OM LÄRARGALANS GALAKVÄLL

Det finns galor för bästa idrottare, bästa musiker och bästa skådespelare, så varför har inte samhället lyft fram lärare på samma sätt genom en lärargala? Svenska skolor vimlar av energiska, kompetenta och motiverade lärare som varje dag gör skillnad för sina elever.

Utan utbildning kan inget land utvecklas. I Sverige, där utbildningen är gratis, kan det vara lätt att ta lärare för givet. Lärargalan vill påminna Sverige om vilket fantastiskt jobb våra lärare gör dagligen. Lärare besitter inte bara kunskaper utan de kan förklara dem. Det är en sällsynt talang som inte många kan behärska. Vi vill sprida framgångsrecept inom läraryrket genom att hylla olika lärarförebilder runt om i landet.

Genom Lärargalan lyfter elever fram sina favoritlärare och på så sätt skapas förebilder inom yrket som samhället kan inspireras av. Lärargalan hålls årligen varje höst. Under varje vår får landets elever nominera en lärare som gör en stor skillnad.

Lärargalan 2022

Lärargalan 2021

 

 

Årets lärare 2021 prisades i ett tv-program när covid-19 omöjliggjorde en sedvanlig galakväll. Programmet finns att se på TV4 Play.

Följ med när Lärargalans grundare Beata Kull och programledaren Mark Levengood överraskar och prisar 2021s pristagare med hjälp av Tusse, Keyyo och Janne Andersson.

Lärargalan 2020

 

För femte året i rad har elever från hela landet nominerat sina favoritlärare i fem olika kategorier och en jury har korat vinnarna. Men när covid-19 sätter stopp för den sedvanliga galakvällen åkte programledare Mark Levengood ut i landet för att prisa våra skickliga lärare.

 

Se 2020s program HÄR.

Lärargalan 2019

Lärargalans trailer:

UR och SVTs TV-sända Lärargala.

År 2019 sände UR Lärargalan i SVT på bästa sändningstid, första advent kl 20:00, vilket gav lärarna en välförtjänt uppmärksamhet. Fler än 30 000 elever har nominerat sin favoritlärare till årets gala.  Stiftelsen Lärargalan bjuder in de mest utmärkande nominerade lärarna till årets Lärargala för att hedra läraryrket som skapar vår framtid.

Den årliga galakvällen bjuder på underhållning, trerättersmiddag och prisutdelningar till elevernas lärarhjältar. År 2019 var Mark Levengood och Beata Kull kvällens programledare. Vi har lyckats attrahera skickliga föreläsare och prisutdelare, som t.ex. astronauten Christer Fuglesang, företagsledaren Jan Carlzon, litteraturvetaren Ebba Witt-Brattström, en av grundarna av Klarna Sebastian Siemiatkowski, förintelseöverlevaren Emerich Roth, folkbildaren Ola Rosling och hjärnforskaren Anders Hansen.

 

 

Lärargalan 2018

Lärargalan 2017

Trailer för Lärargalan 2016