapsläraren man kan få. Han anpassar undervisningen efter oss elever, exempelvis ger han oss olika alternativ som vi får välja mellan för att prestera så bra som möjligt. Björns genomgångar är väldigt lätta att hänga med på och han låter oss elever vara delaktiga, ställa frågor och göra övningar. Han inspirerar mig, och många andra, till att lära oss mer och gör det till en rolig upplevelse med stor variation.

Jenny Karlsson

Klara Gymnasium Karlstad

Jenny är en positiv människa som alltid gör lektionerna avslappnade och lärorika. Hon har rest mycket och bott i många delar av världen vilket gör henne till en väldigt öppensinnad lärare som inte dömer och hon ser det bästa i varje elev. Efter lektionerna med henne känner man sig energifylld och på bra humör. Jag tycker att Jenny ska vinna priset för att hon verkligen får sina elever att må bra och känna sig trygga samtidigt som hon inspirerar på ett sätt som verkligen träffar en.

Jessica Wigert

Klara Gymnasium Karlstad

Jessica har sedan dag ett varit positiv och får mig att vilja lära mig mer. När vi elever kommer in på ett sidospår under någon diskussion så engagerar sig Jessica. Hon möjliggör ett större intresse utöver det som står i kursplanen. Hennes genomgångar innehåller den information som behövs för de uppgifter som vi ges, men även information som inspirerar till lärande utöver skolan.

Sofie Lönnberg

Engelska Skolan i Karlstad

Jag nominerar Ms.Lönnberg för att hon är en sådan otroligt bra lärare. Hon ger mig utmaningar och bryr sig verkligen om att jag och andra ska få uppgifter som passar oss. Hon får mig att känna mig sedd och har roliga men ändå lärorika lektioner. Hon har en tydlig lektionsplanering och ger oss mycket att göra. Hon är verkligen en bra lärare!

Mikael Zetterman

Engelska Skolan i Karlstad

Han förstår elever på ett sätt som ingen annan lärare gör. Han gör undervisning roligt eftersom han blandar in roliga berättelser. Han är underbar och den bästa läraren jag någonsin haft. Han "lärde känna" oss elever så man kunde ha vanliga konversationer också, så att man får som en gemenskap. Han gör SO roligt. Han fick mig att vilja förbättra mina betyg i SO

Per Olsson

Klara Gymnasium Karlstad

Per är en utomordentlig lärare som får oss att känna oss trygga i klassrummet samt att han kan förstå och anpassa kursupplägget om så behövs. Han säger alltid hur bra alla är i klassen och får oss elever att bli motiverade till att fortsätta med det vi gör. Vi har också haft flera samtal med honom om hur man gör i framtiden med de yrken vi vill ha, vilket också får oss att bli väldigt inspirerade och nyfikna på mer.

Tobias Svensson

Engelska Skolan i Karlstad

Mr Svensson är den bästa mentorn och läraren vi någonsin har haft. Han inspirerar oss till att tänka nytt och inte gå samma väg som alla andra. Han hjälper oss extra mycket nu under alla nationella prov. Han ser alltid till att vi är lugna och inte stressar över saker vi inte kan ändra på. Mr Svensson ser alltid till att hela klassen mår bra och gör sitt bästa för att vi ska lyckas i livet. Han nytänkade på det sättet att han försöker göra varenda lektion spännande och intressant. Han är coolast

Anna Wargclou

Klara Gymnasium Karlstad

Hon har fått mig att växa som människa och se nya sidor hos mig själv. Hon får mig att känna mig bekväm i situationer jag i vanliga fall skulle tyckt varit jättejobbiga!

Louise Nilsson

Engelska Skolan i Karlstad

Jag tycker att Louise Nilsson är otroligt inspirerande och alltid på ett gott humör. Hon är väldigt duktig på det hon gör och inspirerar mig och många andra elever. Jag tycker verkligen hon förtjänar att vinna för allt hon har gjort för oss och det hårda arbetet.

My Wennergrund

Engelska Skolan i Karlstad

Du är bra på att lära ut och är tydlig, snäll, rolig och du har gjort ett jättebra jobb!

Katarina Sundström

Klara Gymnasium Karlstad

Katarina anpassar alltid sina uppgifter efter elevernas behov och försöker alltid att hjälpa oss när det väl behövs. Hon inspirerar oss och får oss att vilja prestera bättre!

Annie Persson

Engelska Skolan i Karlstad

lär mig med knep som jag aldrig varit med på förr, hon lär mig riktigt bra och styr lektionerna bra, riktigt bra

Andrew Martin

Engelska skolan

För han är den som får mig att vilja lära mig mer och gör mina dagar

Alexander Mitander

Engelska Skolan i Karlstad

Han har bra tankar kring samhällets system och idéer

Marie-louise Engström

Engelska Skolan i Karlstad

Jag tycker min lärare kan få både mig och mina klasskamrater och se på saker i olika vinklar. Vi får inte vinklad information och hon lär oss att förstå andra människor. Hon har bra självförtroende och är en energispridare som gör att man själv blir mer peppad och lär sig bättre och det blir roligare. Hon ser alla i klassrummet och lämnar ingen utanför så att alla får svara och ställa frågor. Hon är också rolig och får oss att skrata. Hon är bra på att förklara och formulerar saker på bra sätt.

Björn Bruns

Klara Gymnasium Karlstad

Björn får en alltid att känna sig sedd och motiverar och inspirerar en att göra sitt bästa utifrån ens egna förutsättningar. Han får en och har en vilja att få sina elver att lyckas, lära sig och inte minst att utvecklas. Han bryr sig om sina elever och vill dem alltid väl. För hans välvilja, engegemang, tiden han lägger på sina elever förtjänar han priset som inspiratör.

Markus Hurtig

Backa Friskola

När jag vaknar på måndagsmorgnarna så är självkänslan låg. Sen kom jag till mattelektionen och blev inspirerad av min bästa mattelärare. Optimistisk, godtycklig och respekterande lärare är vad vi har som ger mig tro, hopp och drömmar att klara av alla dem mattematiska utmaningar.

Andreas Karlsson

NTI Gymnasiet Karlstad

Han är en otrolig engelska- och entreprenörskapslärare. Han är även skolans SYV så han besitter mer kunskap när det kommer till framtidsplanering än andra lärare. Detta gör honom till ett perfekt idé-bollplank.Han inspirerar elever att alltid prestera sitt bästa dagligen.Han har en humor som gör undervisningen mycket roligare än andra lärares. Detta gör det lättare att minnas vad som sägs under lektionerna och underlättar för studier hemma.Han är en perfekt ledare, förebild och inspiratör.

Erik Ekeberg

Engelska Skolan i Karlstad

Han får oss elever att vilja lära oss mer.Erik bildar oss i musik. Han pratar tydligt om vad vi ska lära oss. Erik gör oss glada på lektionerna. Han är lite sträng men om han inte var det så skulle vi prata under lektionerna. Erik är världens bästa lärare! Han hjälper oss väldigt mycket!

Patrik Lundström

Klara Gymnasium Karlstad

För att du alltid är så positiv och motiverar oss elever till att lära oss mer.

Tim Rivest

Engelska Skolan i Karlstad

I think that my teacher should win because he is really funny and cracks jokes all the time. It is never boring in his classes and we learn so many things! He has learned us to respect and have fun with others, and see the fun things in English, and french!He respects when students don't want to read out loud, but encourages them to do so at the same time. His lessons are really fun and there is always a fun aspect to it.He is a wonderful person and a fun mentor to have.

Adrian Whitmore

Engelska Skolan i Karlstad

Hon hjälper mig när jag behöver hjälp. Hon förklarar tydligt och klart

Katrineholm

Emelie Eriksson

Järvenskolan Södra

Hade äran att få ha Emelie som mentor och lärare i ett år. Dessvärre blev vi tvingade till att byta mentor till nian och efter att hela klassen hade fått en så underbar relation till henne blev vi alla väldigt ledsna. Lektionen när hon berättade att vi inte skulle ha henne längre slutade med att alla satt och grät...Det bästa med Emelie är att hon utan någon lärarutbildning tolkat läraryrket på ett så fint sätt där hon lagt in hela sin personlighet i undervisningen och inspirerat oss alla!

Anna Adolfsson

Kunskapsskolan Katrineholm

Anna vet hur olika elever behöver olika saker, och kan lyfta fram alla på ett bra sätt, både enskilt och i grupp. Vet att skolan inte alltid är så rolig, men hon förklarar på ett sätt så att alla förstår, och så att man tycker att det är roligt. De dagar som man inte orkar med skolan använder hon till att skämta med oss, så att vi ska tycka att det är kul. Det bästa med Anna är att hon vet att jag inte har så bra självförtroende, så hon bromsar mig och säger att jag är bra som jag är, alltid.

Sarah Harrsjö

Kunskapsskolan

Vi vill nominera Sarah för att hon är positiv och ser alltid det bästa i oss. Hon går att prata om allt med och ävenpinsamma saker.Hon är envis på ett sätt som gör att vi inte ger upp.Hon gör oss till bättre elever och gör så att vi når våra mål.Vi vill att hon ska vinna för att hon är en underbar lärare och vill alltid få oss att göra vårat bästa. Hon förtjänar att vinna för att hon ger allt för att vi ska må bra i skolan och känna oss trygga. Hon ger allt för oss och nu ger vi allt för henne!

Per Rohlin

Kunskapsskolan Katrineholm

Han är bäst på att lära mig nya saker och det bästa och roligaste läraren på hela skolan. Han har också hjälpt mig med mina allergier och svårigheter i skolan från fösta dagen jag började sjunde klass

Kil

Anna Jarl

Sannerudsskolan 8-9

Anna är världens bästa lärare. Hon finns där och hon ser alla elever. Hon förstår oss och att vi ska må bra är prio 1. Eftersom hon själv har dyslexi så förstår hon eleverna på ett sätt andra lärare inte gör.Hon ger oss möjligheter och redskap för att utvecklas i vår takt.Jag vet inte vad vi skulle ha gjort utan Anna, hon är en förebild för alla elever.Alltid glad, positiv och omtänksam. Hon finns alltid där med en kram när det behövs.Hon förtjänar alla priser som någonsin går att få!

Kent Gustafsson

Sannerudsskolan 8-9

Kent Gustafsson är den mest kärleksfulla och värmande läraren som existerar. Han motiverar alla att göra sitt bästa. Som han själv säger "Jag lär er inte det är ni som lär er själva, jag kan bara hjälpa till". Från Kents lektioner ser man nästan alltid ett leende på allas munnar. Alla hoppas att få ha Kent som mentor. Men han behandlar alla lika oavsett vad. Han fixar bidrag från staten så vi får åka på resor. Det är svårt att skriva om Kent med 500 ord. Men det blev mina ord om Kent Gustafsson.

Johnnie Lindgren

Dallidenskolan

Johnnie är intressant att lyssna på och gör nya saker och han är helt enkelt bara king

Mari Lindström

Dallidenskolan

hon har lärt mig mycket på en och en halv termin. Jag skulle inte ha lärt mig så mycket med en annan lärare

Klippan

Jenny Crona

Krika Bygdeskola

Klassen slutade på krikabygdesskola och ska nu efter sommaren börja på högstadiet. Jenny har gjort mig intresserad, glad, hon har stöttat mig, hon undervisar på ett mycket bra sätt och jag har lärt mig så mycket av henne som jag kommer ta med mig hela livet. Hon har alltid gjort alla i klassen glad och intresserade och hon har alltid motiverat oss till att utvecklas ytterligare. Hon har varit öppen och låtit oss öppna upp oss till henne, och det har vi viljat eftersom hon utstrålar trygghet.

Sara Pommer Torstensson

Krika byggdeskola

För att hon får oss att förstå på ett bra sett och att när man tänker jag är sämst jag klarar det inte så får hon oss att tro på oss själva hon är som en extra mamma.Hon är inte för sträng eller för snäll.hon är aldedes perfekt.även när man är jätte glad så gör hon en ännu gladare.Varenda morgon jag är ledsen så blir jag varm av att se hon.hon känns som en i familjen.Hon får oss att aldrig ge upp och det tycker jag är viktigt.Många i min klass tycker också att hon är den snälaste läraren i livet

Niloofar Mehrali

Snyggatorpsskolan 1

Hej, Niloofar är en av de bästa lärarna jag någonsin haft! Man lär sig så mycket av henne och hennes lektioner är alltid så roliga. Hon har förbetrat mina betyg sen mellanstadiet väldigt mycket. Jag är tacksam att kunna ha henne som lärare! Vi älskar Niloo! ❤️ och hon förklarar alltid bra och klassen älskar henne! ❤️

Tove Larsson

Bofinkenskolan

Vår klass har alltid varit en stökig klass och det har alltid varit dålig stämning. Vi fick vår lärare för 1, 5 år sedan och sedan dess har vi inte haft några bråk. Alla respekterar varandra i klassen tack vare vår lärare. Alla som har varit stökiga är nu lugna, alla som innan inte var med på lektionerna är nu med och försöker, alla som har varit osäkra har blivit mer säkra än vad de var innan och allt tack vare vår lärare. Men det bästa med Tove är att hon stärker ens självförtroende.

Knivsta

Malin Wallqvist

Adolfsbergsskolan

Å kära Malin! Sådan glädje och kärlek du sprider på denna skola. Tänk att du som lärare ger oss alla möjligheter till att lyckas i skolan, du är inte bara en sån lärare som man bara ser som lärare på skolan. Du bryr dig om oss, du märker när vi inte mår bra, och du bryr dig, när man inte är på topp är du den bästa på hela skolan att prata med, du förstår verkligen och man kan verkligen se framåt även fast att situationen är skit. Tack för att du är du och fler lärare borde göra som dig. Kram

Kramfors

Bjarne Sjödin

Högakustenskolan

Bjarne är en härlig och rolig lärare som alltid vill elevens bästa och ser alltid till att vi har det bra på lektionerna och han är alltid på bra humör. Han försöker skämta och skoja med oss i klassen (även andra klasser) så att vi alltid är på gott humör och motiverade till att jobba

Carola Viksten

Gudmundråskolan

Carola är en lärare som skapar respekt och håller ordning i klassen. Carola lär ut på ett roligt sätt och skapar skapar en nyfikenhet till ämnet även om vi elever inte alltid tycker att ämnet hon ska undervisa oss i är så intressant. Om man har något som man behöver prata om så tar hon alltid tid för oss elever. Carola individanpassar undervisning utifrån våra styrkor och svagheter, om man undrar något eller inte förstår så tar hon sig alltid tid och förklarar så att man förstår.

Peter Hedberg

Ådalsskolan 1

Peter Hedberg har lärt mig och min klass (Sa16) vad som bland annat tillhör Sveriges värderingar, våra rättigheter samt samhörighet mellan svenskar och invandrare. Han påvisade hur viktigt det är att förstå och ta till sig utav andra kulturer också etniciteter, samt se bortom främlingsfientlighet och kränkande behandling oavsett hudfärg, kön och bakgrund. Peters engagemang i samhällsfrågor, och vad som betraktas som svenskt har givit mig en ögonöppnare som jag kommer att ta med mig.

Kristianstad

Jonna Gomér

Söderportsgymnasiet

Jag tycker Jonna lär ut i sina ämnen, svenska och samhällskunskap, på ett mycket förståligt och inspirerande sätt. Jonna inspirerar till fortsatt utveckling. Hon respekterar alla i klassrummet. Dessutom är hon iyhörd. Jonna ser ens hjälpbehov och handleder en utifrån det, samt anpassar sitt ledarskap även utifrån det. Jag tycker att Jonna, lärare i svenska och samhällskunskap på Söderportsgymnasiet, är en värdig vinnare för hennes unika insatser för oss elever som lärare!

Tony Erimån

Drottning Blanka Gymnasieskola

Tony fick mig att inse att kunskap är viktigt. Han säger alltid till oss elever att om man lägger ner tiden så klarar man allting och att man behöver ta ansvar, det går inte att förlita sig på att andra ska göra saker åt en. Han har förändrat mitt liv och har gett mig andra perspektiv på livet. Han har utvecklat mitt tankesätt och det är inte bara mig. Han hjälper elever varje dag och de som tar sig tiden att lyssna lär sig något fantastiskt varje dag på hans lektioner. Tony förändrade mitt liv.

Tarja Stark

Drottning Blankas Gymnasieskola

Jag har bland annat ADHD som medför stora problem för mig att klara av skolan. Tarja tar sig tid att hjälpa mig som ingen annan gjort förut. Det känns dock ej som hjälp för att jag ej klarar det själv, det känns som jag umgås med en vän. Hon frågar alltid hur vi mår och hur livet är. Hon lägger inte bara sin privattid på att hjälpa mig i skolan. Hon lägger tid på att lära känna elever på riktigt. Tack vare Tarja Stark känner jag mig inte oduglig i skolan längre.

Leutrim Halitaj

Fröknegårdskolan H2

Jag vill så gärna att min So-lärare Leutrim ska vinna för att han gör arbetet som är väldigt viktigt för både mig och alla andra.Han strävar efter att varje elev ska bli godkända och för att kunna göra det så gör han alt för att arbetet och undervisningen ska bli roligare. Han inspirerar väldigt mycket och han vill att vi ska kämpa för att få godkända betyg och han finns alltid där för oss.

Joakim Kosinski

Fröknegårdskolan H2

För att han får alla i min klass att vilja lära sig nytt och blir mer inspirerade till sina studier, även att han är snäll och vill sitt bästa fr varje elev han har. Han bryr sig också om oss elever och ör inte som andra lärare han är annorlunda och har mycket mer energi än andra lärare. Han är alltid positiv och har en glöd för sitt lärande vilket jag älskar.

Martin Ånskog

Önnestads skola MH

Martin är en fantastisk lärare med hög ambition. Han är ens kompis, lärare och en stor inspirationskälla på samma gång. Han ser på varje individ som en växt. Från början beroende av stöd, men som sedan med inspiration, respekt, glädje och nyänkande från honom växer till en självständig planta. Han får en att lämna varje lektion med ett stort leende på läpparna och med huvudet fullt av kreativa, roliga, extrema och galna idéer kring utveckling både personligt och med det vi skapar på lektionen.

Roger Jönsson

Milnergymnasiet HV, VO

Bästa läraren jag haft i mitt liv! Grym på att förklara, ger en självkänsla och hopp. Kämpar för varje elev och ser alla som olika individer!

Jens Pettersson

Milnergymnasiet barn- och fritidsprogrammet

Han inspirerad oss som klass till att vilja lära oss mer. Hans engagemang gör att man själv vill lära sig och man blir själv engagerad. Han är världens bästa lärare.

Eric Bengtson

Hammars skola

Min\vår lärare är en jätte bra lärare. Han är rolig samtidigt som lärorik. Min lärare har lärt mig massa massa nya saker. Massa saker redan på 1 år. Han inspirerar oss på olika sätt. Han brukar göra så att man bara vill lära sig mer och mer. Han brukar göra en massa aktiviteter med oss. Han är med och skrattar med oss. Det finns mycket mer saker jag vill berätta men vet verkligen inte vart jag ska böra. Så detta får räcka.

Per-Åke Mattsson

Fröknegårdskolan H1

Får en att längta till tyskan och gör språket roligt att lära sig fast att det är svårt! Alltid glad och berättar intressanta saker om hans upplevelser i Tyskland och livet! Bra taktik som får oss att lyckas i ämnet och han är väldigt insatt och intresserad i tyskan!

Emma Lundström

Köpinge skola

Hon är rekvisita och tänker alltid på vad som är bäst för oss och fixar så att alla lär sig något varje lektion.

Veronica Rosvall

Söderportgymnasiet IM, RG

Visar respekt för alla och gör det bästa för varje elev så att den kan lära sig, stärka sin självkänsla och kunskap på sitt individuella sätt.Får alla att trivas i skolan.

Marie Lindholm

Fröknegårdskolan H2

Marie stöttar i alla stadier, från det att man inte förstår ett smack till det att man förstår allt. Hon förklarar på ett enkelt sätt hur saker och ting går till och gör det på ett sätt som gör att man vill lära sig mer. Hon förstår dessutom eleverna i klssen och tar sig alltid tid att lyssna på oss och svarar alltid på våra frågor. Det är alltid hennes lektioner man längtar efter. I fältet där man skulle sätta i ordning vad läraren var bäst på gick det inte, för hon är lika bra på allt. #Marie!

Malin Klaren

Söderportgymnasiet IM, RG

Malin är en lärare som är lyhörd och bra på att anpassa lektionerna efter elevernas olika förutsättningar/behov. Detta leder till att jag känner mig sedd i klassrummet och får möjlighet att utvecklas i min egna takt, något som får mig att inspireras till att vilja lära mig mer. Med detta sagt anser jag att Malin Klarén förtjänar nomineringen som inspiratör.

Anna Topcu

Milnergymnasiet vo

Hon är en fantastisk person som verkligen finns där för sina elever. Hon hjälpte mig och stöttade oss alla som genomgått en jobbig skolgång och hon bör verkligen hyllas för sin fantastiska personlighet!!

Annika Lundberg

LBS Ljud & Bildskolan Kristianstad

Jag har aldrig haft en så bra lärare som Annika. Hon är inte bara jätteduktig på att förklara för de elever som inte har lika lätt för mattematiken, utan även duktig på att sätta ihop och hänvisa till svårare uppgifter för de som vill ha lite mer utmaning. Hon bryr sig verkligen om hur det går för oss ochstår vi vår sida och hjälper oss nå våra drömbetyg. Hon är alltid där när man behöver hennes hjälp när hon inte har lektion, även om hon har bråttom till tåget. Hon bryr sig helt enkelt.

Nadia Naddi

Plusgymnasiet Kristianstad

Nadia är en passionerad och intelligent språklärare som vill alla sina elever sitt bästa. Hon uppmuntrar och ger beröm men samt feeback för att vi ska lyckas med det bästa.

Morgan Jacobsson

Drottning Blanka

Min lärare är den bästa samhällslärare i hela Kristianstad. Han går alltid in på lektionen med världens största leende på läpparna, han är alltid positiv hela lektionen. Han får oss att känna oss värdefulla och hjälper oss på ett sätt som jag aldrig varit med om.

Anse Eldh

Plusgymnasiet Kristianstad

Anse är en så fantastisk människa på alla sätt och vis, både som en lärare men även som en person man kan vända sig till med privata problem. Hon hjälper och stöttar en på ett sätt jag aldrig sett förut, både skolmässigt men även personligt. Hon är helt fantastisk på det hon gör och har alltid svar på ens problem. Hon finns verkligen där för en och visar att hon vet att man gör sitt bästa under sina egna omständigheter. Jag har aldrig mött en sådan fantastisk människa som Anse innan. Hon är bäst

Malena Törnblom

Plusgymnasiet Kristianstad

Du är en bra lärare och för lektionerna framåt på ett roligt och smart sätt. Du är duktigt på att undervisa och väldigt förstående, du ser vad som krävs för att alla klasskamrater ska uppnå sina mål och du pushar alltid en till att klara saker när man tvivlar. Tack.

Jeanette Karlsson

Plusgymnasiet Kristianstad

För att hon skapar respekt, ger inspiration och ser oss elever. Hon ser och respekterar varje elev som ingen annan lärare. Hon engagerar sig i elevernas hälsa och prioriterar hälsan hos eleverna, exempelvis har hon hjälpt mig få vård med min anorexi. Hon gör undervisningen så grundlig och pedagogisk att alla elever hänger med och kan nå sina betygs mål. Hon har även en förmåga att alltid gör undervisningen så intressant att alla vill lära sig mer och det finns en unik arbetsro och respekt då.

Jenny Edlund

DrottningBlankas Gymnasieskola Kristianstad

Jenny Edlund är den mest fantastiska hantverksläraren jag någonsinn kommer att ha i alla mina år som jag kommer att gå här på denna fantastiska skola. Jag inspireras av dina tips och triks du visar oss på dina lektioner och känner att jag bara vill lära mig mer.

Dalila Adilagic

NTI Gymnasiet

Sen Delila kommit in på skolan så har väldigt mycket förändrats till det bättre! Hon har inte varit lärare på skolan så länge man har gjort extremt stora förändringar och framsteg för bland annat oss elever. Hon har tagit rollen som ledare och sett till att andra lärare skärpt sig och gör vad dem ska. Som lärare ser hon ständigt till att vi utvecklas så mycket som möjligt och ger hela tiden feedback. Jag har aldrig sätt en så engagerad lärare, hon håller även alla eleverna på ett bra humör!

Mattias Stark

Drottning Blanka

Jag tycket att Mattias förtjänar att vinna detta pris då han verkligen har fått mig att vilja kämpa mer för skolan, han är en underbar människa och lärare till alla elever. Mattias är den läraren man inte trodde fanns. Han är rättvis och kommer alltid med bra och roliga arbetsuppgifter som passar alla elever så att det ska fungera för alla. Mattias är en ny lärare som har tagit skolan med storm, detta är en lärare som får en att vilja komma till skolan och kämpa. Han får oss elever till att arbeta hårdare.

Andreas Pettersson

Drottning blankas gymnasieskola

Jag tycket att Andreas är en mycket bra lärare som förtjänar ett pris

Christoffer Lindskoug

Drottning blanka

Christoffer är en underbar lärare som inspirerar och engagerar sig i sitt arbete. Han förtjänar att få detta bekräftat!

Madeleine Frey

Drottningblanka

Madde har alltid funnits där för mig varje gång jag får dålig självkänsla och byggt upp det igen genom att stötta och inspirera mig. Hon bryr sig om alla sina elever som om dem vore hennes egna barn och lär ut med hjälp av kärlek och omsorg. Hon inspirerar mig till att fortsätta kämpa mot mina mål i livet.

Alexander Strandberg

LBS Ljud & Bildskolan Kristianstad

Jag vill nominera Alexander, för att han har lärt mig allt om 3D grafik och modellering under bara 2 år, hans utlärningsförmåga är jätte bra och han anpassar uppgifter efter ens egna behov, samt att han får en att vilja lära sig mer. Han är som en vän och lärare på samma gång och han är den lärare jag har mest tillit till. Han bryr sig om alla i klassen och han sprider bra energi vilket också gör det lättare och roligare at gå till skolan. Om någon förtjänar att vinna så är det han, helt klart.

David Andersson

IT-Gymnasiet Kristianstad

Han är en ytterst inspirerande lärare som gör allt för sina elever, han får oss att tänka nytt och anpassar lektionerna efter oss och gör allt för att vi ska klara oss o göra framsteg. Jag tycker även jag är en mycket bra lärare överlag och förtjänar att vinna. Han gör ett väldigt bra jobb och motiverar eleverna till att arbeta.

Christan Van Gils

NTI Gymnasiet

Min lärare Christian är inte en vanlig lärare. Han stöttade mig igenom så mycket mer än bara mattekurserna han hade mig i. Han var det självklara valet som man kunde gå till om något hade hänt, även om det inte var skolrelaterat. Man kunde alltid prata om allt mellan himmel och jord samtidigt som han motiverade mig för att klara av skolan. Jag vet att jag inte är ensam om att känna en sånhär lycka över att ha haft honom som lärare dessa 3 åren. Han kommer vara saknad efter studenten.

Gun Lyckander

Jag skulle vilja nominera min lärare Gun, för Gun är en fantastik lärare. Hon inspirerar mig till att vilja lära mig mer. Vi har jätteroliga lektioner och hon tar alltid hänsyn till vad vi elever tycker och känner. Jag tycker alla borde få ha en lärare som Gun. Innan tyckte jag skolan var tråkig och onödig, men nu tycker jag det är jättekul att vara i skolan och lära mig. Gun är en fantasik lärare och jag älskar Gun.

Kenan Sabic

LBS Ljud & Bildskolan Kristianstad

Jag vill nominera min lärare för att han är den bästa läraren jag haft på länge kanske någonsin för att han är lugn men samtidigt sträng och rättvis för att alla hans elever ska lyckas. Kenan är en fantastiskt snäll och underbar människa samt att han är duktig på fotboll. Han är enkel att prata med, Han hjälper alltid en om man behöver hjälp, Finns alltid att trösta en.

Leif Håkansson

Plusgymnasiet Kristianstad

Leif är en positiv och energifylld mentor på skolan, Han sprider glädje och han har aldrig sura miner. Han inopererar oss hela tiden. Leif förtjänar att vinna

Patrik Carlsson

Drottning Blankas gymnasieskola (Bytt namn)

Jag har haft Patrik, som vi kallar Pocke, som svenskalärare på gymnasiet i 2 år nu och han är en av de bästa lärarna jag någonsin haft under hela min skolgång. Han vill alltid sina elevers bästa och han pushar oss till att alltid sträva högre, både i skolan och utanför skolan. Pocke är en lärare som inte bara kommer på roliga skoluppgifter, han arbetar även hårt för att stärka oss som individer och klass genom att hela tiden berömma oss för våra insatser och belöna oss med roliga musikquiz som stärker vår gemenskap.

Kristinehamn

Ingrid Karlsson

Grunnebacka

Hon är den bästa läraren hon gör så att man förstår om man har svårt så hjälper hon en när man träffar henne känner man direkt att man kan säga allt till henne hon är bra helt underbar.

Lars Hallgren

Presterudsgymnasiet

Lars är världens bästa lärare, han visar verkligen att han brinner för sitt jobb och han bryr sig om oss alla mer än han själv. Han lär oss att ha empati och tänka på ett bättre sätt. Han gör lektionerna och alla genomgång super roliga och jag har aldrig någonsin hört en elev säga att Lars inte är den bästa läraren som finns. Om vi har problem och behöver en axel att gråta ut på så finns hans alltid där nästan som en pappa. Alla har så otroligt mycket respekt för honom för han är så fantastisk.

Krokom

Olle Näslund

Ås

Olle är nästintill alla i vår klass favoritlärare. Han är bra på det han gör, ger oss uttänkta uppgifter och är rolig. Han har en tendens att dra ordvitsar och kommer lätt in på sidospår, båda sakerna får oss elever att skratta. Han är inte en sådan lärare som ger skäll, eftersom majoriteten av eleverna gör sitt arbete och respekterar honom. Det kommer vara jobbigt att sluta grundkolan och börja på gymnasiet när man vet att det blir utan en sådan bra svenskalärare.

Magnus Färggren

Ås skola 4-9

Magnus gör alla SO lektioner roliga och man längtar alltid till lektioner med honom. Han är en riktig komiker som har ett bra sätt att lära ut på. Han lär ut Samhällskunskap, Historia, Religion och Geografi. Magnus är den som har gjort att So är mitt favoritämne, jag blir alltid intresserad av att lyssna på hans genomgångar och hans uppgifter är toppenbra!

Maria Andersson

Nyhedens skola

Hon har fått mig att tycka matte är kul men framför allt fått mig att tro på mig själv och att jag faktiskt kan. Hon är bra på att förklara och ger sig inte förrän jag förstått.

Kumla

Jenny Ring

Vialundskolan

Jenny förtjänar att vinna därför att hon är en guldklimp. Hon är envis och en viljestark kvinna som inte ger upp förrän hennes elever har fått godkänd i sina ämnen, hon bryr sig om oss som om vi vore hennes egna barn. Man kan prata om allting med henne för att hon förstår en till 110% och lyssnar. Jenny får en att skapa ett nytänkande och kreativitet.

Kungsbacka

Joacim Ek

Drottning Blanka

Jag tycker att Joacim motiverar mig till att vilja lära mig mer. Han förklarar på ett enkelt och förstående sätt.Han är alltid glad och positiv och ger 100% på varje lektion, ingen lektion med honom är sig lik och det finns inga tråkiga stunder med honom. Om någon dessutom inte heller mår toppen en dag anpassar han sig för hens behov, detsamma gäller med de som har svårigheter-han anpassar sig. Han ger bra uppgifter och har full kontroll med sitt upplägg över terminen.Han respekterar allas åsikt

Jennie Olofsson

KMS Kullaviks Montessoriskola

Jennie är en nytänkande lärare som alltid sprider glädje och peppar. Samtidigt som hon lär oss viktiga grunder så använder hon extremt roligt material. Så som att göra Vloggar på franska och att göra egna filmrecsentioner till böcker. Vilket leder till att vi lär oss för framtiden men även blir taggade inför varje lektion. Jennie brinner för kunskapen om jämnlikhet och normer så det kan ingen i klassen säga att vi inte har nog med erfarenhet av. Jennie är även som en go vän med ett stort hjärta.

Thomas Blåberg

Drottning Blankas Gymnasieskola

Jag vill att min lärare Thomas Blåberg ska vinna för att han är nog den gosigste och snällaste läraren jag har haft. Han ger mig och andra elever mycket skratt och både kunskap under hans undervisningar. Han kan ha en presentation under hela lektions tiden men man blir aldrig ofokuserad eller ointresserad för att han gör det på ett sånt bra sätt. Allt han pratar om och presenterar fastnar i huvudet direkt.Han får mig att vela lära mig mer och ger alla det bästa förutsättningarna att lyckas.

Erika Helmström

Praktiska gymnasium Kungsbacka

Erika Helmström har stöttat mig sen jag började på Praktiska gymnasiet. Hon har verkligen fått mig att tro på mig själv. Jag har fått tydliga instruktioner av henne om vad jag ska arbeta med på lektionen. Jag har fått jättemycket stöttning av henne när jag verkligen har behövt det. Hon har fått mig att må bra i mig själv genom att stötta och tro på mig.

Richard Mentzer

Han har bytt skola dock.

Richard Mentzer kommer alltid ha en plats i eleverna i 9Bs hjärtan.Han tog alltid emot oss med respekt och han har lärt oss enormt mycket.Han fanns alltid där om man hade problem - oavsett vad det handlade om.Richard är tyvärr inte vår lärare längre,han slutade i februari.Vi saknar honom och han var en lärare som var såpass engagerad att tillochmed de minst motiverade eleverna jobbade på lektionerna.Hans arbetssätt tillsåg alla elevers behov han arbetade hårt för att alla skulle göra sitt bästa.

Susanna Börjesson

hedeskolan

Jag nominerade Susanna för att hon bryr sig verkligen om oss elever jätte mycket, man vet att man kan gå till henne om något har hänt och tar oss på allvar och är väldigt förstående! Hon hjälper en med nästan vad som helst i skolan! När det egentligen inte är hennes plikt! hon är väldigt bestämd om vad som gäller. Därför är det väldigt tryggt på hennes lektioner! Hon pratar väldigt mycket om att respektera varandra,att gå sin egna väg och inte påpeka o.s.v

Eva Törnqvist

Praktiska gymnasiet

Jag tycker hon är bästa läraren för man vill alltid vara på hennes lektioner hon gör så man har kul medans man jobbar

Katarina Dahlström

Drottning Blankas Gymnasieskola

Katarina är nog den bästa läraren jag någonsin haft. Hon är alltid väldigt ärlig i sin undervisning och backar inte för att blanda in humor. Hon har koll så att alla kan koncentrera sig men låter ändå sina elever diskutera och prata lite för att lätta upp stämningen. Jag har haft svårt för matte genom gymnasiet men Katarina har hjälpt mig något enormt och anpassar undervisningen så den passar varje enskild elev. Hon är bästa läraren helt enkelt!

Kristoffer Eckerström

Särö skola 4-9

Kristoffer är den läraren jag kommer komma ihåg när jag är 50 år och blickar tillbaka till skolgång. Idag går jag egentligen på årskurs 2 i gymnasiet men jag kände då när jag gick i 9an att han utan tvekan var den lärare som varit bäst på undervisning och ledarskap och jag står än idag fast vid den punkten.

Jenny Westberg

Tingbergsskolan A-C

För att hon är bäst.och hon motiverar mig att tänka nytt.hon insperar mig.och så gör hon så att jag mår bättre om något har hänt tex att jag har ramlat eller att någon beter sig dumt.

Kungsör

Natalie Gill

boukefs privatskola

Hon lär alla elever mycket bra och är jättesnäll och fin. Hon lyssnar också vad eleverna vill och hon tänker på alla inte bara på sig själv. Vi jobbar inte bra varje lektion, utan vi har det också roligt några gånger.

Johanna Wallmon

Kung Karls skola

Johanna sätter alltid ett leende på mina läppar. Man kan alltid prata med henne, hon kan komma ut en kort sekund från en lektion för att hjälpa. Hon anpassar arbetet och krav efter elev, trots att hon inte behöver. Hon lyssnar på oss elever och ger oss råd baserat på hur vi arbetar och hur vi är som personer. Auran runt henne är på något sätt alltid glad, trots att hon kan må dåligt själv. Människorna i hennes omgivning är alltid prio 1. Hon vågar även stå för vad hon tycker utan att attackera!

Kungälv

Kajsa Skogsberg

Filbornaskolan

Kajsa är en utomordentligt duktig och kompetent Idrottslärare, hon verkar inte bara för elevernas bästa utan även för idrott och rörelse för alla. Hon är förutom idrottslärare ambassadör för ”vintercyklarna” i Kungälv och gympaledare i Kärna. Kajsa förtjänar priset då hon alltid uppmuntrar och vägleder sina elever genom idrott och rörelse på en tvärvetenskapligt och underhållande sätt. Kajsa har varit en del av Mimers hus gymnasium sen starten och gjort ett starkt avtryck på många generationer.

Anna Malm

Mimers Hus gymnasium Hugin

Jag vill helt ärligt uttrycka mig att jag älskar min lärare. Hon är en sån fruktansvärt trevlig och underbar människa! Jag har aldrig kommit lärare nära men Anna Malm har verkligen fått mig att tycka om hennes lektioner samt att jag verkligen tycker om henne

Robert Svensson

Munkegärdeskolan

Robert är en jättebra lärare för att han är vän med alla elever han undervisar och han är bra på att anpassa undervisningen så att inget är för svårt eller lätt för någon. När jag började i högstadiet tyckte jag inte att matte var så roligt men eftersom han är en bra och rolig lärare så är det numitt favoritämne. Han tycker även om det han gör och han anmälde oss i en tävling som heter Zigma 8 där våran klass kom på delad andraplats i Sverige och alla hans klasser kom topp 14 i hela Sverige.

Cecilia Anderö

Fontinskolan

Cilla inspererar många elever till att vilja lära sig mer och nya saker. Hon lär ut saker bra.Hon är bestämd men ändå alltid snäll. Hon får alltid skolan att bli rolig så att man vill komma till skolan.

Kävlinge

Corina Welther

Skönadalsskolan

Corina ska vinna för att hon inspirerar eleverna till att gilla skolan. Hon visar också att hon gillar sitt jobb och engagerar sig väldigt mycket i sitt jobb och Corina gör allt för att elevens ska ha det så bra som möjligt.

Ida Rudin

Nyvångskolan

Hon är sträng men samtidigt snäll. Vi har haft henne i 4 år nu och ska börja fyran. Vi kommer sakna henne och vill att hon ska få ett pris som Hejdå och tack från oss i 3B.

Ellinor Roos

Lackarlängaskolan

Hon är världens bästa lärare för att:Hon lär ut på det roligaste sättet och fick våran klass att vilja lära oss mer alla saknar henne (hon har slutat på bör skola)

Sandra Röiseth

Dösjebroskolan

Sandra är läraren som är en förebild för många, både barn, föräldrar och lärare. Hennes engagemang pulserar varje minut i hennes ådror och det är så starkt så man känner det. Barnen känner hennes värme som blandas upp med struktur. Hon lär genom glädje, hon lär genom att barnen får tillgång till många olika inlärningsmöjligheter och hon fångar upp barnen där de är, pushar dem med kärlek och en tilltro som motiverar barnen att prestera! Jag önskar att hon varit min lärare när jag växte upp!

Köping

Tracy Schankin

Scheeleskolan

Min lärare förtjänar detta pris för det är en lärare som finns där. Hon ser varje individ och lär ut så alla förstår. Min lärare lär ut på ett sätt så man vill lära sig mer, men hon är allas vän i klassrummet. Det går alltid att prata med henne om man inte förstår något eller om det är något som bekymrar en. Min lärare finns alltid där för var och en och ingen lämnas utanför. Man har det alltid roligt på engelska lektionerna och man lär sig mycket. Min lärare förtjänar detta pris i lärargalan.

Lotta Nyström

Skogsbrynskolan

När jag hör ordet lärare så tänker jag direkt på min mamma Lotta. En person som alltid strävar efter att få elever att lyckas.Trots att särskolan ofta blandar olika årskullar i samma klass leder hon barnen med ett inspirerande ledarskap där hon ständigt försöker få ihop alla små pusselbitar så att lärandet når ut till barnen. Hon sätter alltid barnen i första han och gör det som gynnar barnens lärande. Hon har stor kreativitet vilket speglas i undervisningen. Hon är en stor favorit hos många!

Virpi Cromnow

Kompetenscenter

Virpi är en fin lärare som anpassar undervisningen och ser eleven. Hennes mål är att eleven ska klara studierna och tilllsanmans med eleven utformar de undervisningen så de når målen. Hon är en fin förebild. En lärare alla minns

Laholm

Christian Hanke

Våxtorpsskolan

Jag nominerar Christian aka "Hanke". Jag nominerar han gör att han är alltid driven och alltid skämt sam och rolig. Hanke lär en alltid något nytt på vare lektion. Han öppnar upp olika och nya sätt att tänk och göra uppgifter på. Hanke gör mig och många andra motiverade till studierna och uppgifter genom ge tips och tricks. Hanke hat aldrig en tråkig lektion utan gör alltid att du kommer ut genom dörren och tycker fan jag har lärt mig detta och kan detta. Han kan då mycket inom matte och NO.

Stefan Dahlman

Våxtorpsskolan

Jag nominerar Stefan för att han är en lärare som kombinerar sina ämnen och gör de ämnena mycket roligare och mer intressanta. Stefan strävar hela tiden till att lära oss så mycket som möjligt och han har gjort att min klass alltid gillar att komma till hans lektioner och få kunskap som du kommer att behöva framöver.

Landskrona

Mattias Kantola

PeterSvenskolan Landskrona

Mattias ser till varje elevs behov. Mattias hjälper,stöttar och inspirerar.

Mia Andreasson

PeterSvenskolan Landskrona

Mia är envis och kämpar med att vi ska förstå. Hon brådskar aldrig igenom något, utan är noga med att alla är med. Hon är den bästa läraren.

Helene Pernet

PeterSvenskolan Landskrona

Helle är den bästa läraren någonsin hon är snäll gullig fin super personnamn kan inte bli arg på henne för hon är för fantastik❤️

Piedad Román

Kunskapsskolan Landskrona

Piedad får oss elever att tycka om lektionerna. Jag har en vän som hade sådan ångest över att ha spanska, iklädd så kom hon inte alls till skolan den dagen. När Piedad blev vår lärare i Spanska så tog hon tag i vår spanskagrupp och gjorde våra lektioner roliga. Idag så kan min vän gå till lektionerna utan problem och hon tycker till och med att lektionerna är roliga. Jag har själv insett att jag kan om jag vill vilket jag inte hade gjort utan Piedad. Piedad är en stjärna!

Leksand

Emilia Sennström

Leksands gymnasium

Emilia har ända sen i början av läsåret uppmanat oss i klasen att prata på lektionerna för att utbyta tankar, ider och åsikter. Hon står upp för sin åsikt och uppmanar oss att göra desamma, även när våra åsikter inte är dessama som hennes egna. Hon är väldigt duktig på att få oss att starta diskutioner samt att till viss del vägleda våra samtal när vi börjar spåra.

Joakim Högås

Leksands gymnasium

Joakim Högås är inte bara en bra lärare utan den finaste människan jag någonsin träffat. Han vill ingen ont utan vill bara hjälpa så alla får den hjälp dom behöver i sin takt. Han jobbar övertid för att hjälpa oss elever och hjälpa oss om vi har det svårt i livet också! Är det någon som är värd detta pris är det han.

Glenn Sandahl

Leksands gymnasium

Glenn är en stor inspiratör och försöker hela tiden hitta på utmanande och verklighetskopplade arbetsuppgifter i nya och spännande programvaror som utmanar vår kreativitet. Glenn bryr sig om alla i klassrummet och ser till att alla får förutsättningar att jobba aktivt med de aktuella uppgifterna.

Pauline Samuelsson

Tällbergs skola

För att hon är en bra lärare. Jag tycker att hon är bra och att hon är bra på att lära mig en massa saker. Hon bryr sig om mig och gör så att jag känner mig glad och vill gå till skolan.Det känns roligt att gå till Paulines lektioner. Pauline hjälper alla och är supersnäll. Jag vill alltid ha henne som fröken.

Margareta Werpers

Banérskolan

Maggan har under mina år på mellanstadiet lärt mig mycket som jag idag, på gymnasiet, har nytta av. Hon har lärt mig att man alltid ska respektera andra och vara vänlig. I vår klass talade vi ofta om hur man är en bra kompis.Hon lärde oss också om vett och etikett - jag minns hur vi brukade läsa ur en av Magdalena Ribbings böcker. Hon tog alltid upp nyheter, minnesdagar (framför allt förintelsens) och världsläget på lektionerna. Vi diskuterade och reflekterade alltid. Det har utvecklat mig.

Eva Klebo Ullman

Leksands gymnasium

En lärare, och en vän. Oerhört vänlig och lärorik människa, tar livet med en nypa salt, och peppar oss alla med ett leende. Jag vill inte bara skryta om hur mycket vi lär oss språkligt, utan också om hur mycket inspiration vi får. När livet går snett så sträcker hon ut en hand och ger en kram, det är mer än vad en bra lärare är.

Lars-Olof Hedlund- biörs

Leksands gymnasium

Lollo som han också kallas är den som alltid sprider glädje och är den som får alla andra på bra humör,som han brukar säga "Mår inte ni bra hur ska jag då kunna må bra?". Han är den som alltid sprider glädje runt om kring sig och man blir alltid glad så fort man ser eller hör han. En riktigt motiverande och inspererande lärare som stöttar en igenom vått och torrt oavsett hur han själv mår, en riktig stjärna i mina ögon och alla förtjänar att ha en som han i sitt liv för det är helt underbart!

Anders Nyberg

Leksands gymnasium

Jag tycker att Anders ska vinna för att han är så ödmjuk och ser alltid det bästa hos eleven. Han ger inte alltid en förklaring på en gång utan ger istället ledtrådar så att man själv börjar tänka på rätt väg. Han har alltid lösningar på olika problem som uppstår för oss elever och det går alltid att diskutera med honom om hur vi skulle vilja ha undervisningen. Anders tittar ofta utifrån olika perspektiv om det går att lösa på andra sätt vilket är en väldigt bra egenskap.

Maisy Borg

Leksands gymnasium

Maisy inspirerar mig att tänka större och tro på mig själv. Det är tack vare henne jag klarade av att gå tillbaka till skolan efter 6 månaders sjukskrivning. Hon är alltid positiv och sprider alltid glädje. En fantastisk lärare som ser alla och ger allt för att alla ska lära sig allt.

Jonas Trädgård

Leksands gymnasium

Väldigt aktiv kommunikation med alla elever i klassen och anpassar studierna bra för varje person. Är en trevlig och rolig lärare och kan vara sträng när det behövs.

Felicia Leven

Leksands gymnasium

Fantastisk lärare som gör det roligt att komma till skolan, väldigt social och omtänksam och har väldigt roliga lektioner

Bengt Ryss

Leksands gymnasium

Ser alla elever som indivden , och är bra på att undervisa och förklara.

Axel Agnas

Leksands gymnasium

Har aldrig vart så intresserad av något ämne i skolan som när man han axel! Han liksom gör att ämnet blir roligt och intressant! Man ser alltid fram emot hans lektioner! Har aldrig lärt mig så mycket på så kort tid som med han! Grym lärare helt enkelt! Alla borde vara som han

Eva Backlund

Åkerö skola F-9

Eva är så värd att vinna detta priset, hon är min lärare men samtidigt som en bästa vän som man kan prata om allt med, you go girl!Du har lärt mig så sjukt mycket dessa 3 år och hoppas du fortsätter med de du gör för du är grym!❤️

Lerum

Helene Hellrin

Alléskolan skolenhet Ask

Hon är den bästa läraren i hela världen hon har fått hela klassen att inte vilja röka när de blir stora. Hon är också väldigt bra på lära ut matte så man kan få ett bra jobb, hon luktar också väldigt gott och så tänker hon på säkerheten genom att tejpa för brandvarnaren

Robin Mann

Torpskolan skolenhet 1

Robin är inspirerande och vill alltid väl. Han motiverar och hjälper en alltid med sina studier och hur man som person ska utvecklas. Robin är den bästa lärare vi någonsin har haft och vi kommer verkligen sakna honom. Han förtjänar verkligen detta priset för den tid och engagemang han lägger på varje elev. Tack Robin för dessa 4 underbara år och vi hoppas att du verkligen vinner detta pris// 9D

Henrik Bolmvik

Lerums Gymnasium, skolenhet 2

Henrik är en av de härligaste lärarna jag någonsin haft och han inspirerade mig inom ämnen jag trodde att jag aldrig skulle bry mig om. Hans sätt att lära ut och få sin klass att delta i lärandet är utomordentlig. På bara några veckor fick han hela klassens respekt samtidigt som han var en kramgo och härlig snubbe. Vissa får respekt från att visa sin överlägsenhet. Henrik får sin respekt från att respektera och vara överlägsen utan att ta prakt i det. Han är också rolig som ganska få lärare är.

Peter Fant

Rydsbergsskolan grundskola

Peter är den bästa läraren jag har haft! Han får klassen och eleverna att verkligen vilja lära sig och bli motiverade genom sitt fantastiska sätt att lära ut och bemöta varje individ. Peter anpassar sig efter elevens behov och gör vad som krävs för att ALLA ska förstå. Han använder både allvar och humor för att få oss elever att bli motiverade. Jag hoppas därför att Peter får denna utmärkelse som ett bevis på vilken fantastisk lärare han är!

Lidingö

Cecilia Klang

Källängens skola

Cecilia ger oss valmöjligheter och låter oss vara kreativa och jobba som vi själva vill, samtidigt som hon ger extremt konkreta och välplanerade uppgifter så man alltid är med och förstår vad man ska göra. Hon har även ett väldigt bra utlärningssätt då hon blandar genomgångar, filmer, frågor och diskussioner vilket gör att man alltid orkar vara uppmärksam och inte tappar intresset

Melina Svensson

Skärsätra Skola

Melina, vår lärare är den BÄSTA läraren i världen!! Hon gör vår/min klass till en bättre och bättre klass!! Vi alla älskar henne och hon gör så att vi vill lära oss och få bra jobb, de jobb vi vill ha!! Hon gör så att vi vågar änvända vår röst och säga va dvi tycker(bra saker då). Hon lär oss på bra sätt, så när vi har prov så kan vi allt!! Hon gör oss till bättre människor och det är därför vi nominerar detta till henne!! Vi vill visa får kärlek till henne som hon gör till oss!! Vi älskar henne

Lidköping

David Lugner

Hämtar skolor...

Han är en motiverande person som inspirerar många med sin kunskap. Hans lärande gör oss interesserade och vi vill lära oss mer! Alltid lär man säg något. :)Under lektionerna vill elever ofta prata bort lektionen om sin fritid men under Davids lektioner sitter alla med öppna öron och uppspärrade ögon.

Annes Sirkel

De la Gardiegymnasiet, enhet 4

Vår lärare Annes är värd detta pris för han finns alltid där för en och hjälper oss elever att känna oss trygga i vår skolmiljö samt i oss själva. Han är extremt noga med jämnlikheten mellan könen och ser han någon form av orättvisa så ställer han allt till rätta. Han inspirerar och motiverar oss till att utvecklas kreativt och att nå våra mål, hur höga de än är. Han anpassar sin undervisning bra till alla olika slags elever. Annes är inte bara en lärare utan en sann vän och trygghet i skolan.

Stig Lundberg

De la Gardiegymnasiet, enhet 3

Stig är en lärare som har det där extra. Han är alltid glad och så possitiv. Han får sina ämnen att bli intressanta och man vill lära sig nya saker

Karolin Werjefelt

De la Gardiegymnasiet, enhet 4

Karolin Werjefelt är världens bästa lärare för att hon hjälper oss att få upp vår självkänsla och motivation när vi känner som att allt vi gör går fel. Hon är som en vän som alltid finns där när man har en dålig dag & hon behandlar alla lika och med respekt, hon är helt enkelt världsbäst för hon på samma gång lär oss och är som en vän för oss när vi behöver det.

Nina Petersson

Fridtunaskolan

Hon är det som gör vår klass till den bästa.

Ewa Sunnercrantz

Rudenschöldskolan

Hon lär oss alla att vi är lika värda, hon anpassar lärandet så att alla få samma möjlighet att lära sig. Hon gör lektionerna så att alla vill delta och lära sig.

Karin Sundberg

Rudenschöldskolan

Karin är en väldigt duktig lärare. Hon är väldigt duktig på att lära ut och hon är en väldigt rolig person. Hon lyfter upp oss elever och lär oss att ta ansvar.

Lilla Edet

Monika Häll-Andersson

Strömsskolan

Jag vill nominera Monika för att hon är den bästa läraren som gör att jag och mina klasskamrater vill lära oss mycket bra saker, som är viktiga. Hon vill alltid att alla ska vara glada och delaktiga. Hon hjälper alltid till när man inte förstår. När jag har svårt att koncentrera och fokusera så hittar hon lösningar att det ska bli så bra som möjligt för mig. Hon är en glädjespridare och hon vill alltid vi ska ha ett bra arbetsklimat. Det är därför jag vill nominera Monika, världens bästa lärare!

Linköping

Emmy Lewin

Klara Teoretiska Gymnasium

Emmy ser alla i klassrummet och jobbar hårt för att alla ska tro på sig själva och nå så långt som möjligt.

Lisa Carlsson

Berzeliusskolan 1

En lärare som inspirerar och ser alla elever i klassen. Lisa bryr sig om sina elever och gör långt mycket mer än vad som förväntas av en lärare för sina elever. När elever mår dåligt är Lisa dör, visar omtanke och gör upp en plan för hur man ska lösa problemet. Lisa driver på ett utbytesprojekt med en skola i Kenya för skolan som ger några elever en upplevelse för livet att dela med sina kamrater. Vid GA står hon för nytänkande kring spännande projektidéer och fixar allt med kontakter, etc.

Gabriel Posluk

Klara Gymnasium, Linköping

Aldrig sätt mig själv arbeta så bra och så hårt under en lärare, under hans lektioner har jag lärt mig mer än någon annan lektion. Han gör ämnet intressant och erbjuder personligt handledande!

Caroline Törnblom

Elsa Brändströms skola

Hon är inte som alla vanliga lärare. Hon får skolan att bli rolig genom saker på lektionerna som är annorlunda och nytänkande. Om andra lärare ger oss häften med text, gör hon det istället till en rolig lek. Hon har också väldigt mycket energi, som sprids till oss, elever. :))

Johan Folkesson

Praktiska

En riktigt bra lärare som bryr sig om alla elever o går runt med ett stort leende

Heléne Pettersson

Klara Gymnasium, Linköping

Hon är en kunnig, hjälpsam, omtänksam och intresseväckande lärare samt att hon är icke falsk alltså beter sig som hon är (leker inte) och får mig att gilla svenska lektionerna.

Linda Bergqvist

Klara Gymnasium, Linköping

En lärare som får elever att vakna upp och är aktiv i klassen, lär ut på ett bra och intressant sätt.

Therese Jonsson

Elsa Brändströms skola

Hon försöker alltid att hjälpa eleverna och sätter dem i fokus. Hon hjälper alltid till när något är fel och hon strävar efter att vara en lärare som alltid kan vara där för eleverna och hjälpa oss igenom skolgången.

Eva Åkerlind

Klara gymnasium

Hon skapar en miljö där man får möjlighet att stärka min självkänslan. Hon ser alltid till att anpassa lektioner efter elevernas behov. Du kommer alltid dit med ett leende på läpparna och man lämnar alltid klassrummet med ett desto större.

Ninni Ljungdahl

Ekholmsskolan

Ninni har hjälpt mig och andra elever extremt mycket genom alla år hon jobbat som lärare, hon bidrar till en ökad trivsel och bättre stämning på skolan och är en person man alltid känner sig trygg att prata med, oavsett vad det gäller. Hon engagerar sig och vill att vi ska prestera så bra som möjligt och hjälper oss så mycket hon kan. Hon lägger otroligt mycket tid på att planera undervisningen så vi ska få ut så mycket av den som möjligt och lär oss använda kunskaperna utanför klassrummet

Oskar Hofstam

Klara Gymnasium, Linköping

Oskar leder lektionerna på ett föredömligt sätt. Han tar sig tid att förklara och se så att alla förstår och hänger med. Han främjar vårat lärande genom att ge oss extra uppgifter om det behövs. Han planerar lektionerna på ett bra sätt så att man har tid att lära sig på lektionerna och inte behöver jobba hemma. Vi har stort elevinflytande när det gäller hur och när vi vill testa våra kunskaper. Jag personligen tycker att Oskar är en föredömlig lärare som verkligen vill elevernas bästa.

Philip Malmkvist

Klara Gymnasium, Linköping

Philip är en cool lärare som får lektionerna att bli både kul och spännande. Han är våran vänn men han kan också vara våran lärare.

Nina Pettersson

T1-Skolorna - Fridtuna

Hon gör lektionerna roliga genom att ibland göra något roligt samtidigt vi lär oss.

Peter Gabert

LBS Ljud & Bildskolan Linköping

Peter Gabert är en inspirerande lärare som hela tiden gör sitt yttersta för att vi elever ska lyckas och intressera oss för både matematik och fysik. Han skapar exempel på användningsområden som vi elever kan känna igen oss i där de uträkningar vi lär oss kan vara aktuella och användbara. Detta gör att många elever längtar till lektioner hans lektioner i dessa ämnen som andra kanske skulle anse som tråkiga om man hade haft en annan lärare. Nu är de inspirerande och intressanta istället.

Johanna Drotts

LBS Ljud & Bildskolan Linköping

Hon får alla att känna dig som en del av klassen och hon är en av fem som visat hur bra vi egentligen är

Alexander Törnquist

Framtidsgymnasiet Linköping

Min lärare är grymt duktig på att hjälpa mig med att komma igång med mina studier och han är även en riktigt bra vän som man kan prata med. Han är väldigt duktig och vänlig.

Gustav Granlund

LBS Ljud & Bildskolan Linköping

Jag tycker Gustav borde vinna eftersom att han är en väldigt glad och trevlig lärare som ändå kan sätta fokus på arbetet. Han kan hålla sig tydligt till ämnet men ändå skämta upp det lite ibland. Även utanför lektionstid är han väldigt rolig att prata med. Han kan även tipsa om saker som inte ens är skolrelaterat som jag kanske skulle tycka om, även om detta inte har så mycket med lärandet att göra så blir det en mycket starkare gemenskap och man känner att man kan prata med honom mycket väl.

Ljungby

Ellinor Larsson

Stensbergskolan

Hon är bryr sig väldigt mycket om hur vi är mot varandra, hon har bytt ut vissa lektioner för att lära oss hur man bråkar smart, konflikt hantering och hur vi ska vara mot dom vi har runtomkring oss! Och det är något att ha med sig för livet!❤️

Lomma

Christoffer Tjellqvist

Rutsborgskolan

Christoffer är en väldigt glad och positiv lärare. Man kan alltid prata och skämta med honom på rasterna. Lektionerna är alltid varierade och man får alltid en grundlig genomgång på de olika stationerna och en förklaring varför man gör det ma gör. Det absolut roligaste är att Christoffer deltar på idrotten. Vi brukar utmana honom på de olika aktiviteterna och det blir väldigt personligt, vilket det sällan blir med andra lärare.

Sandra Friberg

Rutsborgskolan

Sandra är en väldigt duktig lärare som insperirar både mig och mina klasskompisar. Hon ser alla, ser till så att alla har det bra, trivs i hennes klassrum, ser till så att alla förstår och lär sig. Hon anpassar sig efter varje individ och hjälper alla. Hennes klassrum är hemtrevligt och hon är väldigt trevlig och visar inte bara en bra proffisionell sida, hon är även personlig och berättar om sitt liv,tex.är med i snapchat osv.Sandra gör skoldagen bra, hennes lektioner är de få man ser fram emot

Bengt Liljegren

Pilängskolan

Bengt har lärt mig så mycket under högstadiet. Under hans lektioner så var jag intresserad som aldrig förr, han kan göra allt intressant. En dag kom han klädd som en person som levde i Romerskariket och en annan dag tog han med mat som man åt under antikens grekland. Jag minns att detta var i början av 7an, då fick han hela klassen att inse att historia faktiskt vara kul och lärorikt samtidigt. Detta är bara en inblick på hur Bengt är som lärare. Han är rolig, intressant och engagerad.

Luleå

Therese Sandberg

Nya läroverket bergnäset (INTE alviksskolan)

Min lärare ger mig inspiration i vardagen och får mig att fortsätta kämpa för vad jag vill uppnå i framtiden. Hon är en person med som sprider mycket glädje och som får andra att skratta, hon är också mycket ärlig och öppen. Therese är en person jag skulle gå till om jag känner att jag behöver någon att prata med, för jag vet att hon skulle ge ärliga och tankfyllda svar. Hon om någon, förtjänar att ta emot detta pris.

Emma Eriksson

Kråkbergsskolan

Jag tycker Emma ska vinna för hon tänker alltid på elevernas bästa och hon går grunder efter grunder med det som vill de. Hon gör så man inte känner sig utanför oavsett vilken nivå man är på. Hon lär ut på det sätt hon vet att eleverna lär sig bäst på och hon anpassar sig för vem det är osv.

Sofia Aspling Sjöber

NTI-gymnasiet Luleå

Hon är bara helt klart en av det bästa lärarna jag har haft och verkligen förtjänar detta pris. Hon möter mig alltid med respekt och ger alltid möjlighet att höjs mig. Även om ja ligger efter och har mycket att ta igen så tar hon emot nya uppgifter med ett leende och inte med attityden oj du kanske borde vart på lektion. Känns själv klart vad jag behöver göra för att uppnå kraven för betyget jag vill ha. Hon kanske inte är det roligaste som finns men hon är en bra lärare. Exakt som det ska va :)

Rickard Kjellgren

NTI-gymnasiet Luleå

Han förklarar bra och får mig att vilja göra mitt bästa. Jag fick bara dåligt betyg i religion tidigare, nu kommer jag nästan säkert få ett A. Han pratar på ett sätt som får en att vara uppmärksam och ser till att man har lärt sig sakerna om du inte förstår eller har varit sjuk och missat någon genomgång. Han gör det här på ett karismatiskt och humoristiskt sätt så att man kommer känna sig närmare honom vilket är ett stort plus i psykologin där man ska öppna upp och analysera sig själv.

Hanna Sundwall

Persöskolan

Hon är bra på att lära ut saker, hon är mycket positiv. Hon är rolig och väldigt snäll mot alla. Hanna är jätte bra på att sprida glädje. Hon är en suverän idrottslärare. Hon är bra på att anpassa skolarbetet för både elever som har det svårt i skolan och de som behöver en extra utmaning. Hon hittar på roliga lekar och aktiviteter. Hanna låter oss vara med och bestämma. Hon är bra på att hitta lösningar på problem om någon har klantat till det. Och för att lärare är värda mer lön än de får. Tack

Lars Alstergren

Persöskolan

Lars är rolig och lär oss mycket. Vi får höra historier dagligen. Han bryter en lektion om han ser att klassen börjar bli trött. Han gör dagarna i skolan roligare. Alla älskar honom! Han tröttnar aldrig på oss. Han ger oss energi och styrka. Han städar klassrummet jätte bra och han kommer till skolan för vår skull även fast han är trött och ut sliten och knappast sovit. Är man ledsen så kan man alltid gå till honom!! Han hjälper mycket. Han världens bästa! Vi älskar honom mest!

Peter Lindström

Luleå praktiska gymnasium

Otroligt bra och lättsam även bra på att förklara och hjälper gärna till bra på att informera visar oro till elever bildar även en vänskap med eleverna och är rättvis

Johanna Rönnqvist

Praktiska Gymnasium

Johanna bör vinna för årets inspiratör därför att hon inspirerar varje dag, med ett brinnande intresse för yrket och för oss elever. Hon har ingen högre uppsatt än den andra och ger oss alla de bästa förutsättningarna för att lyckas med vilket projekt vi än tar på oss. Utan Johanna skulle dessa tre åren inte varit lika roliga!

Agneta Rydeker

Norrskenets Friskola Luleå

Vi vill nominera Agneta för att hon alltid är glad och snäll. Hon blir nästan aldrig sur och orkar stå ut med oss när vi är som jobbigast.Hon gör bildlektionerna roliga!!/ Wilma och Maja

Cecilia Landmark

Praktiska gymnasiet

Hon är verkligen världens bästa lärare. Hon får oss elever att känna oss hemma på lektionerna och hon känns mer som en vän, men kan ta det på allvar när det behövs. Hon är som en extra stödpelare och kan leva sig in i jobbiga situationer och få en att må bättre. Hon borde vinna för att hon inspirerar oss att lära oss saker och att kämpa i skolan. Cecilia är verkligen en av dom bästa lärarna jag har haft och det kan alla övriga klasskompisar hålla med om

Ann-Sophie Lakkala

Praktiska gymnasiet luleå

Ann-Sophie hjälper alltid alla elever och är världens snällaste och finaste lärare. Hon kör 3 timmar bil fram och tillbaka mellan Luleå och Haparanda för att vara vår lärare och vi alla i klassen är så tacksamma för henne.

Helena Sundström

Bergskolan

Helena är den mest underbara läraren jag någonsin haft. Hon verkligen bryr sig om att skaffa den här viktiga relationen som behövs för att man ska lyckas och faktiskt vilja göra sitt allra bästa i skolan, speciellt hennes ämne, musik. Hon lyssnar och ser en, och även fast vi gör massa arbete och samarbete så finns det gott med tid att lära känna varandra och bygga upp en bra relation. Jag älskar Helena!!

Gustav Johansson

Praktiska gymnasiet Luleå

Jag tycker att min lärare ska vinna därför att han är duktig på det han gör o lär ut saker på olika sätt, anpassat för eleverna själva. Ser till så att alla trivs på verkstan och respekterar varandra. Han är även en person man kan vända sig till om det är något, det tror jag är viktigt eftersom alla har inte förtroende för någon och då är det bra att det finns någon som man kan vända sig till, oavsett om det är bra eller dåliga saker som hänt. En bra människa helt enkelt som förtjänar lite cred!

Lund

Charlotta Pihlemark

Gymnasieskolan Spyken

Lotta är en fantastisk person med mycket empati. Hon är rolig och har gjort skoltiden lite lättare och fått mig att verkligen tycka om hennes ämnen. Jag har svårt att tänka mig att jag hade varit där jag är idag utan hennes stöd.

Magnus Ehinger

ProCivitas Malmö

Magnus Ehinger har hjälpt otaliga elever på naturprogrammet över hela Sverige. Till skillnad från andra lärare, är Magnus Ehingers fantastiska undervisning inte bunden till skolan han är anställd på, utan är tillgänglig till alla i nöd, på hans hemsida och på YouTube. Magnus Ehingers arbete är omfattande, nytänkande och inklusivt, och har hjälpt minst 24 000 elever, något som ingen annan lärare lyckats med.

Elin Hirsch

Realgymnasiet i Lund

Jag tycker att min lärare ska få priset för att hon är precis som en lärare ska vara, snäll men bestämd. Hennes mål är att vi elever ska lyckas och hon visar motivation.

Alexander Bågenholm

LBS Ljud & Bildskolan Lund

Min lärare gör alltid lektionerna roliga att vara på och får personer som tycker att de inte är bra på något att tro att de kan göra vad som helst. Det är en fröjd att vara på lektionerna som min lärare håller i. Jag tycker att det skulle bli en bättre värld om många lärare kunde ha samma glöd och passion för sitt ämne och göra så att alla elever känner likadant för ämnet. Hans hjärt är också väldigt gott och han tycker om att man är annorlunda och vågar visa det. Därför förtjänat han ett pris!!

Cecilia Brandt

Nyvångskolan 7-9

Hon är en lärare som när man kommer in i klassrummet för en att känna sig taggad på ännu en lektion. Hon vågar att vara öppen och hon kan prata med oss i flera minuter inom massa ämnen och lär oss ändå. Hon är för mig världens bästa lärare och hon inspirerar mig till att få se världen på ett annat sätt som jag har aldrig sett det förut.

Helen Björkman

ProCivitas Privata Gymnasium Lund

Helen är en lärare som varje gång hon kommer in i klassrummet utstrålar en enorm glädje vilket bidrar till att hon motiverar sina elever till att fokusera och lära sig nya saker. Hon inspirerar oss att vilja lära oss mer om kemi genom att på ett intressant och passionerat sätt hålla genomgångarna. Hon är en lärare som ser till att alla, oavsett målsättningar inom ämnet kommer till tals under lektionerna och hon stöttar och hjälper alla enda in i mål. Helen är en lärare som förtjänar detta pris!

Emma Chroscielewski

Killebäckskolan

Emma är den mest inspirerande och snällaste läraren jag någonsin haft. Hon ger oss alltid roliga uppgifter och hon verkar alltid vara så glad och ha kul. När en uppgift är för änkel får vi en svårare för att gå ska fortsätta utvecklas i vårt spelande. Emma ger mig också mycket mer självförtroende. Hon pepper en till tusen och lär en nya saker hela tiden. Jag har inte bara blivit en bättre musiker med hjälp av Emma utan också fått bättre självkänsla och passion för det jag gör.

Petra Olsson

JENSEN Gymnasium Lund

Petra är en klippa på matematik! Man kan tro hon är ett geni eller äter siffror till middag! Med en vardaglig glädje drar hon oss in i den matematiska världen. Ett intresse för att lära sina elever är bara en liten del av hennes drivkraft. Med sitt engagemang har hon fått en stor del av oss att se fram emot matematiken och viljan att lära oss mer.

christoffer stenson

drottning blankas gymnasieskola

Christoffer får inte bara lektionerna att vara roliga och lärorika, han finns även för oss elever när vi behöver prata. Han är bestämd när det behövs och får alla att känna sig trygga och lika värda. Jag har aldrig haft en lärare som har fått mig att känna mig trygg och som fått mig att vilja lära mig mer, men Christoffer har. Han förtjänar detta priset eftersom att han är en otrolig lärare :)

Anna Lundquist

Maria Montessori-skolan

Hon har hjälpt oss väldigt mycket under åren. Hon är snäll men ändå sträng när det behövs, jag menar så klart hon ska vinna! Hon är ju VÄRLDENS BÄSTA LÄRARE!!!

Lisa Gyllensten

JENSEN Gymnasium Lund

Jag tycker Lisa Gyllensten för tjänar en medalj för hennes tålamod och för hennes omtänksamhet. Hon får mig att kunna orka jobba mig igenom lektionerna tack vare hennes stöd och uppmuntran.

Anders Larsson

JENSEN Gymnasium Lund

Han har ett sätt att undervisa som skiljer sig från andra lärare, han fångar ens intresserad på riktigt av det som han undervisar om. Han anpassar examinationerna och han är alltid öppen för förslag kring hur hans upplägg på undervisningen kan ändras för att vi elever ska känna att vi kan lyckas. Det märks att han lägger ner mycket tid och kraft för att göra undervisningen så bra som möjligt. Det som jag tycker är viktigast och som skiljer Anders från andra lärare- han vill att man ska lyckas!

Linnea Wahlgren

ProCivitas Privata Gymnasium Lund

Linnea får matten att bli rolig och även enklare. Man märker att hon gillar sitt ämne och det får oss att tycka det är roligare. Linnea hjälper en alltid att nå så högt som möjligt och är helt enkelt en superbra lärare som jag tycker att alla borde få ha i matte.

Frida Ekström

LBS Ljud & Bildskolan Lund

Frida fick mig att fortsätta med matten och gjorde det kul och intressant för mig. Har inte haft en så duktig lärare förut på att lära ut en.

Anders Hilding

ProCivitas Privata Gymnasium Lund

Anders får en att längta till nästa lektion. Hans upplägg på lektionerna såväl som på examinationerna möter han alltid oss elever och vår vilja. Han använder sig av nya och kreativa metoder för att få oss elever involverade i lektionerna som i sin tur leder till att alla elever blir sedda. Denna utlärningsförmåga i samband med hans imponerande kunskaper gör honom till en otroligt inspirerande lärare som alltid lyckas få alla elever sedda och inspirerade både på och efter lektionstid.

Sophia Ström

Hon inspirera hela klassen och får en att vilja lära sig mer samtidigt som hon skapar en bra arbetsmiljö. Verkligen en inspiration för alla!

Iman Touman

Vikingaskolan

Iman fick mig att tro på mig själv och älskar oss alla , med hela hennes hjärta!

Annette Carlström

Katedralskolan

Annette är en väldigt ambitiös lärare som strävar för att eleven ska nå upp till sina mål. Hon spenderar gärna sin fritid att hjälpa elever och har inget emot att jobba övertid. Hon undervisar på ett underlättade sätt vilket gör att det är enkelt att följa med hennes lektioner. En fantastisk lärare!

Carl Löfmarck

LBS Ljud & Bildskolan Lund

En lärare som i sin etiska och moraliska tankesätt är en av dem godaste och varmhjärtade personerna jag träffat. Bästa läraren jag någonsin kommer ha haft.

Fredric Dongas

LBS Ljud & Bildskolan Lund

Fredric gör allt för att kunna anpassa sig till sina elever och hjälpa alla som har honom som lärare, han försöker sitt bästa för varje elev och gör mycket för de elever som behöver extra hjälp eller andra svårigheter.

Henrik Johansson

ProCivitas Privata Gymnasium Lund

Henrik Johansson, läraren som gör det outhärdliga, smärtsamma och helvetiska ämnet matematik berikande och betydande. Hans djupa fascination är så genuin att den inte annat kan än smitta av sig och motivera. Hans respekt för alla människor och deras värde är också av stor betydelse och får inte förringas. Jag känner mig viktig hos Henrik och vill ge ett stort tack till honom: för kunskap, glädje och vägledning.

Bartosz Koc

LBS Ljud & Bildskolan Lund

Bartosz är en fantastisk lärare som har undervisat mig i två år nu, och under dessa två år så har han konstant motiverat och utmanat mig som elev och person. Bartosz förmåga när det kommer till utlärning är mycket utvecklad och han är även den lärare som väckte ett intresse inom mig att själv bli en lärare.

Susanne Tegler

Gymnasieskolan Spyken

Susanne är en fantastisk lärare och människa. Själv har jag inte turen att ha henne som lärare men har ändå fått möjligheten att delta vid hennes lektioner och laborationer. Det märks att hon är engagerad i undervisningen och det smittar av sig på eleverna. Varje lektion är intressant och man ges möjligheten att testa sina kunskaper på en högre nivå om man vill. Hon är positiv, motiverande och uppmuntrar en att lära för kunskapen, inte betygen. Hon är en stor inspiration och förebild för mig.

Max Almgren

Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund

Max är en rolig lärare som får mig intresserad av matte! Han lyckas alltid ha med något skämt under sina genomgångar vilket gör att man håller sig uppmärksam och vaken till skillnad från de flesta andra lärare. Han tror på en och att man kan nå sina mål vilket gör mig motiverad!

Fanny Modig

Sankt Thomas Skola

Hon får mig att vilja lära mig mer ingånende om ämnet och gör ämnet mer roligt och lärorikt hon anpassar situationen och är väldigt lätt att prata med.

Lysekil

Jeanette Vik

Mariedalsskolan

Hon är den bästa läraren som finns och inspirerar mig till att vilja lära mig mer.

Malmö

Marcus Persson

Rytmus

Som min förebild inspirerar du mig att drömma, att arbeta och att nå. Med din vänlighet får du min uppmärksamhet, varje dag planterar du ett frö. Av nyfikenhet och motivation, att veta, att växa och lyckas. Du hjälper mig att uppfylla min potential.Jag beundrar dig varje dag, och jag vill bara säga, som lärare är du nummer ett!

Ivana Hafizbegovic

Kunskapsgymnasiet Malmö

Utöver att hon är grym på matematik, ser hon varje elev och får varje elev att känna sig sedd och bekräftad! Ingen nominering i världen kan beskriva hur underbar Ivana faktiskt är! Jag har aldrig kunnat känna mig så trygg och inspirerad av en människa förut. Ivana är bäst och det borde hela Sverige få veta!

Gabrielle Hansen

Kunskapsgymnasiet Malmö

Hon är hjälpsam och motiverar eleverna med att göra sina skoluppgifter. Hon hjälper mig och mina klasskamrater att utveckla i språket. Hon gör aldrig skillnad mellan eleverna och hjälper eleverna oavsett situation.

Anders Laurell

Lindeborgsskolan

Jag vill nominera Andres för han får oss vilja jobba på ett glatt sätt asså att han alltid är glad när han försöker få en vela jobba han är jätte bra på matte och lär ut en så snabbt och alltid är snäll han har alltid ett leende på läpparna och alltid hjälper barnen i skolan när det är något som hänt. Han vill alltid att något barn ska nå målen i de ämnena han har så han gör ditt bästa för att hjälpa dom ja de va motiveringen.

Andrea Rakocevic

Ögårdsskolan

Andrea rakocevic är en bra lärare hon hjälper oss dett vi har problem med till exempel klocka vi har ganska problem med klockan vi tränar vi kan det nästan andrea är som en kompis för oss hon är bra på humor vi brukar alltid skratta hon löser bråk hon är en bra,rolig,och bra att tänka hon är smart där för tycker vi att vår lärare bli årets lärare MVH ÅRSKURS 4b

Poya Miradora

ProCivitas Privata Gymnasium, Malmö

Innan jag började gymnasiet visste jag inte riktigt vad som väntade mig och var faktiskt lite osäker på hur det skulle gå. Men med Poya kan man vara lugn, han hjälper oss elever i varje steg. I varje arbete finns det en viss struktur som vi ska följa men samtidigt ger han oss chansen att välja ett ämne som vi själva dras till. Man vågar även fråga honom dumma frågor, då han alltid på något sätt lyckas hitta något bra i allt vi säger! Hans engagemang inspirerar oss till att lära oss nya saker!

Athir Sadek

Kunskapsgymnasiet Malmö

Athir är en väldigt hård och rättvis lärare. Han ser alla elever som sina egna barn och uppmuntra oss ständigt till att verkligen kämpa. Han vill att alla ska lyckas. Han är också jätteduktig på att lära ut och om man inte förstår tar han det på ett annat sätt tills det fastar. Athir är verkligen en stor inspiration för många.

Jessica Kabrell

Sundsbroskolan

Jessica är varm och omtänksam. Hon är mån om att barnen förstår allas lika värde.

Daniel Nordström

ProCivitas Privata Gymnasium, Malmö

Daniel är en av mina absolut bästa lärare jag haft, hans lektioner har en perfekt balans mellan seriöst arbete och skämt vilket ger ett perfekt klassrum där fokuset finns när det ska finnas. Alla elever har mycket respekt för Daniel och det är inte många lärare som har inspirerat mig så mycket som Daniel.

Natalie Gill

Boukefs Privatskola

Natalie är den bästa lärare en elev kan få. Hon gör allt vad hon kan för att motivera dig till att jobba.

Sissela Broos

Realgymnasiet Malmö

Att det funnits svårigheter i vår klass är ingen hemlighet men Sissela gör allt i sin makt för att få oss att kämpa. Med en rolig ton försöker hon förklara det som vi alla finner mycket svårt i matten. Hon ger aldrig upp och tar sig tid att hjälpa varje elev, trots att lektionen tagit slut. I korridorerna är hon skämtsam och glad. Om det inte varit för Sissela hade jag säkerligen uteblivit från många mattelektioner.

Hamid Bigli

Boukefs Privatskola

Jag tycker att han borde få detta priset just eftersom att han är jätte duktig på sitt ämne och får dig verkligen börja gilla ämnet samt ger oss motivation till att fortsätta.

Mattias Andersson

4 ans Gymnasium

Mattias hjälper alltid alla elever oavsett hur duktig man är och ger inte upp på att man ska förstå. Han favoritiserar inte utan vill att vi ALLA ska utvecklas och prestera så bra som möjligt. Han har hjälpt så många i vår klass och med tanke på hur mycket tid Mattias lägger ner på oss och att vi ska få det så bra som möjligt tycker jag verkligen han förtjänar att få något tillbaka. Jag hoppas verkligen att han får priset, för att han ska se att hans hårda arbete verkligen uppskattas.

Klara Kihlström

Realgymnasiet Malmö

Aldrig har jag mött en lärare med ett sådant engegemang i de enskilda eleverna. Klara bär på en aura av positivitet och lärdom som hon mer än gärna sprider till oss. Det spelar ingen roll om det är i klassrummet eller ute i korridorerna, hon visar alltid ett engagemang i oss. Vi känner oss sedda, betydelsefulla i närheten av henne. Att hon sedan har fantastisk humor är bara ett plus. Hon är även mycket duktig på att leta fram varje elevs egna superkraft. HEJA KLARA! :D

Alisa Fast

Värneryden skolan

Min lärare Alisa Fast inspirerar mig i lektionerna vi har inte vanliga lektioner utan vi har roliga med hårda lektioner! Om inte Alisa skulle varit vår lärare idag skulle jag inte kommit långt! Alisa inspererar oss med nya ord använder också greencreen, vr glasögon och blogg osv! Hon gör det roligare och då blir vi motiverade! Jag tycker värkligen hon förtjänar priset!

Robin Persson

Klara Teoretiska gymnasium Malmö

Robin får mig tro på mig själv, förklarar det som jag inte kan förstå och gör det lättare för mig. Hans ord är 'Du kan, du vill och du tycker det är roligt' detta gör så att jag tror på mig själv och kan lyckas.

Agneta Schrevelius

Drottning Blanka Gymnasiet Slussen

Hon är en enastående förebild för många runt om i samhället. Vi behöver fler som denna individ. När jag tänker på ledarskap så tänker jag på Agneta. Agneta är vinnaren i mina ögon oavsett om hon vinner detta priset eller inte

Paul Leisnert

ProCivitas Privata Gymnasium, Malmö

Paul är utan tvekand den bästa och mest inspirerande svenskläraren i landet. Han får alla elever att verkligen tro på sig själva och han stället ständigt upp och går ofta jt över sin betalda arbetstid just för att hjälpa elever. En mer hårt arbetande lärare finns inte i landet. Punkt!

Sara Nilsson

Hermods Gymnasium Malmö

Sara Nilsson är bra på att skapa en kontakt med eleverna. Där varje elev känner mig trygg och säker. Hon har ett nytänkande sätt att undervisa på och gör det med en glimt i ögat. Hon anpassar allting efter varje elevs behov.

Maria Schubert

ProCivitas Privata Gymnasium, Malmö

Maria! Den bästa läraren jag har haft. Hon inspirerar hela klassen då de syns hur hon brinner för sina ämnen under varje lektion. Bästa Maria, tack för all kunskap jag fått tack vare dig.

Niklas Brogden

NTI-gymnasiet Malmö

Niklas är den bästa läraren jag haft under alla mina år som jag studerat. Jag blir alltid på gott humör när jag vet att jag skall ha lektion med honom för jag vet att både jag och mina klasskamrater kommer att ha kul och lära oss en massa roliga saker. Han bör vinna detta pris då jag även ser på resterande elever på skolan att de tycker om honom och känner att Niklas är en mycket ambitiös och godhjärtat lärare. Han förtjänar utan tvekan detta pris och mycket mer än så tycker jag och min skola!

Thomas Lennartsson

ProCivitas Privata Gymnasium, Malmö

Thomas är en underbar lärare som med olika metoder gör att vi kan lära oss så mycket som möjligt! Otroligt pedagogisk.

Åsa Barr

Drottning Blanka Slussen

Åsa är ödmjuk och får alla att känna sig sedda. Hon är alltid på ett gott humör och hjälper alla. Ingen är som Åsa, hon är en av dem bästa lärarna jag någonsin haft!

Christina Sjögren

Malmö International School

Eftersom att hon motiverar mig och min klass varje dag och blir ofta inte arg hon är också väldigt bra att förklara saker när det är svårt och alltid hjälper oss i klassen när vi behöver det mäst. Hon är också väldigt snäll. S

Stuart Penzer Penzer

ProCivitas Privata Gymnasium, Malmö

Bästa läraren i Sverige, han lär oss att tänka på nya sätt och att utveckla vårt sinne och vår analytiska förmåga.

Elina Persson

Hermods Gymnasium Malmö

Elina inspirerar alltid alla i klassrummet och sprider glädje med allting hon gör. Hon vill alla hennes elevers bästa och pushar dom och hjälper dom hitta sitt rätta jag. Hon dömmer aldrig och stöttar ALLA. Alla elever behöver en Elina i deras liv. Det finns inte tillräckligt många bokstäver att beskriva Elina och hennes inspiration till alla. Elina är min inspiration till allt. Hon kämpar för allting hon gör i livet och det är en av de största sakerna. Hon är min och många andras största inspo.

Gustav Grytzell

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Gustav du är en väldigt duktig och driven lärare som gillar att inspirera och lära dina elever på bästa sätt!

Jonas Berg

ProCivitas Privata Gymnasium, Malmö

Jonas Berg är en fantastik lärare som vill alla väl. Han är duktig på lära och prioriterar jämställdhet i klassrummet. Han är en viktig motivator för vår klass och skola.

Karolina Bergman

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

Hon borde vinna eftersom att hennes lektioner ser man alltid fram emot. Hon inspirerar oss till att tro på oss själva. Fler som henne behövs idag. Man ser klart och tydligt att hon är här för vår skull. Det går inte att hata henne. Jag tror att vi alla som har henne älskar när hon berättar något roligt, för hon är väldigt rolig. Hon har verkligen allt för vad som krävs av en lärare. Kanske till och med mer. Jag anser att Karolina är en värdig vinnare för det förtjänar hon.

Camilla Franzén

Videdalsskolan

Camilla är en helt underbar lärare som jag hade när jag gick på Videdalsskolan. Än idag pratar jag med henne om allt möjligt. Hon står upp för folks lika värde, att ingen blir utanför, stoppar bråk och lär ut så att det sätter dig i huvudet. Jag vill nominera Camilla för att varje elev ska kunna bli undervisade på det sättet som hon undervisade mig. Därför nominerar kag Camilla.

Mariestad

Gunilla Bergerius

Högelidsskolan F-6

Gunilla är en bra lärare som alltid finns där för oss! Hon inspirerar oss genom att gör lektionerna spännande och roliga. När vi är trötta brukar hon göra lite avslappningsövningar för att kunna fokusera! Hon stärker ens självförtroende genom att visa att det inte är hela världen att skriva något fel! Hon anpassar lektionerna för vissa elever som har svårt att koncentrera sig! T.Ex låta oss måla medan hon pratar eller lyssna på musik medans vi skriver! Hon har hjälpt de flesta i klassen!😘

Mark

Johanna Filipsson

Tingvallaskolan

Johanna är bra på att se sina elever och ge av sig själv med värme. Med den värmen lär hon dem respekten av varandra.

Markaryd

Sabina Jakupovic

Kunskapcentrum Markaryd

Hon är världens bästa lärare. Sabina får oss att känna oss trygga och älska våra lektioner och skolan. Hon är nästan den enda läraren som förstår elever och deras problem. Hon löser alltid våra problem utan att påverka våra studier. Hon hittar alltid rätta lösningar och gör alla nöjda i skolan.

Madelaine Thornberg

Gymnasieskolan

Min lärare är en lärare som motiverar oss till skolarbetet. Hon är en lärare som hjälper oss med allt, skolarbetet såsom personliga problem. Hon är en lärare lärare än man lita på och som man alltid kan prata med. Min lärare blir nominerad av mig för att hon har gjort min skoltid men även mitt liv utanför skolan så mycket enklare.

Motala

Cristofer Andersson

Platengymnasiet 1

Cristofer var utan någon tvekan den bästa läraren jag hade på gymnasiet. Hans sätt att undervisa på samt hans hårda men rättvisa krav var det som förberedde mig mest för studierna på universitetet. Genom att sitta ner med oss elever och tydligt gå igenom vad som förväntades för att uppnå de högre betygen gav han oss en karta för hur vi skulle förbättra oss. Det var också under dessa samtal som han kunde se oss som personer. Han lyssnade på oss under stressiga tider och anpassade sig efter oss.

Munkfors

Marika Edberg

Forsnässkolan 4-9

Jag tycker Marika är värd att vinna för att hon är en fantastisk lärare, och är jätte bra på att lära ut❤️❤️

Mölndal

Mikael Lundqvist

Eklandaskolan

Mikael är den bästa läraren inom svenska och allt som ingår i So, han får oss att tro på oss själva och vill alltid vårat bästa. Han peppar oss och hjälper oss genom prov och inlämningar, man känner sig alltid lugnare inför prov när man har honom i klassrummet. Alla i klassen älskar Mikael!! Mikael ska få barn i Juni och då har vi fixat en liten grej men vi kan ju inte avslöja för mycket.. Vi vill Mikaels bästa och han vill vårat bästa.

Anneli Wahlström

Sörgårdesskolan

Hon ser till att alla lär sig och ser alla elever. Även de som inte gillade matte innan gör det nu . Hon skapar lugn och arbetsro i klassen och hon gjorde även att alla kände sig bekväma. Hon hjälpte en och förklarade på nya sätt om man inte förstod. Hon förstod oss och stod upp för oss. Världens bästa lärare!

Anders Bäckner

Sörgårdsskolan

Anders är en fantastisk lärare, som till och med kan få de stökigaste eleverna att bli intresserade i SO. Han kan skämta om allt och alla utan någon tar illa upp, och får alla elever att vara glada och intresserade under lektionerna. Anders är bäst (med undantag att han är öisare)!

Nathalie Löfgren

Eklandaskolan

Innan jag fick Nathalie som lärare så bytte vi lärare och vikarier ofta men när hon kom så kändes det som att allt skulle bli bättre, alla fick väldigt snabbt respekt för henne. Vi alla älskar henne för hon hjälper oss att se det bästa i oss själva och att vilja lära oss mer! Jag vet att ALLA i vår klass älskar henne! Hon är den bästa läraren man kan önska sig hon får en att skratta, le och vilja komma till skolan när det är som värst. Hon har lärt oss så mycket och vi älskar henne sååå mycket!!

Clara Höglund

Brattåsskolan

För hon är snäll och hon är bra på allt man behöver vara bra på t.ex omtänksam.

Mönsterås

Ingela Holm

Ljungnässkolan

Ingela allså min lärare gör alla lektioner roligare och spenande. Och är snäll mot alla elever lika mycket.... Man lär sig verkligen något på hennes lektion.

Nacka

Eliza Benedetti

Internationella Engelska Skolan Nacka Strand

Jag tycker att hon borde vinna för att hon är glad hela tiden och tänker alltid positivt. Hon får oss elever att kämpa extra mycket. Alla är glada när hon har lektioner med oss. Om vi säger något snällt till henne (Det gör vi varje lektion) så bli hon väldigt glad, mycket gladare än alla andra lärare. Hon är bra på att lära ut saker och hon är en väldigt bra lärare.

Janne Jernkvist

Rytmus - musikergymnasiet

Janne inspirerar mig till att lära mig. Han stöttar och får mig att tro på mig själv. Han gör lektionerna roliga och han är extremt snäll och omtänksam. Han får mig att känna mig trygg. Det finns ingen lärare som förklarar och är så tydlig som han. Janne får mig att känna mig smart.

Elisabet Höglund

Nacka praktiska

Elisabet har varit min inspiratör under det här året i gymnasiet. Jag hade inte suttit på en lektion på mer 2 år men Lisa motiverade mig och gjorde lektionerna till något roligt och lärorikt samtidigt. Är tacksam för att ha en sån bra lärare!

Marina Strömberg

Sigfridsborgs skola

Hon får oss att tro på oss själva och hon finns alltid där och om hon är på dåligt humör så gör hon alltid sitt bästa för att få oss att känna oss trygga och glada! Vi älskar henne!!!! ❤️❤️❤️❤️//4 gul och skolan

Victor Nordling

Engelska Skolan i Nacka

Jag tycker att min lärare är den bästa läraren i VÄRLDEN!!!!!! För att han e väldigt skön, inspererande och alltid får mig att skratta. WALLLLAH DET E MIN NORDLING DET<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 LOVE UUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!

Birgit Glashoff

Praktiska Gymnasiet Nacka

Hon motiverar mig och hon ser mig, hon får mig att må bra och vilja gå till skolan varje dag för att lära mig mer. Hon är alltid glad och har alltid tid för oss elever, hon är en utav de bästa lärarna jag haft.

Peyman Amani

Rytmus - musikergymnasiet

Peyman är alltid så otroligt bra på att se alla oss elever individuellt och läsa av precis vad vi behöver för att få den bästa möjliga förutsättningen både för resultat och personlig utveckling. Han är en otrolig människokännare och gör verkligen allt för sina elever, han finns alltid tillgänglig för alla och räcker till för varenda en av sina elever. Han är en otroligt inspirerande lärare och får matten att vara utvecklande och genomförbar oavsett vad för inställning man hade innan.

Taifun Alishenas

Designgymnasiet, Sickla

Taifun är den perfekt läraren. Har tar hänsyn till alla elevers behov. Han har gjort ett otroligt stor avtryck i mina studier. När Jag påbörjade mina studier på gymnasiet så var det matematiken jag verkligen oroade mig för. Från första dagen fick Taifun mig att känna mig hemma och få ett intryck av att jag verkligen hamnat rätt. Taifun FÖrtjänar detta pris med än någon annan.ö

Maria Lyden

Sigfridsborgs skola

Maria är rolig och insperarar alla elever. Och är den enda läraren som kan skratta på lektionen.Hon är en glädje spridare och är BÄST på att lära ut. Hon är duktig på att anpassa undervisningen till den nivå man behöver. Hon är helt enkelt Bäst! Vi vill suuper gärna att hon ska vinna! Kram 5 blå

Oskar Andersson

Praktiska Nacka Gymnasium

Oskar ser, förstår, respekterar och lyssnar på alla sina elever och vill dem deras allra bästa!

Jan Norrback

Rytmus - musikergymnasiet

Jan är inte bara världens bästa lärare och inspiratör. Han är även en vän och glädjespridare i vardagen som får en att vilja gå till skolan. Betygspress, ångest och stress är Jan medicin för, för på hans lektioner mår en aldrig dåligt!

Maja Bondesson

Sigfridsborgs skola

Maja förtjänar att bli nominerad och hon jobbar som frididspedagog just nu. Hon är jättesnäll💙

Mari-Anne Eriksson

Sjölins Gymnasium Nacka, fd Vittragymnasiet

På högstadiet var kemi mitt "hat-ämne". Det var fullständigt ologiskt för mig och jag gick alltid in med ångest på kemilektionerna. Men, sedan jag började gymnasiet så har kemin istället kommit att bli mitt absoluta favoritämne. ÄNTLIGEN så förstår jag! Och nu när jag förstått, så har jag också insett hur intressant och spännande det är med kemi. Detta tack vare Mari-Anne. En roligare, mer inspirerande och intelligentare lärare är svår att hitta! Tack för det du gör på vår skola Mari-Anne!

Henrik Nilsson

Sjölins gymnasium

Han är pedagogisk och en grym lärare.

Per Larsson

Sjölins Gymnasium Nacka

Inom skolmiljöer har jag aldrig haft en lärare som leder lektioner och inspirerar mig lika mycket som Per Larsson. Det kan vara inspiration att läsa en bok för första gången på flera år, finslipa språket i en text eller äntligen inse vad jag vill bli i framtiden: lärare.Även socialt sett bidrar Per mer till klassen än någon annan lärare jag haft. Det kan vara allt från skämt till när man frågar om hjälp: Per känns som en vän, det är en nyckel som många vuxna inte besitter i dialoger med unga.

Martin Björk

Rytmus - musikergymnasiet

Han är den ENDA lärarn som har lyckats få mig intresserad i ett ämne så mycket! Jag som har stora konsetrationssvårigheter och även otrolig dålig i skolan. Han gav mig inspiration på varje lektion och jag vill tacka han för de.

Åsa Thörne

Engelska Skolan i Enskede

Åsa är väldigt bra på att ta hand om sin klass få det lugnt och bli tyst sen hjälpa sina kollegor

Joel Sjödin

Rytmus - musikergymnasiet

Joel är en av de bästa lärare jag har haft. Han får mig att vilja lära mig mer och bli intresserad av det vi håller på med. Det syns även tydligt att han är engagerad och själv tycker att det vi gör är kul. Han är bra på att få mig att känna mig hörd och hjälper till när jag har kört fast. Han är alltid peppand.

Steven Hropic

Engelska skolan i nacka

Han respekterar eleverna så dem känner sig bra han får oss att göra mer på lektionerna och då känner vi oss bra och han gör ALLA lektioner JÄTTEROLIGA.

Samantha Ehrlich

Engelska Skolan i Nacka

Om någon hade frågat mig: "Gillar du matte?" för ett år sedan hade jag svalt, sagt "Nej" och gått därifrån. När jag skulle börja i årskurs 5 blev jag lite besviken när jag tittade på schemat och såg att vi skulle ha matte fyra av fem dagar i veckan, men efter första dagen med nya klassen gick jag ut från mattelektionen med ett leende på läpparna. Var det jag som mindes matematik så fruktansvärt fel? Nej, det var min nya roliga, kreativa och lagom stränga lärare som omstuvat hela min syn på alla

Dylan Gromen

Engelska skolan i Nacka

Han får mig att vilja lära mig mer och får mig att vara nytänkande.

Nicholas Haug

Internationella engelska skolan Nacka

Han är väldigt bra lärare som lär bra på folks omständigheter. Får oss att skratta och ha kul men ändå lär sig mycket och bra. Gör oss motiverade att nå våra mål och tänka stort! Han ser också till så att det är bra stämning och alla är snälla. Han ser också till så vi får saker uppgifter klara och hjälper alla som behöver! Så därför tycker jag han är den bästa läraren. Han ger glädje och ser till att vi respekterar varandra. Och ibland när alla är lite extra trötta så ställer vi oss upp, dansar

Anna Siegård

Rytmus - musikergymnasiet

Hon gör så man får motivation under lektionerna och gör det kul att lära sig. Hon är både varm som person och är rak på sak om någon gör fel på lektionerna. Man känner sig bekväm med henne och kan prata det mesta med henne. En bra rådgivare och lyssnare! Anna bästa mentorn och läraren!

Nora

Pernilla Risfelt

Karlsängsskolan

Vi är tre tjejer som har chansen att få ha Pernilla som lärare nästan dagligen.Det är vi mycket glada för eftersom att hon är en så underbar och omtänksam person. Pernilla har hjälp oss mycket med olika vardagsproblem som kan uppkomna i tonåren.Hon har alltid gett oss mycket goda råd som vi uppskattar.Vi anmäler Pernilla till lärargalan då vi tycker att hon förtjänar uppmärksamhet för sin omtanke kring eleverna. Pernilla anpassar och förklarar uppgifterna väl för eleverna.Tack Pernilla för allt!

Christian Ohlsson

Praktiska

Christian är den bästa läraren jag någonsin har träffat. Det är han som får mig att gå up på morgonen och det var på grund av honom som jag valde svetsning. Vet inte vad jag skulle göra utan honom helt ärligt

Nordmaling

Samuel Sondell

Artediskolan åk 6-9

Samuel har alltid varit den mest musikaliska person jag känner, vilket har inspirerat mig till att fortsätta med musik. Han har alltid ett leende på läpparna och smittar av sig glädje var han än går. :) Han behandlar alla lika och ser potential i alla han möter. Han ger gärna kramar och har en öppen famn för alla. I klassrummet ser han alla elever och undervisar på ett underhållande sätt.

Jimmy Helhoff

Artediskolan åk 6-9

Jimmy ser alla elever och behandlar alla lika. Jimmy är nytänkande och väcker uppmärksamheten hos eleverna så vi lär oss mycket. Han är påhittig och har bra strategier för att lära ut kunskap, hans glada humör smittar av sig på alla i hans närhet. Han kan även få eleverna att tänka annorlunda och se samhället från olika vinklar. Jag tycker att Jimmy förtjänar detta pris eftersom han är mycket duktig på sitt jobb och sprider glädje.

Jacob Brömster

Artediskolan åk 6-9

Jacob är en riktigt god person som vill allas bästa. Han ser till att ingen har dålig självkänsla och engagerar sig för att skolan ska vara en trygg plats. Han inspirerar sina elever och sprider glädje i både klassrummet och korridorerna. Jag tycker att Jacob förtjänar detta pris eftersom han lyckats inspirera både mig och många andra elever till att tro på sig själva och fortsätta ”rocka vidare”. :D

Per Genberg

Kyrkovallens skola

Han är bäst. Han inspirerar mig och klassen, han får oss att göra det vi ska på lektionerna på ett roligt, men ändå lärorikt sätt. Varje fredag när vi har musik med Per skrattar alla arslet av sig. Per är absolut BÄST!!

Ann-Louise Nordgren

Artediskolan åk 6-9

Ann-Louise är en lärare som lär oss mer än bara språk även fast de flesta inte märker det. Hon är en av de få lärare som förbereder oss för framtiden. Hon accepterar inte att man uppför sig illa bara för att man inte är vuxen. Samtidigt har hon välplanerade genomgångar om grammatik och texttyper. Alla uppgifter hon ger oss visar klart och tydligt om vi har förstått och utefter det hjälper hon oss komma framåt. Ann-Louise uppskattas inte nära nog för hennes arbete.

Jakob Prestele

Artediskolan åk 6-9

Han pratar om allt han dömer mig inte om man har fel eller får dåligt betyg. Han insperar mig i vardagen. Peppar mig inför prov och liknande. Han har hjälpt mig höja mina betyg, jag är inte ett stort fan av no ämnerna men han gör så att lektionerna blir mycket roligare och spännande man vet aldrig vad dom kommer hända. Han skrattar med eleverna, han har väldigt stor respekt mot eleverna som för skolan. Skön lärare men säger ifrån om någon gör fel. Han förtjänar att bli den bästa läraren iSverige